Rovatok

Filmrajongó

Több mint 1000 bejegyzésből álló magyar nyelvű filmadatbázis, filmrajongóktól filmrajongóknak. Nem vagyunk kritikusok, nem vagyunk szakértők, csak két tv-néző, akik szeretik a filmeket:) Ha nem tudod, mit nézz este, vagy hogy megéri-e látni az adott filmet, keress rá (jobb oldalt a Kategóriák vagy A héten a tvben listában) és olvasd el a véleményünket róla! Erre a címre tudtok írni nekünk: tomzameth@gmail.com

Kategóriák

18+ (1) akció (151) áldokumentum (7) animációs (71) bekategorizálhatatlan (6) dokumentum (15) dráma (346) fantasy (145) háborús (20) hill (20) hírek (91) horror (201) kaland (80) katasztrófa (4) krimi (73) magyar (88) musical (11) néma (11) paródia (36) regényem (11) rövidfilm (14) sci fi (150) spencer (26) sport (39) szatíra (11) szuperhős (108) thriller (64) történelmi (42) vígjáték (492) western (11) zene (63)

Kék Szemek és A lány a tűzesőben Facebook Oldal

Friss topikok

  • Tévésámán: @Liberális Artúr: Köszönjük:) (2024.02.10. 13:04) 16. születésnapi bejegyzés I. – Összefoglaló 2023-ról
  • Tévésámán: @Gerberus: Az animáció egy része tényleg nagyon ronda, erre legjobb példa a felügyelő, de a pirami... (2024.01.18. 21:06) Halhatatlanok [Immortel (ad vitam), 2004]
  • Pedrolacarte9213: Szerintem egy igazi klasszikus. Számomra érthetetlen, hogy miért nem kapott Oscar-díjat. Összessé... (2024.01.11. 08:58) Excalibur (1981)
  • gigabursch: Ezek szerint a film kiválóan bemutatja, hogy az orvosi arrogancia nem mai találmány, viszont a gye... (2023.12.07. 14:04) Semmelweis (2023)
  • gigabursch: @Tévésámán: Kb három évtizede láttam. Orrba-szájba kerestem mindenféle megosztó oldalon, de sehol... (2023.09.15. 21:14) Csontváry (1980)

2011.08.19. 15:16 Tévésámán

Nyomás utána! (Nati con la camicia, 1983)

A Spencer-Hill-filmeket önmagukban is lehetne paródiáknak tekinteni, most viszont egy konkrét kém-kifigurázásban komédiázik és bunyózik az ismert páros! Már jó ideje meg akartam nézni ezt újra, mert csak arra emlékeztem, hogy ebben Hill figurája hasbeszélő és hogy milyen jó poénokat szül ez az adottság:) Aztán kiderült, hogy miről is szól ez, vagyis rájöttem, hogy már láttam, de azért nagyon jól szórakoztunk rajta!

Doug (Spencer) kedvezménnyel szabadul a börtönből, első útja pedig egy bárba viszi, ahol nekiáll szép lassan felenni a konyhát. Ugyanide tér be a görkorival közlekedő Rosco (Hill), aki pedig egy őt majdnem elgázoló kamionsofőrön akar bosszút állni. Hamarosan kitör a bunyó, egy félreértés miatt pedig hőseink elkötnek egy kamiont, így kénytelenek menekülőre fogni a dolgot, hisz nyomukban vannak a zsaruk! A kék szeműnek vakmerő ötlete támad: a repülőtéren másoknak adják ki magukat, így feljutnak az egyik járat első osztályára. Minden rendben megy, amíg meg nem jelenik egy kormányügynök és legnagyobb meglepetésükre nekik ad egy táskányi pénzt, majd lelép. A kalandok pedig csak most kezdődnek, hiszen ezek után bérgyilkosok, spionok meg fakabátok erednek a nyomukba; egy csomó pénzük lesz, de az életük veszélybe kerül és senkiben sem bízhatnak. Szerencsére még így se akad olyan helyzet, ahonnan egy pár jó nagy pofon ki ne tudná húzni őket! De vajon elég ennyi a világot fenyegető legújabb őrült gonosztevő legyőzésére?

Jó volt? Jó volt. Remek poénok, sok nagy bunyó, Bud megint a pénz megszállottja, Terence meg a trükkös. Érdekes módon itt nincs szerelmi szál, elmaradnak a nagy zabálások, cserébe viszont sokkal több a verekedés és az egyéb poénforrás. Az első fél óra olyan, mintha egy másik filmet néznénk, ezután jön a váltás, ettől kicsit fura az egész. A mellékszereplők közt újfent ott van Riccardo Pizzuti, aki ezúttal a rosszfiúk egyik alvezére, de ő maga nem harcol; a társát alakító Faith Minton nevű hölgy viszont egyáltalán nem olyan jó nő, mint amit megszokhattunk a páros filmjeiben, ez kicsit csalódás volt. A rendező Enzo "E.B. Clutcher" Barboni, akinek ez az egyik kifejezetten jó alkotása. Egyetlen érdekességet találtam a Nyomás utána!-ról a neten: A hajós verekedést tényleg egy hajón vették fel, ami ráadásul tele volt utasokkal a forgatás idején is.

Nekem tetszett, bár emlékszem, hogy régebben nem szerettem ezt a filmet. Talán az eleje a legjobb, de a furcsaságok és gagyi dolgok mellett is ajánlom mindenkinek, aki szereti Bud Spencert és Terence Hillt! Kellemes másfél órás agykikapcsoló szórakozásként:)

Pontozás:

imdb: 7.2 (5 év alatt 0.7-et emelkedett!)

Szerintem: 5/5

Emberek, lesz megint Charlie angyalai-sorozat! Kérdés: Minek? Az előző két film (meg, ha jól tudom volt még egy, amiben már ismeretlenek játszottak) sem lett akkora siker, szóval kit érdekel ez még mindig? Valakit biztos... (Úgy tudom, ez megmaradt az ötlet szinten...)

Várható írások: Űrcowboyok.

Szólj hozzá!

Címkék: hill spencer


A bejegyzés trackback címe:

https://transfesser.blog.hu/api/trackback/id/tr933165103

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása