Rovatok

Filmrajongó

Több mint 1000 bejegyzésből álló magyar nyelvű filmadatbázis, filmrajongóktól filmrajongóknak. Nem vagyunk kritikusok, nem vagyunk szakértők, csak két tv-néző, akik szeretik a filmeket:) Ha nem tudod, mit nézz este, vagy hogy megéri-e látni az adott filmet, keress rá (jobb oldalt a Kategóriák vagy A héten a tvben listában) és olvasd el a véleményünket róla! Erre a címre tudtok írni nekünk: tomzameth@gmail.com

Kategóriák

18+ (1) akció (151) áldokumentum (7) animációs (71) bekategorizálhatatlan (6) dokumentum (15) dráma (347) fantasy (145) háborús (20) hill (20) hírek (91) horror (201) kaland (80) katasztrófa (4) krimi (73) magyar (89) musical (11) néma (11) paródia (36) regényem (11) rövidfilm (14) sci fi (150) spencer (26) sport (39) szatíra (11) szuperhős (108) thriller (64) történelmi (42) vígjáték (492) western (11) zene (63)

Kék Szemek és A lány a tűzesőben Facebook Oldal

Friss topikok

  • Tévésámán: @Liberális Artúr: Köszönjük:) (2024.02.10. 13:04) 16. születésnapi bejegyzés I. – Összefoglaló 2023-ról
  • Tévésámán: @Gerberus: Az animáció egy része tényleg nagyon ronda, erre legjobb példa a felügyelő, de a pirami... (2024.01.18. 21:06) Halhatatlanok [Immortel (ad vitam), 2004]
  • Pedrolacarte9213: Szerintem egy igazi klasszikus. Számomra érthetetlen, hogy miért nem kapott Oscar-díjat. Összessé... (2024.01.11. 08:58) Excalibur (1981)
  • gigabursch: Ezek szerint a film kiválóan bemutatja, hogy az orvosi arrogancia nem mai találmány, viszont a gye... (2023.12.07. 14:04) Semmelweis (2023)
  • gigabursch: @Tévésámán: Kb három évtizede láttam. Orrba-szájba kerestem mindenféle megosztó oldalon, de sehol... (2023.09.15. 21:14) Csontváry (1980)

2009.08.05. 21:18 Tévésámán

Szellemhajó (Ghost Ship, 2002)

Barátnőm mutatta ezt a filmet. azelőtt sokat mesélt róla, és mivel eddig nem láttam, ma együtt megnéztük. A menekülős és a szellemes horrorok mixeléséből született a Ghost Ship, amiben kórházsorozatok sztárjai és Gabriel "Hazudj, ha tudsz, arról, hogy drogozol-e" Byrne menekül egy szellemektől nyüzsgő hajón a természetfeletti gonosz elől. Na, de egy kicsit bővebben a sztoriról:

Murphy (Byrne) és roncsmentő csapata (Julianna "Vészhelyzet" Margulies; Isiah "Grace Klinika" Washington; Ron Eldard, aki szintén több ER epizódban szerepelt; Karl Urban, a Gyűrűk Ura Eomerje és még két noname pofa) éppen egy sikeres misszió után sörözget, amikor egy naiv pasi odalép hozzájuk, hogy talált egy hatalmas, különös hajót a tengeren, miközben repülőgépével ment fölötte. Kezdetben kiröhögik, aztán mégis elmennek utánanézni az ügynek - a koma viszont ragaszkodik hozzá, hogy velük mehessen. Az óriási Antonia Graza luxustengerjáró a semmiből bukkan elő hőseink orra előtt. 40 éve tűnt el, most pedig csak úgy megjelent. A csapat átmegy rá, felméri és közben egyre több megmagyarázhatatlan esemény történik. Azonban mikorra a társulat esze (a nő) rájön, hogy le kéne lépni, felbukkan egy rakás arany, és aztán nemsokára már nincs hová és nincs is mivel menniük... Vajon ki fogja megúszni, ki éli túl, kié lesz az arany és hányszor fogok megijedni a nézés közben?

Margulies szerintem elég jó, Byrne-től el is várja az ember, hogy jó legyen, a személyes kedvencem viszont Urban karaktere, akit Szabó Győző szinkronja tesz méginkább vagánnyá és jópofává. A képen látható kislánynak fontos szerepe van a történetben, alakítója Emily Browning. Szerintem ő még az, aki borzasztóan jól játszik, van egy vicces pofavágása, és eléggé hihető róla, hogy az, ami. A végén, mikor kiderül, hogy miért történt a katasztrófa a hajón, azt simán el lehet hinni; utána viszont van egy olyan csavar, hogy az valami remek! Sajnálatos, hogy a befejezés gagyi lett, a klisét nem bírták kihagyni, de mivel ez 2002-es, ezért el lehet nézni neki, mondván ekkor még nem volt divatban az efféle végjáték.

Összesítésben egy kellemes horror, van benne jó sok vér, hiteles gyilkolások, természetfeletti gonosz, csak ne ilyen lenne a vége. Vagy akkor legalább magyarázták volna meg, hogy miért ez az...

imdb.com felhasználói szerint: 5.3/10

Szerintem: 3/5 (A vége és a rengeteg kitalálható részlet miatt.)

A dvdről: Ismét egy turkálóban vett, külföldi kiadás. A borító tök jó, hologramos, ha az egyik szögből nézzük, akkor a hajót látjuk a Ghost Ship felirattal, ha egy másikból, akkor a hajón megjelenik a hatalmas koponya és a felirat Sea Evil. A tok egyébként főleg papírból áll, sajnos nem lehet normálisan bezárni. Egylemezes változatról beszélünk, a korong behelyezése után jön a menü, ami a filmből összevágott jelenetekből készült és érdemes végignézni, mert még ijesztések is vannak benne! Ha számítógépbe rakjuk, akkor felajánlja egy ósdi dvd-lejátszó, az InterActual Player telepítését, de ezt nem éri meg feltenni, mert nem lesz több extra tőle úgy, ahogy A Karib-tenger kalózai 1. részénél, az enyém meg még hanghibás is.

Na de nézzük az extrákat: Trailer: Nem rossz, de lelőnek egy pár poént. Van néhány olyan kép, ami a filmben nincs benne. Videoklip = A mozi erőszakos jeleneteit vágták össze a Mudvayne Not Falling című számára, amit a stáblistában hallhatunk. Kisfilmek: A Szellemhajó megtervezése = A látvány fő eleme a víz. A hajó állapotát a tenger, az időjárás, és a démoni megszállás okozta. Mini modellek és egy teljes, felépített hajó voltak az Antonia Graza "alakítói". A helyszínek stúdióban épültek fel. Sajnos nincs feliratozás, nem tudjuk meg, kik beszélnek... A vérengzésről = A nyitójelenetben 80 ember hal meg. Bábukat használtak, de nem látszik, nagyon jó lett. A stúdió nem egyezett bele, hogy mindannyiukat lefejezze a huzal, de hát ez így még durvább! Lett volna egy terem rothadó holttestekkel, ami a vágószoba padlóján végezte. Az énekesnő halálát tényleg a színésznő csinálta meg, maszkot viselve. A megfulladt Murphy szintén bábu.

A vizuális effektekről = A fő modell 8 méter hosszú volt és több tonnát nyomott, először a fénykorában pompázó óceánjáró festéssel használták, aztán alakították át a szellemhajóvá. Amikor a mozgó járművet látjuk, akkor a modellt vágták össze a nyílt vízen felvett képsorokkal. A szellemek kiszabadulásánál az alakokat valódi emberekről mintázták. Az Antonia Graza titkai = Katie játékából kell kirakni mondatokat, kis, rémisztő filmecskék a jutalmak, amik háttértörténetet adnak a filmhez. Az első a halottaké, akik Epps-ék előtt léptek a fedélzetre; a második Francescáé; a harmadik az összeesküvőké, ők a démontól függetlenül dolgoztak; az utolsó Katie-é. Ezek nagyon jók és maga a feladat is, ez a lemez legjobb extrája! Cast & Crew = A főszereplők és a fő alkotók listája, egy kedves kis semmiség. Werkfilm = Itt végre kiírják a neveket. Ez a leghosszabb minimozi, a színészek és a producerek beszélnek, pár mondat jut a rendezőnek, még Emily Browning is megszólal egyszer. Bepillanthatunk a forgatásba, a színfalak mögé, megismerhetjük az alkotók gondolatait, motivációit. Tour of the Ship = Ilyen meg nincs... A Werkfilmet kivéve mindegyik plusztartalom kb. 5-6 perces. Ez a kiadás nagyon tetszett, igazán részletes és méltó a Ghost Shiphez, 100 Ft-ért ajándék volt. Nem tudom, hogy a magyar változat milyen, de ennek a beszerzését ajánlom!

Ehhez már találtam trailert, úgyhogy meg lehet tekinteni, és a közeljövőben várható még videózás eredményeként több másik mozi is. Szerkesztés: A barátnő elhagyott, a trailert levették.

Szólj hozzá!

Címkék: horror


A bejegyzés trackback címe:

https://transfesser.blog.hu/api/trackback/id/tr641291376

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása