Rovatok

Filmrajongó

Több mint 1000 bejegyzésből álló magyar nyelvű filmadatbázis, filmrajongóktól filmrajongóknak. Nem vagyunk kritikusok, nem vagyunk szakértők, csak két tv-néző, akik szeretik a filmeket:) Ha nem tudod, mit nézz este, vagy hogy megéri-e látni az adott filmet, keress rá (jobb oldalt a Kategóriák vagy A héten a tvben listában) és olvasd el a véleményünket róla! Erre a címre tudtok írni nekünk: tomzameth@gmail.com

Kategóriák

18+ (1) akció (151) áldokumentum (7) animációs (71) bekategorizálhatatlan (6) dokumentum (15) dráma (347) fantasy (145) háborús (20) hill (20) hírek (91) horror (201) kaland (80) katasztrófa (4) krimi (73) magyar (89) musical (11) néma (11) paródia (36) regényem (11) rövidfilm (14) sci fi (150) spencer (26) sport (39) szatíra (11) szuperhős (108) thriller (64) történelmi (42) vígjáték (492) western (11) zene (63)

Kék Szemek és A lány a tűzesőben Facebook Oldal

Friss topikok

  • Tévésámán: @Liberális Artúr: Köszönjük:) (2024.02.10. 13:04) 16. születésnapi bejegyzés I. – Összefoglaló 2023-ról
  • Tévésámán: @Gerberus: Az animáció egy része tényleg nagyon ronda, erre legjobb példa a felügyelő, de a pirami... (2024.01.18. 21:06) Halhatatlanok [Immortel (ad vitam), 2004]
  • Pedrolacarte9213: Szerintem egy igazi klasszikus. Számomra érthetetlen, hogy miért nem kapott Oscar-díjat. Összessé... (2024.01.11. 08:58) Excalibur (1981)
  • gigabursch: Ezek szerint a film kiválóan bemutatja, hogy az orvosi arrogancia nem mai találmány, viszont a gye... (2023.12.07. 14:04) Semmelweis (2023)
  • gigabursch: @Tévésámán: Kb három évtizede láttam. Orrba-szájba kerestem mindenféle megosztó oldalon, de sehol... (2023.09.15. 21:14) Csontváry (1980)

2014.07.27. 23:41 Tévésámán

Az Acélember (Man of Steel, 2013)

poster.jpg

Hétfő óta adja az m1 a Twin Peaks-et, azonban csak hétköznapokon, így most szombaton éjjel hiányzott, hogy nézhessek valamit, ezért elővettem a tavaly készült listámat, amiről ezt választottam. Egyrészt, mivel nem folytatás, másrészt Zack Snyder rendezése, ezek mellett viszont ellene szólt a bemutatója táján az internetet elárasztó negatív vélemények áradata, valamint, hogy nem vagyok akkora Superman-rajongó. Mielőtt viszont a véleményemet ismertetném, jöjjön egy kis történet: 

Egy távoli világ, a Krypton lakói végső tartalékként a bolygó magjából kezdenek el energiát kinyerni, ám a folyamat kataklizmát indít el, amely a planéta pusztulásához vezethet. A tudós Jor-El (Russell Crowe) hiába figyelmeztet mindenkit, nem hallgatnak rá. Rajta kívül egyedül a katonaságot vezető Zod tábornok (Michael Shannon) érti meg, milyen közel a vég, ezért harcosaival átveszi az irányítást, ám az elkerülhetetlent ő sem tudja megállítani. Utolsó reményként Jor-El belekódolja újszülött fiába a kryptoniak ősi géntérképét, majd útnak indítja gyermekét a messzi világűrbe… 

Évtizedekkel később a Földön él egy Clark nevű férfi (Henry Cavill), aki más, mint a többiek. Hatalmas ereje van, tud hősugarakat lőni a szeméből, röntgenlátással bír és gyakorlatilag lehetetlen őt megsebezni. Különös mivolta végett bujkál, mert földi édesapja, Jonathan (Kevin Costner) azt tanította neki, hogy az emberiség még nem áll készen arra, hogy szembenézzenek vele. Clark azonban ahol csak tudja, kamatoztatja fantasztikus képességeit, amikre felfigyel az újságíró Lois Lane (Amy Adams) és nyomozni kezd utána. Hősünk egy ásatáson rátalál egy űrhajóra, amit az ő népe küldött sok ezer évvel ezelőtt világunkra és mikor beindítja a vezérlőrendszerét, tudtán kívül riasztja a kozmoszban cirkáló Zodot, aki csapatával együtt hosszú ideje óta kutat a Krypton újrateremtéséhez szükséges géntérkép után. A tábornok figyelme a Föld felé fordul, ahol címszereplőnknek, vagyis Kal-Elnek választania kell: az emberek vagy a kryptoniak oldalára áll? Vajon hogyan dönt majd és mi lesz, ha nem áll Zod mellé?

movies-man-of-steel-henry-cavill-beard.jpg

„El tudod képzelni, hogy a világ hogyan reagálna, ha megtudnák, hogy egy ilyen ember jár közöttük?” 

Számomra „A Superman-film” az 1978-as, vagy talán még inkább az azt követő Superman II. Tény, hogy a ’70-es évek végi, ’80-as évek eleji technika még nem volt olyan fejlett, mint a mai, de számítógéppel megrajzolni mindent már korántsem akkora kunszt manapság, mint amekkora a hiteles repülő ember megalkotása volt anno. Christoper Reeve legendás szerepében egyéniséget, lelket kölcsönzött a képregény-figurának, igazán olyanná formálta, amilyennek Supermant képzelem és már 2006-ban sem értettem, minek egy újabb Acélember-mozi. Bryan Singer rendezése meg is bukott, ám ez nem vette el a Warner kedvét attól, hogy újabb részt rendeljen meg. Christopher Nolan elképesztő Sötét Lovag-trilógiája megmutatta a világnak, hogy lehetséges valósághűen bemutatni egy szuperhőst, a kasszákba befolyó milliárd dollárnyi összeg pedig elég nagy lökést adott ahhoz, hogy a Superman visszatér után ismét vászonra vigyék az igazság kék-vörös gúnyás bajnokának kalandjait. Az egésszel egyetlen probléma van: David S. Goyer. Ez a fickó nem csak szart csinál, de az utóbbi öt évben a neve összeforrott a nagyot kaszáló, viszont egyébiránt ostoba mozikéval, annak dacára, hogy például szerintem A Sötét Lovag: Felemelkedés óriási. De úgy látszik, Goyer képtelen egymás után két jó szkriptet összehozni… Viszont még az előkészítési fázisban megragadta a figyelmemet, hogy a lassítások koronázatlan királyát, a látványfilmes Zack Snydert kérték fel a rendezésre, miközben a producer a realizmusáról híres Christopher Nolan lett, és ők ketten eddigi filmográfiáik alapján ég és föld, ezért marhára érdekelt, hogy mit képesek együtt csinálni, mert korábban még egyikükben se kellett csalódnom.

MOS-1.png

És innentől jönnek a szpojlerek, mert máshogy nem tudom elmesélni, mennyire rossz a Man of Steel.

Mivel képregényes viszonyítási alapom nincs, ezért a ’78-as Supermanből indulok ki. De nem kell, hogy összehasonlítsam azzal, mert enélkül is látható, hogy az alapot adó Superman-mítoszt kidobták az ablakon. Először ott van Jor-El, aki Marlon Brando alakításában magasztos, békés szándékú férfi, itt azonban inkább tűnik harcosnak, mint tudósnak – talán Russell Crowe gladiátori múltja miatt? Ezen még túl tudok lépni. Utána izgalmas volt látni, ahogy a gyermek, majd tinédzser Clark megpróbálja kontrollálni elképesztő adottságait, Kent papa elgondolása a rejtőzködésről szintén újszerűen hatott, ám a sarkvidéktől kezdve egyre több baromság jön… 

1. Valamelyik pofa figyelmezteti Lois-t, hogy „éjjel itt -40 fok is lehet ám”, ennek ellenére senkinek nem látszódik a lehelete a fagyban.

2. Clark 33 éves, tehát a Krypton katasztrófája 33 évvel ezelőtt történt. Oké, hogy Jor-El belekódolta a személyiségét abba a kis szilánkba és ezzel vezérli a hajót, de honnan tudja a kivetülés, hogy mi lett hősünk apjával, mikor azelőtt kilőtték az űrbe, hogy meghalt? Miért ad köpenyt Supermannek és ő hogyan, mivel, meg egyáltalán minek borotválkozik meg a hajóban? (A ruhára az a magyarázatom, hogy amíg a fiú bejut, addig az apa a fedélzeten lévő gépekkel elkészítteti ezt a ruhát, ez elképzelhető.)

3. Perry White fekete. Nem vagyok rasszista, de unom már, rohadtul unom, hogy az egyik főszereplőnek mindig négernek kell lennie, akkor is, ha mindenki tudja, hogy fehér (poén, de benne van a nevében). Ezen felül Laurence Fishbourne nekem hiteltelen főszerkesztőként.

4. A gonosz terve ugyanaz, mint a pár évvel korábbi Transformers 3-ban. Lehet, hogy így volt a képregényekben, ha tényleg, akkor javítsatok ki, de ha nem, akkor onnan nyúlták.

5. Nincs kryptonit… A rajzfilmekben úgy volt, hogy a hős a Naptól nyeri az erejét, de itt annyira szar, hogy a kryptoni atmoszféra legyengíti, nem csak simán halandóvá változtatja, és nincs kryptonit. Efelett képtelen vagyok szemet hunyni, Superman nincs kryptonit nélkül!

6. Kal-Elnek 33 éven át a földi környezet átformálja a szervezetét, ebből meríti a hatalmát, Zodnak és bandájának ugyanehhez elég kb. egy nap. Persze a régi moziban szintén így volt, hogy amint ideértek, megkapták a szupererőt, de ha most ez van, akkor ne akarjanak ilyen áltudományos ökörséget lenyomni a torkomon!

7. Lois és Clark kapcsolata megalapozatlan. Fél napot se töltenek együtt, és ennyi idő alatt lehetetlen ennyire megszeretni a másikat, hiszen alig van köztük interakció.

8. Dunsztom sincs, ki találta ki, de BAROMSÁG a folyékony, nanotechnológiás, alakváltoztató fém! Már az Amikor megállt a Földben se tetszett, a Transfomers 4-ben se, itt meg pláne nem. De ha már itt tartunk:

9. Miért lesz minden szuperhősös filmből űrlény-invázió? Avengers, Thor 2, és most ez. Ha űrlény-inváziót akarok nézni, akkor arra veszek jegyet, de én SZUPERHŐSÖST akarok látni, mégis csak ezt nézhetem!

10. Ahogy a Thor 2-ben, itt is szépen, magától becsukódik a fekete lyuk, csak a csúnya rosszfiúkat nyeli el, az ártatlanokat meg a jófiúkat észre se veszi…

11. Ha hűdenagyon reálisak akarunk lenni, akkor hogy van az, hogy a XXI. században Clark Kent egyetlen szemüveg-felrakással át tud alakulni? Hogy a bánatba nem ismerik fel? Persze, tudom, ez mindig így volt, de ha nolani mélységekbe megyünk le, akkor kitalálhattak volna valami racionálisabbat. (Mielőtt valaki megkérdezné, nincs jobb ötletem, de én nem vagyok forgatókönyvíró.) 

Szpojlerek vége 

Azért van néhány jó dolog, ami tetszett: Az S immár az El-ház jelképe mellett azt jelenti, hogy remény. Felbukkannak Zod ikonikus segédei, a csaj és a néma óriás, igaz utóbbinak alig van szerepe. Látható Lexcorp-logo (meg másik is, csak én ezt vettem észre magamtól), a zene remek (Hans Zimmer jóvoltából) és Cavill alakítása szintén figyelemre méltó, Amy Adams meg cuki:) A direktor úr védjegyének számító lassítások helyett most kézikamerás közelítéseket alkalmaz, engem hidegen hagyott a dolog, de a lassítás hiánya miatt az egész elvesztette a snyderességét, és ez hiányzott. És ugye lehetetlenség elmenni a befejezés mellett, ahol a címszereplő valami olyat tesz, ami teljesen ellentétes a személyiségével, ez sok rajongójánál kicsapta a biztosítékot, pedig a készítők megmagyarázták a dolgot (erről még ejtek pár szót)… 

Mielőtt tovább lépnénk, el kell mondanom nektek, hogy ez a mozi se azért született, mert helyre akarták állítani Superman megtépázott renoméját az élőszereplős műfajban; vagy azért, mert kaszálni akartak vele; hanem mert egy hosszas eljárás után a karaktert megalkotó Jerry Siegel örökösei arra jutottak, hogy ha 2011-ig nem kezdődnek el egy újabb mozi munkálatai, akkor az alkotók családtagjai beperelhetik a stúdiót, a jogos jussukat követelve. Tehát, mint az új Pókember-mozgóképeknél, itt is azért kellett újabb epizód, nehogy az arany tojást tojó tyúkot vissza kelljen adni az eredeti gazdájának…

Amy-Adams-and-Christopher-Meloni-in-Man-of-Steel.jpg

Érdekességek: A film sokat merít Superman-képregényekből. Az S-szimbólum remény-jelentése és több jelenet Mark Waid Superman: Birthrightjából származik, a hős ruhája a New 52-képregényekben láthatóhoz hasonlít, a poszterek pedig a Kingdom Come-ra utalnak. Ahogy az első rajzolt megjelenésekor, a kezdetekben Kal-El itt sem tud repülni, csupán elképesztően nagy ugrásokra képes. A kryptoni felderítőhajóban az üres hibernáló-kamra Kara Zor-Elt, vagyis Supergirlt rejtette, ez a filmhez kiadott hivatalos előzmény-képregényből derül ki. Néhány utalás a DC-univerzumra és lehetséges folytatásokra a végső csatában: A műholdakon Wayne Enterprise-logo van, elrepülnek egy S.T.A.R. Labs mellett, az egyik épületben pedig egy „Maradj nyugodt és hívd Batmant”-plakát látható Superman mögött. A már említett színészeken kívül az alábbi ismerős arcokat lehet felfedezni a játékidő alatt: Diane Lane (Martha Kent), Richard Schiff (Dr. Hamilton, nagyszerűen játszik), Richard Cetrone (Synder állandó színész-kaszkadőre, az egyik rosszfiú), Apollonia Vanova (Sziluett a Watchmenben, itt egy Nadira nevű nő); az egyik robotot meg Carla Gugino szólaltatja meg. A kryptoni nyelvet (amit elvileg csak feliratokon láthatunk, mert asszem egyszer se szólalnak meg rajta) Christine Schreyer nyelvész és antropológus professzor alkotta meg. Ben Afflecket, aki azóta az új Batman lett, felkérték rendezőnek, ő azonban visszautasította, mondván nincs tapasztalata a speciális effekt-jelenetek terén. Az egyik kommunikációs tiszt Aaron Smolinski, aki a bébi Kal-El volt a ’78-as Supermanben. Pár vicces név a mellékalakok közül: Sirius Hu (pásztort alakított), Nick és Eileen Touchie (a nevük tapizóst jelent); valamint találtam egy Howard Siegelt, de ő valószínűleg csak névrokona Jerry Siegelnek.

Man-of-Steel-Superman-II-Zod-Death-Superman-Kills.jpg

Ez az első élőszereplős Acélember-mozi, amiben nem szerepel Jimmy Olsen, Clark fotós haverja. A Man of Steelt a címadó figura megjelenésének 75. évfordulóján mutatták be. Zod tábornok keresztneve Dru, az általa és társai által viselt páncélokat számítógéppel rajzolták rájuk, mert a súlyuk miatt gátolták volna a színészek mozgását. A Földre továbbított üzenet hallható klingonul is. David S. Goyer szerint Superman ruhája egy kryptoni alsóruha, ha megfigyeljük Zod és Jor-El hasonlót visel, és azokra veszik fel a páncéljaikat. Kal-Elnek nincs páncélja, mert számkivetett, ugyanakkor ez egy belső poén, hiszen sokan és sokszor vicceltek azzal, hogy a kék-vörös uniformis ágyéki része olyan, mint egy alsógatya. (Ezt a részletet egyébként a filmben megváltoztatták rajta.) A jelmeztervező Michael Wilkinson szerint a hős ruháját a ’78-as mozi, valamint Frank Miller és Alex Ross rajzai inspirálták. Az űrlények komputerei mágneses térben mozgó ezüstből állnak. Crowe karakterének repülő állatát H’Rakanak hívják, ami szuahéliül gyorsat jelent. Mikor Superman lendületet vesz, hogy repülhessen, szél-hangot hallhatunk, ez az 1952-es Adventures of Superman-széria előtti tisztelgés. A címszereplő és Jézus között már a kezdetektől fogva rengeteg hasonlóságot lehetett felfedezni, ezért a Warner egy katolikus hirdetési cég segítésével erre a célcsoportra szabott speciális trailereket készíttetett. 

SZPOJLER 

Snyder ötlete volt, hogy Superman végezzen Zoddal. Azt akarta, hogy ez legyen az egyetlen gyilkosság, amit a karakter elkövet, hogy utána örökké emlékezzen rá, milyen borzalmas volt és sose tegyen ilyet még egyszer. Nolannek nem tetszett az ötlet, de Goyer végül meggyőzte. Fura módon az emberek, akiket Kal-El meg akar védeni, Zod halálakor varázsütésre eltűnnek… 

SZPOJLER VÉGE

zack.jpg

„Mi az ott? Egy madár? Egy repülő?”-rovat 

Henry Cavill elképesztő diétát és testgyakorlást folytatott, hogy tökéletes izmai legyenek a szerephez. Amit látunk, az mind valódi, szteroidok nélküli tiszta izom. A félmeztelen jelenetek azért kerültek bele a moziba, mert a rendező meg akarta mutatni, hogy a szépen domborodó jelmez alatt egy ugyanilyen alak rejtőzik, nem csak gumi az egész. Superman megformálója hónapokon át tréningezett, kezdetben rengeteget evett, hogy meglegyen a súlya, aztán kardio-edzéssel elégette a felesleges zsírt és minden nap két órán át nagyon keményen dolgozott az impozáns alakért. A súlygyarapítási szakaszban naponta öt proteines kalóriabombát ivott meg, majd az égetési szakaszban hat héten át csupán napi 1500 kalóriát vett magához, ennek köszönhetően a testzsír-indexe 3% lett, ami pont akkora, mint egy csúcsformában lévő profi testépítőé. Cavill azt nyilatkozta, hogy szerette volna az emberileg elérhető legtökéletesebb külsőt adni Supermannek. Miután az ominózus felső-nélküli jeleneteket felvették, kapott Snydertől egy hatalmas pizzát meg egy vödör jégkrémet, aztán visszatért egy normálisabb étrendhez. A közönség és a kritikusok is elismerték Kal-El fizikumát, vagyis megérte a fáradozást a dolog! A tesztfelvételekhez Henry Christopher Reeve 1978-as jelmezét viselte. Crowe és filmbeli fia korábban már dolgoztak együtt a Túszharcon, ahol Henry még csak statiszta volt. Russell akkor adott neki egy autogramot és mondott néhány biztató szót számára, hogy ne adja fel az álmát a színészetről, s lám, a kitartás meghozta az eredményét! 

Az Acélember megközelítőleg 225 millió dollárból lett és 668 milliót hozott vissza. A kritikusoktól vegyes értékelést kapott, de három szakmai díjat így is odaítéltek neki. Dicsérték a sztorit, a színészi játékot, a látványt és az ikonikus alak újraformálását, közben viszont kifogásolták a rossz ritmust és a karakterfejlődés hiányát. 

Nekem a szpojlereknél említett dolgok miatt egyáltalán nem tetszett. Voltak benne jó dolgok, de egyszer se izgultam senkiért, a poénok se nevetettetek meg és összesítésben nagyot csalódtam. Snyder és Nolan elkurvultak és ha ilyen lesz a Batman v Superman meg a Justice League, akkor mérges leszek rájuk! 

Pontozás: 

imdb: 7.1 (Na ilyenkor szeretném tudni, hogy miért.) (3 év alatt 0.2-t csökkent.)

Szerintem: 2/5 (Hosszú és Superman elveszíti benne a lényegét. Hiába a jó színészek, a remek zene, meg Snyder és Nolan jelenléte, a végeredmény béna…) 

Hírek: 

- Jön Az Acélember folytatása, a Superman v Batman: Dawn of Justice (magyarul Superman Batman ellen: Az igazság hajnala), ami közvetlen előzménye lesz Az Igazság Ligája élőszereplős változatának, bemutatójának dátuma 2016. Zack Snyder írója, David S. Goyer és Christopher Nolan producere, Henry Cavill, Amy Adams, Diane Lane és Laurence Fishbourne szereplője lesz. Az írásban Goyer és Az Argo-akció forgatókönyvét elkövető Chris Terrio szintén részt vesz, a cselekmény alapját Frank Miller The Dark Knight Returns grafikus novellája adja. Kíváncsi vagyok, mit lehet ebből kihozni… (Sokaknak nem tetszett a végeredmény.)

- Henry Cavill a következő rész után még egyszer biztosan felölti a vörös köpenyt a Justice League-ben, amit Snyder rendez és Goyer ír. 

- David S. Goyer pénzeli a Constantine-tévészériát, aminek a történetét is alakítja, valamint hasonló szerepeket vállalt a The Forest című Japánban játszódó horrornál. Ezeken felül szintén ő készíti a Metal Gear Solid szkriptjét. (Az utóbbi nem készült el.)

- Amy Adams következő érdekes munkája a Story of Your Life című sci-fi, amiben űrlények landolnak szerte a Földön, Adams meg egy nyelvészeti specialista, és neki kell rájönnie, hogy békések-e a szándékaik vagy invázióról van szó? (Ebből lett az Érkezés, amit mindenki az egekig magasztal...)

Várható írások: Állj, vagy jövök!

11 komment

Címkék: szuperhős


A bejegyzés trackback címe:

https://transfesser.blog.hu/api/trackback/id/tr226550371

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Teljesítményfokozó sporttáplálkozás · http://teljesitmenyfokozosporttaplalkozas.blog.hu/ 2014.07.28. 21:27:55

3% testzsír? Nem hihető.

Valóban ezt írják, de 8-10% alá nem ment, ez ránézésre biztos.

Daermon85 2014.07.29. 08:28:02

Messze az egyik legjobb Superman film.

mrbloodbunny · http://mrbloodbunny.blog.hu/ 2014.07.29. 08:57:57

úgy vártam ezt a filmet mint a jelenést. a kedvenc képregényfilmem (Watchmen) rendezője, az egyik kedvenc képregény karakteremről forgat filmet, és ráadásul Nolan úr is közreműködik?? Kírály... gondoltam én. A végeredmény viszont legalább annyira lesújtott mint a posztolót. Nyomokban Superman elemeket is tartalmaz, a végén lerombolnak egy komplett belvárost (mennyien? úgy 500.000-en halhattak szörnyhalált? szép munka menofsztíl) és az egész értelmi színvonala a tini korosztálynak szól. kb azoknak akik bénának tartják az eredeti Star Wars trilógiát, mert makettekkel dolgoztak és a fénykardozás ritka és "lassú" volt, de kedvelik az új 3 epizódot, me abba mindenrobban, és pörgősugrálós a "lézerkardozás"

summa summarum: tökéletesen egyetértek a posztoló elvtárssal!

A nép fia 2014.07.29. 09:16:11

Tudjátok, már rég kiábrándultam Superman-ből. A 2006-os film egy aranyos, de bugyuta történet, viszont a klasszikus 1978-ast, bár gyerekként imádtam, mára annyira gagyinak látom, hogy végig sem bírom már nézni.

Ez az új film, bár nem volt könnyű megbarátkozni vele, szerintem egészen jó. Épp a napokban néztem meg újra, s bár lehetne felsorolni logikai bukdácsolásokat - mint minden filmnél - ezeken egyszerűen túl kell lépni, mert nem tehetünk mást.

Henry remek figura volt, Perry White különösen jó, hogy nem is "fehér" színész, hanem Lawrence Fishbourne.

Amy Adams olyan édes, hogy mindjárt elolvadok!

Tetszett, hogy többet láttunk Kryptonból, nem csak steril szobát. Van értelme, logikája, mint ahogy a "logóknak" is.

Bihar Valatonon 2014.07.29. 10:22:07

Szerintem pont, hogy ezek miatt volt rendben ez az egész új nézőponti Superman téma amit sokan bajnak látnak... a visszaemlékezések gyerekkorára, ahogy odajutott ahova zseniálisak! A valósnak érezhető világ ami povezi az egész sztorit és nem a gagyi óvodai mese szirup. Részemről 9/10!

Darktrooper 2014.07.29. 10:42:16

1 évvel ezelött mutatták be a filmet és nem volt rossz, nem tudom miért most jutott eszetekbe egy ilyen lehúzó cikket írni róla?

Gyingizik 2014.07.29. 10:46:46

Én is mostanában láttam, teljesen okés volt. Egy korrekt B kategóriás inváziós sci-fi. A cikkben ez negatívum, a valóságban tök jó. Sztem nagyon vicces, hogy egy gumibugyis képregényfilmben a cikkíró komoly, tudományos hűséget vár el. A városból az emberek természetesen kispricceltek, mielőtt elkezdődik az igazi pusztítás, mert megijedtek a terraformáló géptől stb. Csak nem volt bemutatva, de magától értetődik. stb.

Tévésámán · http://transfesser.blog.hu/ 2014.07.30. 08:52:54

@A nép fia: >Perry White különösen jó, hogy nem is "fehér" színész, hanem Lawrence Fishbourne.

Ez miért pozitívum?

Tévésámán · http://transfesser.blog.hu/ 2014.07.30. 08:54:44

@Darktrooper: Azért mert most láttam először. Ha egy évvel ezelőtt írtam volna, akkor egyetértettél volna?:) Nem értem, miért számít, hogy mikor mutatták be...

Tévésámán · http://transfesser.blog.hu/ 2014.07.30. 08:57:30

@Gyingizik: >Egy korrekt B kategóriás inváziós sci-fi. A cikkben ez negatívum, a valóságban tök jó.

Ha a címe az lenne például, hogy Világok harca, akkor tényleg tök jó lenne. Ha a címe az hogy Az Acélember, akkor én nem egy inváziós sci-fire számítok.

>Sztem nagyon vicces, hogy egy gumibugyis képregényfilmben a cikkíró komoly, tudományos hűséget vár el.

Ezt nem tudom, miből gondoltad. Nekem aztán tök mindegy, hogy mennyire tudományosan hű, de a gond a logikával van.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2021.09.16. 08:38:05

Hatalmas, grandiózus mű. Óda ahhoz, hogy Snyder nem ismeri, nem érti Supermant. Nem az az érdekes, hogy a Liga az utolsó filmje, hanem, hogy ezután még kapott bármit is!
Ezek mellet egy tipikus eredettörténet, közepes #mcu szint, az előző Superman filmnél azért jobb (az mondjuk egy nagyon mellément alkotás volt, szóval igazából nem színt).
A cast nem rossz, Cavill kifejezetten jó Clark/Superman. Nem vagyok szomorú, hogy eddig kimaradt na, az a konklúzió.
süti beállítások módosítása