Rovatok

Filmrajongó

Több mint 1000 bejegyzésből álló magyar nyelvű filmadatbázis, filmrajongóktól filmrajongóknak. Nem vagyunk kritikusok, nem vagyunk szakértők, csak két tv-néző, akik szeretik a filmeket:) Ha nem tudod, mit nézz este, vagy hogy megéri-e látni az adott filmet, keress rá (jobb oldalt a Kategóriák vagy A héten a tvben listában) és olvasd el a véleményünket róla! Erre a címre tudtok írni nekünk: tomzameth@gmail.com

Kategóriák

18+ (1) akció (151) áldokumentum (7) animációs (71) bekategorizálhatatlan (6) dokumentum (15) dráma (347) fantasy (145) háborús (20) hill (20) hírek (91) horror (201) kaland (80) katasztrófa (4) krimi (73) magyar (89) musical (11) néma (11) paródia (36) regényem (11) rövidfilm (14) sci fi (150) spencer (26) sport (39) szatíra (11) szuperhős (108) thriller (64) történelmi (42) vígjáték (492) western (11) zene (63)

Kék Szemek és A lány a tűzesőben Facebook Oldal

Friss topikok

  • Tévésámán: @Liberális Artúr: Köszönjük:) (2024.02.10. 13:04) 16. születésnapi bejegyzés I. – Összefoglaló 2023-ról
  • Tévésámán: @Gerberus: Az animáció egy része tényleg nagyon ronda, erre legjobb példa a felügyelő, de a pirami... (2024.01.18. 21:06) Halhatatlanok [Immortel (ad vitam), 2004]
  • Pedrolacarte9213: Szerintem egy igazi klasszikus. Számomra érthetetlen, hogy miért nem kapott Oscar-díjat. Összessé... (2024.01.11. 08:58) Excalibur (1981)
  • gigabursch: Ezek szerint a film kiválóan bemutatja, hogy az orvosi arrogancia nem mai találmány, viszont a gye... (2023.12.07. 14:04) Semmelweis (2023)
  • gigabursch: @Tévésámán: Kb három évtizede láttam. Orrba-szájba kerestem mindenféle megosztó oldalon, de sehol... (2023.09.15. 21:14) Csontváry (1980)

2011.11.01. 23:24 Tévésámán

Szörnyek, űrlények, Megaagyak:)

Nemrégiben újranéztem a Megaagyat és kiderült, hogy készült hozzá egy rövidfilm, úgyhogy rögtön, még aznap megtekintettem azt is. Ma pedig a tv2 adott egy ugyanilyen rövid alkotást, ami a nagy kedvenc Szörnyek az Űrlények ellenhez tartozik, úgyhogy eszembe jutott, hogy mivel az előzőnek semmilyen nyoma nincs ezeken a hasábokon, az utóbbi meg tök jó volt, ezért a kettőt együtt, egy közös bejegyzésben örökítem meg. A sorrend a megnézés sorrendjére vonatkozik.

Megamind: The Button of Doom (2011)

Miután Megaagyból (Will Ferrell hangján szólal meg) szuperhős lett, eldönti, hogy felszámolja régi, gonosz életét, ezért hű társával, Talpnyalival (David Cross) kiárusítják a teljes fegyverarzenáljukat. Végül minden elkel, csak egy fura doboz marad meg, amin egy méretes gomb látható. De vajon mi lehet ez? Mihez tartozik? A kék bőrű címszereplő nem sokat teketóriázik, megnyomja a gombot és ezzel útjára indítja egyik elfeledett, ördögi masináját, amit arra programozott be, hogy elpusztítsa Metro City-t és megölje Metro Mant. De most már neki kell megvédenie a várost - saját magától! Vajon a különös páros ismét sikerrel jár vagy ezúttal tényleg a gonosz győzedelmeskedik?

Bevallom őszintén, nem sok maradt meg ebből. Annyira emlékszem, hogy jó volt, de az igazán vicces dolgok az elején vannak. A kiárusítás során robottól kezdve műholdra szerelt lézersugáron át az Agy-Botokig bármit megvehetnek az egyszerű polgárok és ebben rengeteg poénlehetőség van. Később pedig, mikor a hatalmas ellenféllel küzdenek, ott leginkább a látványra mentek rá, hiszen végülis a játékidő nagy részében a harcot nézhetjük. Összesítésben ez egy gyors ujjgyakorlat a készítőktől, amiben az eredeti főhősök közül kettő tér csak vissza. Akad pár jó poén, a történet viszont kidolgozatlan, az egész összességében olyan, mintha egy, a hossza miatt kihagyott jelenetet néznénk a Megamindból.

Pontozás:

imdb: 6.5 (5 év alatt 0.1-et emelkedett.)

Szerintem: 4/5

 

Szörnyek az Űrlények ellen: A mutáns tökök támadása (Monsters vs Aliens: Mutant Pumpkins from Outer Space, 2009) /2016-ra A mutáns tökök inváziójának nevezik az imdbn./

Elérkezik Halloween ünnepe és a kedves szörnycsapat (Drabália, Hiányzó Láncszem, Dr. Csótány, B.O.B. és Rovaroszaurusz) készülődik a nagy eseményre. Azonban el kell halasztaniuk a bulizást, mert egy idegen űrhajó jelenik meg - ráadásul megint Modestoban, ahol az előző történet játszódott. Hőseink felkerekednek, hogy utánajárnak az ügynek, viszont nem is olyan könnyű megtalálni az űrlényeket a sok beöltözött gyerek meg a cukorkát osztogató felnőtt között. De aztán a földönkívüliek felfedik magukat: mutáns dísztökök ők, akik a gyerkőcök édességeire pályáznak! A Szörnyek így ismét harcba szállnak az Űrlényekkel, és nehezítésként mindegyiküknek meg kell birkóznia még valamilyen egyéni gonddal. Vajon sikerül megmenteni a Halloweent, vagy minden fogrontó a gonosz zöldségeké lesz?

Már amikor az űrhajó megérkezik és kipréseli magából a zöld moslékot, akkor sikerült megnevettetniük a készítőknek és rögtön tudtam, hogy ez jó lesz! Ellentétben társával, a Mutant Pumpkins from Outer Space komplett sztorival rendelkezik, plusz mindegyik jófiú visszatér (még a Tábornok és Drabália szülei is felbukkannak) és az összes hősnek van egy saját mellékszála. Az óriási lánynak az okoz gondot, hogy nem látogatja elég gyakran az őseit; a gyík-majom hiába próbálja a frászt hozni az ifjúságra; a dokinak gyermekkori traumáival kell ismét szembenéznie; a kék zselény pedig ismét buta dolgokat művelve próbál segíteni:) A poénok ütnek, szinte folyamatosan nevettem és még az események is izgalmasak, hiszen az ellenség legyőzése korántsem egyszerű. A tökök egyébként tök jól néznek ki, gonoszak, de aranyosak a maguk módján:D Érdekesség, hogy a vezér-zöldséget Rainn Wilson, a nagy film Galaxarja szólaltatja meg. A többieket (a zárójeles felsorolási sorrendben) Reese Witherspoon, Will Arnett, Hugh Laurie és Seth Rogan; a Tábornokot Kiefer Sutherland, főhősnőnk szüleit pedig Jeffrey Tambor (Hellboy 1-2) és Julie White (Transformers 1-3). Egyetlen aprócska gondom csak az, hogy a gigászi pillangóvá vedlett Rovaroszaurusz mindössze háttérszereplő, alig van jelen. De szerintem óriási volt A mutáns tökök támadása, a film méltó társa. Humoros, eredeti, izgalmas és rövidsége ellenére összetett. Akinek a Monsters vs. Aliens tetszett, az semmiképp ne hagyja ki!

Pontozás:

imdb: 6.5 (5 év alatt 0.2-t csökkent.)

Szerintem: 5/5

Várható írások: The Ruins, Battle Royale II.

Ja és még valami: Külön öröm, hogy ez a mai napon írt 3. bejegyzésem, ilyen már legalább 1 éve nem volt:D

Szólj hozzá!

Címkék: animációs


A bejegyzés trackback címe:

https://transfesser.blog.hu/api/trackback/id/tr263346387

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása