Rovatok

Filmrajongó

Több mint 1000 bejegyzésből álló magyar nyelvű filmadatbázis, filmrajongóktól filmrajongóknak. Nem vagyunk kritikusok, nem vagyunk szakértők, csak két tv-néző, akik szeretik a filmeket:) Ha nem tudod, mit nézz este, vagy hogy megéri-e látni az adott filmet, keress rá (jobb oldalt a Kategóriák vagy A héten a tvben listában) és olvasd el a véleményünket róla! Erre a címre tudtok írni nekünk: tomzameth@gmail.com

Kategóriák

18+ (1) akció (151) áldokumentum (7) animációs (71) bekategorizálhatatlan (6) dokumentum (15) dráma (347) fantasy (145) háborús (20) hill (20) hírek (91) horror (201) kaland (80) katasztrófa (4) krimi (73) magyar (89) musical (11) néma (11) paródia (36) regényem (11) rövidfilm (14) sci fi (150) spencer (26) sport (39) szatíra (11) szuperhős (108) thriller (64) történelmi (42) vígjáték (492) western (11) zene (63)

Kék Szemek és A lány a tűzesőben Facebook Oldal

Friss topikok

  • Tévésámán: @Liberális Artúr: Köszönjük:) (2024.02.10. 13:04) 16. születésnapi bejegyzés I. – Összefoglaló 2023-ról
  • Tévésámán: @Gerberus: Az animáció egy része tényleg nagyon ronda, erre legjobb példa a felügyelő, de a pirami... (2024.01.18. 21:06) Halhatatlanok [Immortel (ad vitam), 2004]
  • Pedrolacarte9213: Szerintem egy igazi klasszikus. Számomra érthetetlen, hogy miért nem kapott Oscar-díjat. Összessé... (2024.01.11. 08:58) Excalibur (1981)
  • gigabursch: Ezek szerint a film kiválóan bemutatja, hogy az orvosi arrogancia nem mai találmány, viszont a gye... (2023.12.07. 14:04) Semmelweis (2023)
  • gigabursch: @Tévésámán: Kb három évtizede láttam. Orrba-szájba kerestem mindenféle megosztó oldalon, de sehol... (2023.09.15. 21:14) Csontváry (1980)

2008.06.28. 10:34 Tévésámán

Hellraiser: Deader (Hellraiser: Halálos, 2003 - 2005)

Nagy nehezen rászántam magam ennek a megnézésére tegnap éjjel. Nem azért, mert nem érdekelt, csak mostanában már kicsit nehezemre esik 11-kor leülni egy másfél órás mozira. Aki nem tudná, kicsoda Clive Barker, mi az a cenobita és ki az a Pinhead, az olvasson sürgősen utána itt angolul. Sajnos magyar wikipédia szócikk nincs még hozzá, rajongói oldalt meg lusta vagyok keresni (ha egyáltalán létezik ilyen). [Azóta már lehet, hogy van, de azért meghagyom az angol linket.]

Aki nem tudja, miről van szó, annak nem érdemes tovább olvasnia.

2003-ban, a film tanúsága szerint, vagy 2005-ben, ha hihetünk az imdbnek, Rick Bota operatőr rendezése és Stan Winston logója alatt Doug Bradley hetedszer öltötte magára a legnagyobb cenobita, Pinhead alakját.

Amy Klein (Kari Wuhrer) amolyan gonzo-újságíró-szerűség. Éppen drogosokról ír, beépül közéjük, mikor megismerjük. A film ott indul, hogy a főnöke megmutat neki egy bizarr videofelvételt, majd elküldi őt Romániába, hogy nyomozza ki, kik a rejtélyes "Deaders" banda tagjai. Amy szép lassan halad előre a pokoli őrületben, mígnem kiderül, hogy semmi se véletlenül alakult úgy, ahogy, és ő sem véletlenül került oda...

Ha úgy nézzük, hogy ez nem egy Hellraiser-mozinak indult, akkor az alkotók igen jó munkát végeztek. Kapunk pár klisét, pl. az elején van egy abszolút kitalálható ijesztés, de az valahogy mégis hatásos. Van itt múltbeli szenvedés, rengeteg furcsa alak, némi szoftpornó és vér - szóval az átlagos horrorfilmes felhozatal.

Miért nem jó (mert nem az)? Bár a másfél óra gyorsan eltelt és nem unatkoztam alatta, tehát lekötött; de visszagondolva az égadta világon semmi se történik. Gyakorlatilag a fő irányvonalat megmagyarázzák, de hogy az összes többi dolog mért úgy van, ahogy, az nem derül ki. Bradley mester és "alattvalói" kb. 10 percet ha képernyőn vannak, és nagyon nem tetszett, hogy a háttérben feltűnő Chatterer nem csinálta a védjegyévé vált fogcsattogtatást. A sztori elviselhető lenne, de nagyon kíváncsi vagyok, hogyha nem kötötték volna össze Barker démonaival, akkor mi lett volna belőle... Színészek? Kari Wuhrer megfelelő, a Deaders vezető Paul Rhys se rossz, Pinhead szokásosan kitűnő. A gyilkosságok viszont gagyik, egyszer a végén főgonoszunk végrehajtja a szokásos láncos kivégzést, egyébként szinte csak halottakat láthatunk.

Összesítés 1: Mivel unalmasnak mégse nevezném, ezért végülis nem volt olyan rossz, több gyilkolás és kevesebb fölösleges rész kellett volna bele - horrorfilmnek átlagos.

Összesítés 2: A Hellraiser-sorozatba benyomták ezt a történetet, ami nyomokban visszavezethető a negyedik részhez, de gyakorlatilag a címen és a 10 percig jelen lévő pokoli kreatúrákon kívül nincs kötődése a szériához. Mégis azért az általam utált negyedik, és a jó, de tetszésemet elnyerni szintén képtelen hatodik elé helyezném rangsorban. Hellraiser-filmként elmegy, de nem jó.

imdb.com felhasználói szerint: 4.6/10

Szerintem: 4/5

Ma lesz A keményfejű, de több, mint biztos, hogy nem nézem meg, jövő héten úgyis adják majd megint. [Erről 8 év alatt se született meg a bejegyzés...] Éjjel viszont jön A báránysültek hallgatnak, amit biztosan megtekintek:) [Azt viszont már olvashatjátok itt.] És ha már Hellraiser, hétfőn valamelyik kereskedelmi adja majd a 6. részt, nem biztos, hogy leülök elé, de lehet. Itt pedig jöjjön egy trailer, amiből semmi se derül ki:

Szólj hozzá!

Címkék: horror


A bejegyzés trackback címe:

https://transfesser.blog.hu/api/trackback/id/tr96543126

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása