Rovatok

Filmrajongó

Több mint 1000 bejegyzésből álló magyar nyelvű filmadatbázis, filmrajongóktól filmrajongóknak. Nem vagyunk kritikusok, nem vagyunk szakértők, csak két tv-néző, akik szeretik a filmeket:) Ha nem tudod, mit nézz este, vagy hogy megéri-e látni az adott filmet, keress rá (jobb oldalt a Kategóriák vagy A héten a tvben listában) és olvasd el a véleményünket róla! Erre a címre tudtok írni nekünk: tomzameth@gmail.com

Kategóriák

18+ (1) akció (151) áldokumentum (7) animációs (71) bekategorizálhatatlan (6) dokumentum (15) dráma (346) fantasy (145) háborús (20) hill (20) hírek (91) horror (201) kaland (80) katasztrófa (4) krimi (73) magyar (88) musical (11) néma (11) paródia (36) regényem (11) rövidfilm (14) sci fi (150) spencer (26) sport (39) szatíra (11) szuperhős (108) thriller (64) történelmi (42) vígjáték (492) western (11) zene (63)

Kék Szemek és A lány a tűzesőben Facebook Oldal

Friss topikok

  • Tévésámán: @Liberális Artúr: Köszönjük:) (2024.02.10. 13:04) 16. születésnapi bejegyzés I. – Összefoglaló 2023-ról
  • Tévésámán: @Gerberus: Az animáció egy része tényleg nagyon ronda, erre legjobb példa a felügyelő, de a pirami... (2024.01.18. 21:06) Halhatatlanok [Immortel (ad vitam), 2004]
  • Pedrolacarte9213: Szerintem egy igazi klasszikus. Számomra érthetetlen, hogy miért nem kapott Oscar-díjat. Összessé... (2024.01.11. 08:58) Excalibur (1981)
  • gigabursch: Ezek szerint a film kiválóan bemutatja, hogy az orvosi arrogancia nem mai találmány, viszont a gye... (2023.12.07. 14:04) Semmelweis (2023)
  • gigabursch: @Tévésámán: Kb három évtizede láttam. Orrba-szájba kerestem mindenféle megosztó oldalon, de sehol... (2023.09.15. 21:14) Csontváry (1980)

2009.04.14. 19:51 Tévésámán

Hanta Boy (Liar Liar, 1997)

1_3.jpg

Jim Carrey fénykorában, pályája csúcsán játszotta el a munkamániás Fletchert, aki nem ér rá saját kisfiával lenni. Ehelyett hazudik mindenről és mindenkinek, legyen szó rokonról, alkalmazottról, főnökről - de ez nem is jön rosszul, ha az ember ügyvéd. Pechjére azonban a legfontosabb tárgyalása előtt a kisfia azt kívánja szülinapjára, hogy a papája ne tudjon egy napig hazudni, és ez valóra válik! De vajon meg tudja nyerni a pert úgy is, ha minden kérdésre kénytelen igazat válaszolni?

Emberünk nagyon ott van a szeren, támogatva Kerekes József óriási szinkronjával (állítom, hogy nélküle fele ennyire se lenne jó). Az alapszituáció, a pasas, aki mindenről hazudozik, már egy jó poénforrás. Viszont az ÜGYVÉD, aki NEM TUD hazudni, az meg egyenesen fergeteges:)

Carrey partnerei: Maura "Abby Lockhart" Tierney, Jennifer "Chucky menyasszonya" Tilly és Cary "Robin, a Lakli" Elwes. Tierney a reális nő, az egyetlen figura, akivel kb. ebben a formában találkozhatnánk a valóságban. Fia érdekeit még a sajátjainál is előbbre helyezi, és mindig képes adni egy utolsó utolsó esélyt. Tilly a csábító, a látszólagos buta liba, aki csak a pénzre hajt, de valójában ő itt az igazi negatív szereplő; a törvény viszont mellette - mint ahogy a valóságban oly sokszor -, a gazember mellett áll. Elwes pedig kitűnően játssza a csupaszív pasast, aki fülig szerelmes Fletcher volt feleségébe, mindent megad neki és a nő fiának, de valójában nem várja el, hogy bármi úgy legyen, ahogy ő akarja. Nem egy erőszakos alak, csak jót akar - ilyen ember viszont nagyon ritka, vagy talán nincs is...

A végére még két érdekesség: Tom Shadyac rendező ezzel együtt olyan filmeket készített, mint az Ace Ventura (jó), A bölcsek kövére (nem igazán jó), a Patch Adams (szomorú) na meg a Minden6ó - Evan, a minden6ó páros (ezek jók). Carrey tavaly szerepelt a Yes Man című moziban, ami egy olyan pacákról szól, aki egy nap elhatározza, hogy mostantól csak igent mond, de mindenre. Bár nem láttam, de a hasonlóság egyértelműnek tűnik - ha mégse így van, cáfoljatok meg:) (Utóbbiról Az igenember címen már azóta értekeztem e hasábokon.)

Aki akar egy remek, röhögős vígjátékot látni, gusztustalan poénok nélkül és némi érzelgősséggel, az válassza ezt a filmet! Tapasztalatból mondom, hogy tizedszer hallva is viccesek a poénjai:)

Pontozás:

imdb: 6.8/10

Szerintem: 5/5 (Bármikor szívesen megnézem!)

Hamarosan olvashatjátok a Székesfehérváron továbbra sem vetített Puskás Hungary-ról szóló írást (esetleg kettőt is), itt pedig megnézhetitek a Hanta Boy bakiparádéját angolul: Már levették.

Szólj hozzá!

Címkék: vígjáték


A bejegyzés trackback címe:

https://transfesser.blog.hu/api/trackback/id/tr511065211

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása