Rovatok

Filmrajongó

Több mint 1000 bejegyzésből álló magyar nyelvű filmadatbázis, filmrajongóktól filmrajongóknak. Nem vagyunk kritikusok, nem vagyunk szakértők, csak két tv-néző, akik szeretik a filmeket:) Ha nem tudod, mit nézz este, vagy hogy megéri-e látni az adott filmet, keress rá (jobb oldalt a Kategóriák vagy A héten a tvben listában) és olvasd el a véleményünket róla! Erre a címre tudtok írni nekünk: tomzameth@gmail.com

Kategóriák

18+ (1) akció (151) áldokumentum (7) animációs (71) bekategorizálhatatlan (6) dokumentum (15) dráma (346) fantasy (145) háborús (20) hill (20) hírek (91) horror (201) kaland (80) katasztrófa (4) krimi (73) magyar (88) musical (11) néma (11) paródia (36) regényem (11) rövidfilm (14) sci fi (150) spencer (26) sport (39) szatíra (11) szuperhős (108) thriller (64) történelmi (42) vígjáték (492) western (11) zene (63)

Kék Szemek és A lány a tűzesőben Facebook Oldal

Friss topikok

  • Tévésámán: @Liberális Artúr: Köszönjük:) (2024.02.10. 13:04) 16. születésnapi bejegyzés I. – Összefoglaló 2023-ról
  • Tévésámán: @Gerberus: Az animáció egy része tényleg nagyon ronda, erre legjobb példa a felügyelő, de a pirami... (2024.01.18. 21:06) Halhatatlanok [Immortel (ad vitam), 2004]
  • Pedrolacarte9213: Szerintem egy igazi klasszikus. Számomra érthetetlen, hogy miért nem kapott Oscar-díjat. Összessé... (2024.01.11. 08:58) Excalibur (1981)
  • gigabursch: Ezek szerint a film kiválóan bemutatja, hogy az orvosi arrogancia nem mai találmány, viszont a gye... (2023.12.07. 14:04) Semmelweis (2023)
  • gigabursch: @Tévésámán: Kb három évtizede láttam. Orrba-szájba kerestem mindenféle megosztó oldalon, de sehol... (2023.09.15. 21:14) Csontváry (1980)

2008.03.24. 16:33 Tévésámán

Az angyalok is esznek babot (Anche gli angeli mangiano fagioli, 1973)

Tegnap azt írtam, hogy ez egy spagettiwestern. Nos nem az, megtévesztett a címe - annyi köze van a műfajhoz, hogy az E.B. Clucher álnév alatt rejtőző Enzo Barboni rengeteg ilyet rendezett, többet Bud Spencerrel. De ez most valami totál más:

Sonny (Giuliano Gemma), akiről a film végéig nem derül ki, hogy kicsoda, és Charlie (Bud Spencer), a díjbirkózó, összefognak a helyi maffiafőnök és kiskirály Angelo (Robert Middleton) ellen a nagy dohány miatt. Tervük egyszerű: beállnak hozzá és megpróbálják a legtöbb zsozsót legombolni róla - de a rájuk bízott munkákat sorra elbaltázzák. Viszont a szerencse melléjük pártol és a zsaruk főnökét meg tudják zsarolni, így a végén Angelot becsukják, hőseink pedig immár együttesen térnek vissza a díjbirkózás világába, miközben egy szegény családdal is összebarátkoznak.

Nem jó film. Lássuk mi miatt: Először is, az elején fél órán át képtelenség rájönni, hogy miről szól. A sztori szerint Sonny fagylaltárus - de akkor mit keres a judo-iskolában, mint takarító? Mi a fene az elején az az egész hülyeség? És ha ez nem lenne elég, még egy álomszerű jelenetet is beraktak, ahol Gemma szamurájként jól elver pár kínait (vagy japánt, sose tudom őket megkülönböztetni:)). Majd hirtelen belecsöppenünk egy pankrációmeccsbe, ahol Spencer karakterét halállal fenyegetik meg, ha nem veszít - persze nem táncol úgy, ahogy a gengszterek fütyülnek, így Sonny már másodszor, Charlie először kénytelen elfutni üldözői elől. Jó-jó, gagyi a sztori, ez egy ilyen filmnél alapvető, de ez nagyon gagyi. A két pofa hirtelen ötlettől vezérelve beáll a maffiózók közé. Még semmit se csináltak, de a főnök már úgy bánik velük, mintha bizalmi emberek lennének. Bemennek a night clubba, ahol először járnak és Sonny a pultnál a szokásosat kéri - és megkapja...

A poénok néhol viccesek, de néhol nem. Gemma mintha Terence Hillt játszaná, Bud Spencer karaktere pedig a szokásoshoz képest elég gyáva. Mindezek ellenére azért még mindig sokkal jobb, mint a Szuperhekusok vagy a Mr.Milliárd (Szerkesztés: Vagy az Isten megbocsát...én nem!). És tegnap még egyet hazudtam, miszerint ma sok jó film lesz. Már volt a Billy Madison - A dilidiák, amit ezért hagytam ki, lesz a Bridget Jones naplója, ami egészen jó, de azzal egy időben adják az LGT koncertet, amit a húgom szeretne nézni - nem hinném, hogy én is megnézem, legfeljebb csak azokat a számokat, amiket szeretek tőlük. (Már mindkét említett film olvasható a blogon.) Este pedig a Leány gyöngy fülbevalóval, amit valószínűleg megtekintek Scarlett Johansson miatt.

Na de visszatérve az Angyalokhoz:

imdb.com felhasználói szerint: 6.3/10 (8 év alatt 0.5-öt emelkedett!)

Szerintem: 2/5 (Utólagosan -1 levonás, belegondolva nem érdemel 3-ast.)

Asszem a Szuperhekusokra hármast adtam, itt meg azt írom, hogy ez jobb annál - viszont ott Hill, Spencer és a zene adja ki a hármast, itt meg Spencer és a zene együtt a kettest - valljuk be, Gemma nem valami nagy szám, csak egy túljátszott Terence Hill-hasonmás.

Végül pedig egy jelenet a film elejéről: Charlie, alias Mystery Man harca a nemtommelyik városból jött Tigrisekkel:  

Szólj hozzá!

Címkék: spencer


A bejegyzés trackback címe:

https://transfesser.blog.hu/api/trackback/id/tr43394735

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása