Rovatok

Filmrajongó

Több mint 1000 bejegyzésből álló magyar nyelvű filmadatbázis, filmrajongóktól filmrajongóknak. Nem vagyunk kritikusok, nem vagyunk szakértők, csak két tv-néző, akik szeretik a filmeket:) Ha nem tudod, mit nézz este, vagy hogy megéri-e látni az adott filmet, keress rá (jobb oldalt a Kategóriák vagy A héten a tvben listában) és olvasd el a véleményünket róla! Erre a címre tudtok írni nekünk: tomzameth@gmail.com

Kategóriák

18+ (1) akció (151) áldokumentum (7) animációs (71) bekategorizálhatatlan (6) dokumentum (15) dráma (347) fantasy (145) háborús (20) hill (20) hírek (91) horror (201) kaland (80) katasztrófa (4) krimi (73) magyar (89) musical (11) néma (11) paródia (36) regényem (11) rövidfilm (14) sci fi (150) spencer (26) sport (39) szatíra (11) szuperhős (108) thriller (64) történelmi (42) vígjáték (492) western (11) zene (63)

Kék Szemek és A lány a tűzesőben Facebook Oldal

Friss topikok

  • Tévésámán: @Liberális Artúr: Köszönjük:) (2024.02.10. 13:04) 16. születésnapi bejegyzés I. – Összefoglaló 2023-ról
  • Tévésámán: @Gerberus: Az animáció egy része tényleg nagyon ronda, erre legjobb példa a felügyelő, de a pirami... (2024.01.18. 21:06) Halhatatlanok [Immortel (ad vitam), 2004]
  • Pedrolacarte9213: Szerintem egy igazi klasszikus. Számomra érthetetlen, hogy miért nem kapott Oscar-díjat. Összessé... (2024.01.11. 08:58) Excalibur (1981)
  • gigabursch: Ezek szerint a film kiválóan bemutatja, hogy az orvosi arrogancia nem mai találmány, viszont a gye... (2023.12.07. 14:04) Semmelweis (2023)
  • gigabursch: @Tévésámán: Kb három évtizede láttam. Orrba-szájba kerestem mindenféle megosztó oldalon, de sehol... (2023.09.15. 21:14) Csontváry (1980)

2009.10.12. 13:07 Tévésámán

Szemtelen szemtanúk (Man of the House, 2005)

Nagy sztár hülye vígjátékban blokk - 2. rész

Ezúttal viszont egy jó filmről van szó!

Tommy Lee Jones a neki már testhezálló kemény zsaru szerepében látható újból. Ezúttal Sharpnak hívják, külsőre érzéketlen bunkónak tűnik, de valójában jó humorral bír és érzései is vannak, csak ugye a sok munka miatt elnyomja ezeket. Most viszont minden tehetségére szükség lesz, ugyanis egy főmaffiózó perében koronatanúnak számító, 5 tagú pompom-lány csapatra kell vigyáznia - mégpedig úgy, hogy egy házba költözik velük!

Bár tulajdonképpen a Szemtelen szemtanúk klisé-szerű, de nagyon jól csinálták meg, ami nem csoda! A rendező ugyanis az a Stephen Herek, akinek olyan, szintén remek vígjátékokat köszönhetünk, mint a Rocksztár, a Kerge kacsák, vagy a Bill és Ted haláli túrája (utóbbit nem láttam, de tudom, hogy sokan kedvelik). Jones-szal nem lehet szar filmet csinálni (szerintem), itt nagyon jó, mert nem csak az akcióhoz ért, de a poénkodáshoz is. A lányok szépek (Főként nekem a Heathert játszó Vanessa Ferlito tetszik, de a többiek se rosszak.), a poénok jók, a gyilkosságokat (szám szerint 2) pedig nem mutatják. Szóval ez egy remek esti szórakozást nyújtó vígjátékocska:)

A hölgyek közül egyébként a Jones úr mellett közvetlenül, bal oldalon álló a popcsillagocska Christina Milian, a jobb oldali legszélső szőkeség pedig a Freddy vs. Jason Lorija, Monica Keena. Egy baj talán, hogy a rosszfiút túl hamar felfedik nekünk, viszont ez semmit nem ront az összképen.

Szerintem azért ez egy jó film, ajánlom mindenkinek!

imdb.com felhasználói szerint: 5.4/10 (Érdekes, hogy a Nászfrásznál alig kapott többet, pedig megérdemelte volna, mert sokkal jobb!) (7 év alatt 0.1-et emelkedett.)

Szerintem: 5/5

2023-as kiegészítés: Sokszor láttam már, de még mindig nagyon szórakoztató. Minden benne van, ami a jó szórakozáshoz kell, az akció és a vígjáték kellőképpen vegyül, de a hangsúly a vígjátékon van. A romantikus szálat nem vitték túlzásba és bár sok szereplővel operál, senki sem sikkad el, mindenkinek van saját személyisége. Viszont feltűnő, hogy Cedric the Entertainer mindhárom jelenetsora rendkívül erőltetett, oda nem illő baromság, ami nélkül az egész Man of the House sokkal jobban működne. A nyitány teljesen felesleges, mert a stáblista alatti remek "két képernyős" megoldás önmagában is kitűnő alapot adna. A második megjelenése ismét totál értelmetlen, a valóságtól teljesen elrugaszkodott izé, bár a "dance-off" jelenet jó, csak a forgatókönyvírónak kellett volna egy logikus kontextust kitalálni hozzá. A végén az esküvő meg csak szimplán nevetséges.

Picit szpojler: Sok hibát vettem észre, aki látta, csak az olvasson tovább!

1. A tehén lenyelte a telefont? Ha igen, akkor hogyan vagy miért? Ha nem, akkor hogyan került bele? 2. A halott fickónál egyértelműen meg lehet mondani, hogy milyen közelről adták le a lövést, milyen szögből, stb. És a golyóról is meg lehet mondani, milyen fegyverből lőtték ki; szóval Zane ügynök elég hamar lebukna a valóságban. 3. A söfőrt miért kell megölni? Egyáltalán ki a franc ez, miért ül egy kocsiban Zane-nel, hova mennek, stb.? 4. A légkondis poénnál már a készítők is rájöttek, hogy ez túl sok, de ahogy Sharp, úgy ők se tudták megmagyarázni, miként lehet ezt elszámoltatni. Végülis akár úgy is felfogható, hogy kifigurázzák magukat, mikor nem ad magyarázatot a főnökének, aztán el is felejtjük az egészet. 5. Molly bevásárlása hogyan kerül Sharp bevásárlókosarába? 6. Molly honnan tudja, hová kell mennie a randira? (Ez nem saját gondolat.) Lehet, hogy később megbeszélik, vagy elküldi neki sms-ben, de tényleg, szóba se kerül. 7. Amikor Zane telefonon mondja az instrukciókat, azt a lányok fent hogyan hallják? 8. A rosszfiúnak esélye sincs onnantól, hogy előhúzza a fegyvert. Innentől nem mehet át Mexikóba, ha marad, lecsukják. Miért menekül? Ha meg akarja öletni magát, miért nem megy tovább vagy miért nem röpít golyót a saját fejébe? 9. A magyar fordítók három érdekes hibát vétettek. Az első, hogy a rendőrfőnök azt mondja, "5600 lövést néztek végig", itt a shot szót fordították szó szerint, ami ebben az esetben viszont a bűnözőkről készített arckép, magyarul fotó. A következő hivatkozás az 1987-es Full Metal Jacket című legendás filmre, amit "Teljes Acélköpenynek" fordítottak, pedig a hazai cím Acéllövedék. Az utolsó a hergelőshow után a "spirit", amit pedig egyszerűen nem fordítottak le, pedig a spiritusz, küzdőszellem, vagy valami ilyesmi jobban hangzott volna. 

Szpojlerek vége

Összességében a Cedric-jelenetek és ezek a hibák együtt se vonnak le a humorból, a szórakoztató jellegből és abból, hogy az itt jó csajnak beállított csajok tényleg jók. Ma már valószínűleg nem lehetne egy ilyen filmet ebben a formában megcsinálni, tehát érdemes megbecsülni a Szemtelen szemtanúkat, ami jól mutatja azt, hogy egy öregedő, jó nevű színész akkor is tud vicces filmet csinálni, ha nem járatja le magát.

Ehhez még videót is kaptok:

Szólj hozzá!

Címkék: sport krimi vígjáték


A bejegyzés trackback címe:

https://transfesser.blog.hu/api/trackback/id/tr731444629

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása