Rovatok

Filmrajongó

Több mint 1000 bejegyzésből álló magyar nyelvű filmadatbázis, filmrajongóktól filmrajongóknak. Nem vagyunk kritikusok, nem vagyunk szakértők, csak két tv-néző, akik szeretik a filmeket:) Ha nem tudod, mit nézz este, vagy hogy megéri-e látni az adott filmet, keress rá (jobb oldalt a Kategóriák vagy A héten a tvben listában) és olvasd el a véleményünket róla! Erre a címre tudtok írni nekünk: tomzameth@gmail.com

Kategóriák

18+ (1) akció (151) áldokumentum (7) animációs (71) bekategorizálhatatlan (6) dokumentum (15) dráma (347) fantasy (145) háborús (20) hill (20) hírek (91) horror (201) kaland (80) katasztrófa (4) krimi (73) magyar (89) musical (11) néma (11) paródia (36) regényem (11) rövidfilm (14) sci fi (150) spencer (26) sport (39) szatíra (11) szuperhős (108) thriller (64) történelmi (42) vígjáték (492) western (11) zene (63)

Kék Szemek és A lány a tűzesőben Facebook Oldal

Friss topikok

  • Tévésámán: @Liberális Artúr: Köszönjük:) (2024.02.10. 13:04) 16. születésnapi bejegyzés I. – Összefoglaló 2023-ról
  • Tévésámán: @Gerberus: Az animáció egy része tényleg nagyon ronda, erre legjobb példa a felügyelő, de a pirami... (2024.01.18. 21:06) Halhatatlanok [Immortel (ad vitam), 2004]
  • Pedrolacarte9213: Szerintem egy igazi klasszikus. Számomra érthetetlen, hogy miért nem kapott Oscar-díjat. Összessé... (2024.01.11. 08:58) Excalibur (1981)
  • gigabursch: Ezek szerint a film kiválóan bemutatja, hogy az orvosi arrogancia nem mai találmány, viszont a gye... (2023.12.07. 14:04) Semmelweis (2023)
  • gigabursch: @Tévésámán: Kb három évtizede láttam. Orrba-szájba kerestem mindenféle megosztó oldalon, de sehol... (2023.09.15. 21:14) Csontváry (1980)

2008.07.20. 10:56 Tévésámán

Akit Bulldózernek hívtak (Lo chiamavano Bulldozer, 1978)

Ez az egyik kedvenc Bud Spencer filmem, így nem hagyhattam ki tegnap este. Ráadásul elég ritkán adják, utoljára 3 éve volt (legalábbis a kereskedelmin biztosan). Térjünk egyből a lényegre:

A hatalmas termetű Bulldózer (Spencer) egyszerű kagylóhalászként keresi kenyerét. Egy nap egy tengeralattjáró elrontja a bárkáját, így kénytelen a szárazon vesztegelni, amíg nem talál magának új porlasztót. Viszont pénz is kell neki, így betér a helyi krimóba, ahol lenyomja szkanderban az Őrmestert (Raimund Harmstorf), aki a városkában állomásozó amerikai katonák közül a legerősebb. Az utcai vagányok kis csapata rögtön ki is nézi magának Bulldózert, mint a hadsereg elleni visszavágásuk eszközét. Azonban nem könnyű őt rávenni, hogy segítsen. Végül mégis belemegy a dologba, a harcot pedig egy amerikai-foci meccsel döntik el a szemben álló felek. Főhősünk a szedett-vedett olasz csapat edzője lesz, a gazemberekből játékosokat farag, a nagy meccsen pedig maga is beáll - és természetesen röpködnek a hatalmas pofonok és a remek poénok:)

A youtube-on rengeteg részlet fenn van belőle, csak sajnos a nagy része olaszul. A sztori nem olyan gagyi, mint az eddig elemzett legtöbb bunyós filmnél, persze itt is van néhány furcsa pillanat. Viszont a poénok sokkal jobban ülnek, nincsenek idegesítő szereplők, a verekedés csúcs, szóval tetszett.

A színészekről annyit, hogy mindenki hozza a megfelelő formáját, egyedül a mellékszereplő amerikaiak nem túl hitelesek, plusz a végső nagy meccsen annyi addig sosem látott arc bukkan elő, hogy az valami hihetetlen. Érdekesség még, hogy a gyakran Buddal együtt szereplő magyar származású Joe Bugner első filmje ez. A lényeg a lényeg: az eddig elemzett "egyedül Bud Spencer" filmek közül szerintem ez a legjobb.

imdb.com felhasználói szerint: 6.7/10 (8 év alatt 0.3-at növekedett.)

Szerintem: 5/5

2018-as megjegyzés: A Mozi+ nevű csatorna most sugározta ezt a filmet, de valamilyen érdekes változatát, amiben volt néhány aprócska pillanat, ami a régiből hiányzott, a meccsen a bíró beszélt és a szövegét feliratozták, illetve kimaradt az a visszaemlékező jelenet, amiben felidézik Bulldózert a pályán. Pár apróság, amit észrevettem= Az olasz földön álló amerikai támaszpont sorompóján német felirat (Halt - Megállni) olvasható. A címszereplő talán maga is amerikai vagy az volt, hiszen különben hogyan került volna az amerikai profi ligába? Raimund Harmstorf német volt, ebben az olasz moziban pedig amerikait játszott. Az USA derék harcosai között van egy-két őszülő fickó - vajon ennyi idősen is lehet valaki sorállományban?

Este lesz a Faterok motoron, amit angolul már láttam és elég jó film, meg az Olasz meló, amit szintén láttam már párszor és az is egész jó, valamint A pokolból Johnny Deppel, ami úgy igazán nem érdekel, de a háromból ez az, amihez még nem volt szerencsém. Majd meglátjuk, melyiket választom. [Azóta az utóbbi kettőről elkészült az írás is.] Itt pedig a Bulldozer zenéje jön, amit ismét a de Angelis-fivérek szereztek és nagyon jó:

2 komment

Címkék: sport spencer


A bejegyzés trackback címe:

https://transfesser.blog.hu/api/trackback/id/tr64576398

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Koimbra 2008.07.23. 13:50:08

Jó kis Bud Spencer filmek, jó kis nosztalgia...azért ő letett pár emlékezetes filmet, no és természetesen Bujtor István magyar hangjával a legjobb...
egyébként szerintem klasszikus lett volna ez máshol is, ha frankó hangokat találnak nekik, nálunk sem lett volna ilyen nagy etalon sok filmje, ha Bujtor helyett valaki más adta volna a hangját

Mozsárágyú · http://transfesser.blog.hu 2009.10.31. 23:07:08

Boldog születésnapot kívánok Carlo Pedersoli úrnak!!!!!! Nélküle egész más lenne a világ.
süti beállítások módosítása