Rovatok

Filmrajongó

Több mint 1000 bejegyzésből álló magyar nyelvű filmadatbázis, filmrajongóktól filmrajongóknak. Nem vagyunk kritikusok, nem vagyunk szakértők, csak két tv-néző, akik szeretik a filmeket:) Ha nem tudod, mit nézz este, vagy hogy megéri-e látni az adott filmet, keress rá (jobb oldalt a Kategóriák vagy A héten a tvben listában) és olvasd el a véleményünket róla! Erre a címre tudtok írni nekünk: tomzameth@gmail.com

Kategóriák

18+ (1) akció (151) áldokumentum (7) animációs (71) bekategorizálhatatlan (6) dokumentum (15) dráma (346) fantasy (145) háborús (20) hill (20) hírek (91) horror (201) kaland (80) katasztrófa (4) krimi (73) magyar (88) musical (11) néma (11) paródia (36) regényem (11) rövidfilm (14) sci fi (150) spencer (26) sport (39) szatíra (11) szuperhős (108) thriller (64) történelmi (42) vígjáték (492) western (11) zene (63)

Kék Szemek és A lány a tűzesőben Facebook Oldal

Friss topikok

  • Tévésámán: @Liberális Artúr: Köszönjük:) (2024.02.10. 13:04) 16. születésnapi bejegyzés I. – Összefoglaló 2023-ról
  • Tévésámán: @Gerberus: Az animáció egy része tényleg nagyon ronda, erre legjobb példa a felügyelő, de a pirami... (2024.01.18. 21:06) Halhatatlanok [Immortel (ad vitam), 2004]
  • Pedrolacarte9213: Szerintem egy igazi klasszikus. Számomra érthetetlen, hogy miért nem kapott Oscar-díjat. Összessé... (2024.01.11. 08:58) Excalibur (1981)
  • gigabursch: Ezek szerint a film kiválóan bemutatja, hogy az orvosi arrogancia nem mai találmány, viszont a gye... (2023.12.07. 14:04) Semmelweis (2023)
  • gigabursch: @Tévésámán: Kb három évtizede láttam. Orrba-szájba kerestem mindenféle megosztó oldalon, de sehol... (2023.09.15. 21:14) Csontváry (1980)

2008.09.10. 13:11 Mozsárágyú

Csupasz Pisztoly (The Naked Gun: From the files of Police Squad!) 1988

 

     "Enrico Pallazzo megmentette a királynőt!" - Mindig ez az a pontja a Csupasz Pisztolynak számomra, amikor már a fejem is megfájdul a sok röhögéstől. Ennél a résznél szoktam ráeszmélni, hogy már megint megnéztem ezt a filmet, (most már talán tizedszerre) és egyszerűen nem tudom megunni. Ha van még ember, aki nem látta, akkor az kézfeltartással jelezze... Na jó, senkit se látok jelentkezni, de azért összefoglalom a történetet.

      Frank Drebin hadnagy (Leslie Nielsen) Los Angeles minden polgárát kész megvédeni a bűntől, erőszaktól. Bár ne tenné, gondolják a derék polgárok. II. Erzsébet azonban még nem hallott a hadnagyról, ezért mit sem sejtve ellátogat a városba, ám őt meg egy bizonyos Vincent Ludwig (Ricardo Montalban) el akarja tenni láb alól. Ez még hagyján, de Drebin meg meg akarná őt védeni. A mű megtekintése közben eldöntheti a kedves olvasó, melyik a rosszabb.

     Frank alapos és precíz ember: minden lehetséges eszközt bevet, hogy az adott ügy végére járjon. Ez esetben is felkeres minden személyt, vagy helyszínt, ami segíthet neki az eset felgöngyölítésében. Mondanom sem kell, ezek a személyek és helyszínek is a hadnagy túlbuzgóságának esnek áldozatul.

     Persze segítőkész társaira bármikor számíthat. Nordberg (O.J.Simpson) meg Ed (George Kennedy) is hasonlóan lelkiismeretesek és tettre készek. Már ha nem az intenzíven fekszenek, vagy feleségük "szeretőjét" kell lefülelniük. Csak a szokásos problémák, ugye. És itt van A Nő is, mint lényeges szereplő: Jane Spencer (Priscilla Presley) szintén elengedhetetlen információkat szerez a majdani gyilkossági kísérletről. És fülig szerelmes Drebin haverunkba, szóval a hepiend is sejthető. És, ahogy elővigyázatlanul előre vetítettem az első mondatban, a királynő is megmenekül.

       Megjelennek a következő részekben majd visszatérő szereplők, úgy mint Különc Al Yankovic (saját maga) és Papshmir (Raye Birk). A film természetesen hibátlan, két értelemben is. Egyrészt zseniális, másrészt ami más filmben súlyos botlás, az itt szerves része az egésznek. Szerintem, azért olyan jó és időtálló a Csupasz Pisztoly, mert eredeti. 20 éve még nem voltak tele a mozik a ma már könyökünkön kijövő "szkerimúvi-féleségekkel", az alkotók neve pedig már akkor is nagyon jól csengett, garancia volt ennek a fajta humornak a megfelelő tálalására. Leslie Nielsen egy élő legenda, csakúgy mint az Oscar-díjas George Kennedy. O.J. renoméja (már ha volt neki) azóta eléggé csökkent, A Király özvegye viszont tökéletes választás volt.

      A kedvenc filmjeim közé tartozik, a tízes listámon A Tanú után jön, holtversenyben második a hasonló Airplane-nel. Egyébként, ha megvan bárkinek ez a film, nagyon megköszönném, ha kölcsön adná, mert nem láttam évek óta;) [Azóta már mindkét említett alkotásról olvasható itt írás.]

     Mindenki megnyugtatására közlöm, hogy a következő két részről is fogok írni. Gondolom mindenki megnyugodott most. Bocs, ha kissé szubjektív voltam. Aki képes megnézni a filmet röhögés nélkül, annak fizetek egy sört. :)

2 komment · 1 trackback

Címkék: paródia vígjáték


A bejegyzés trackback címe:

https://transfesser.blog.hu/api/trackback/id/tr86657107

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Haga estallar sobre este Web site 2017.11.22. 22:09:05

Erős konteó gyerekeknek - KönyvesBlog

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2008.09.12. 11:24:21

Minden egyes újranézésekor találni a háttérben valami új apróságot:)

Egyébként ez volt még az igazi paródia, nem azok, mint amik mostanában készülnek

Mozsárágyú · http://transfesser.blog.hu 2010.11.29. 13:01:59

Leslie Nielsen meghalt. Drebin hadnagy mostantól a mennyország lakóinak életét forgatja fel... :( Nyugodjon békében.
süti beállítások módosítása