Rovatok

Filmrajongó

Több mint 1000 bejegyzésből álló magyar nyelvű filmadatbázis, filmrajongóktól filmrajongóknak. Nem vagyunk kritikusok, nem vagyunk szakértők, csak két tv-néző, akik szeretik a filmeket:) Ha nem tudod, mit nézz este, vagy hogy megéri-e látni az adott filmet, keress rá (jobb oldalt a Kategóriák vagy A héten a tvben listában) és olvasd el a véleményünket róla! Erre a címre tudtok írni nekünk: tomzameth@gmail.com

Kategóriák

18+ (1) akció (151) áldokumentum (7) animációs (71) bekategorizálhatatlan (6) dokumentum (15) dráma (346) fantasy (145) háborús (20) hill (20) hírek (91) horror (201) kaland (80) katasztrófa (4) krimi (73) magyar (88) musical (11) néma (11) paródia (36) regényem (11) rövidfilm (14) sci fi (150) spencer (26) sport (39) szatíra (11) szuperhős (108) thriller (64) történelmi (42) vígjáték (492) western (11) zene (63)

Kék Szemek és A lány a tűzesőben Facebook Oldal

Friss topikok

  • Tévésámán: @Liberális Artúr: Köszönjük:) (2024.02.10. 13:04) 16. születésnapi bejegyzés I. – Összefoglaló 2023-ról
  • Tévésámán: @Gerberus: Az animáció egy része tényleg nagyon ronda, erre legjobb példa a felügyelő, de a pirami... (2024.01.18. 21:06) Halhatatlanok [Immortel (ad vitam), 2004]
  • Pedrolacarte9213: Szerintem egy igazi klasszikus. Számomra érthetetlen, hogy miért nem kapott Oscar-díjat. Összessé... (2024.01.11. 08:58) Excalibur (1981)
  • gigabursch: Ezek szerint a film kiválóan bemutatja, hogy az orvosi arrogancia nem mai találmány, viszont a gye... (2023.12.07. 14:04) Semmelweis (2023)
  • gigabursch: @Tévésámán: Kb három évtizede láttam. Orrba-szájba kerestem mindenféle megosztó oldalon, de sehol... (2023.09.15. 21:14) Csontváry (1980)

2011.08.06. 22:20 Mozsárágyú

Vegasi vakáció (Vegas vacation) 1997

 

     A Griswold család ezidáig utolsó filmtörténeti felbukkanása számomra a biztos szórakozás záloga immáron 14 éve. (Tévésámán megjegyzése: 2015-ben kijött a Vakáció, ami indirekt folytatása ennek a szériának.)

     Ha meggondolom, lehet, hogy ez a leggyengébb darabja Clark Griswoldék (Chevy Chase, Beverly D'Angelo, Ethan Embry, Marisol Nichols) nyaralás címszó alatti ámokfutássorozatának - de mégis végig tudom röhögni. Ezúttal Las Vegas az úti cél, amire legkésőbb a főcím alkalmával rá is döbbenhetünk. Hatalmas, elsöprő erejű a kezdés: Clark boldogan autókázik haza (de nem tapasztaltan, figyelmesen, türelmesen, ahogy a Tudósok szerint Apa), kezében a repjegyekkel és közben irigylésre méltóan énekli ezt a nótát. (A videót levették, de egy Beach Boys szám volt.) Én már e pillanatban elveszek - ki tudja hanyadszorra -, megkezdem hahotázásomat. Na szóval, irány a maffia szerencsejátékosok Mekkája, irány a remek hangulatú családi együttlét! Ezúttal nem annyira a Griswoldékon kívül a világon létező emberek, inkább maga a nyaralás kerül veszélybe, főleg Clark miatt. Mialatt ő a lehető leggyorsabban megszabadul az egész vagyonától, addig asszonykájára Wayne Newton vet szemet; leánygyermeke belemerítkezik az éjszakai életbe; egyetlen fia pedig hamis személyivel élvezi a város adta örömöket. Mi lesz így Clark álmával, azaz a feleségével való újraesküvéssel? Ha mindez még nem szomorította volna el nagyon főhősünket, unokatesója, a mindenki által "hiányolt" Eddie (Randy Quaid) és famíliája is tiszteletét teszi a félkarú rablók hazájában.


     Természetesen nem hibátlan ez a film, de kit érdekel? Az apróbb szépségeit kell értékelni. A szinkron első osztályú, a zenék jókor és jó helyen váltják ki a nézőből az elmebaj különböző fokozatait, Chase és D'Angelo pedig kisujjukból rázzák ki ezt a két kedvesen bugyuta szülőt. A poénok helyenként teljes mértékben értékelhetetlenek, nagyon fáradtnak kell lenni, hogy az ember ezeken is nevessen. Eddie kuzin rövid beszólásainál engem viszont mindig a fulladás környékez. Egyébként a film titka, azt hiszem abban rejlik, hogy számít az ember valami poénra és az is jön. Esküszöm. De hát ez csodálatos! Alig aludtam valamit, így nem biztos, hogy volt értelme az előző mondatnak, de sebaj.

     Már-már börtön jár érte, de kimondom: Ez egy jó film. Vállalom a véleményemet. :)

No, ha nem tévednék addig erre, megemlékszem Elvisről, aki 16-án lesz, hogy már 34 éve nincs köztünk. Viva Las Vegas, Viva Elvis Presley! Viva Clark Griswold! (Ezt is levették, de ennél legalább egyértelmű a cím.)

Szólj hozzá!

Címkék: vígjáték


A bejegyzés trackback címe:

https://transfesser.blog.hu/api/trackback/id/tr923130737

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása