Rovatok

Filmrajongó

Több mint 1000 bejegyzésből álló magyar nyelvű filmadatbázis, filmrajongóktól filmrajongóknak. Nem vagyunk kritikusok, nem vagyunk szakértők, csak két tv-néző, akik szeretik a filmeket:) Ha nem tudod, mit nézz este, vagy hogy megéri-e látni az adott filmet, keress rá (jobb oldalt a Kategóriák vagy A héten a tvben listában) és olvasd el a véleményünket róla! Erre a címre tudtok írni nekünk: tomzameth@gmail.com

Kategóriák

18+ (1) akció (151) áldokumentum (7) animációs (71) bekategorizálhatatlan (6) dokumentum (15) dráma (346) fantasy (145) háborús (20) hill (20) hírek (91) horror (201) kaland (80) katasztrófa (4) krimi (73) magyar (88) musical (11) néma (11) paródia (36) regényem (11) rövidfilm (14) sci fi (150) spencer (26) sport (39) szatíra (11) szuperhős (108) thriller (64) történelmi (42) vígjáték (492) western (11) zene (63)

Kék Szemek és A lány a tűzesőben Facebook Oldal

Friss topikok

  • Tévésámán: @Liberális Artúr: Köszönjük:) (2024.02.10. 13:04) 16. születésnapi bejegyzés I. – Összefoglaló 2023-ról
  • Tévésámán: @Gerberus: Az animáció egy része tényleg nagyon ronda, erre legjobb példa a felügyelő, de a pirami... (2024.01.18. 21:06) Halhatatlanok [Immortel (ad vitam), 2004]
  • Pedrolacarte9213: Szerintem egy igazi klasszikus. Számomra érthetetlen, hogy miért nem kapott Oscar-díjat. Összessé... (2024.01.11. 08:58) Excalibur (1981)
  • gigabursch: Ezek szerint a film kiválóan bemutatja, hogy az orvosi arrogancia nem mai találmány, viszont a gye... (2023.12.07. 14:04) Semmelweis (2023)
  • gigabursch: @Tévésámán: Kb három évtizede láttam. Orrba-szájba kerestem mindenféle megosztó oldalon, de sehol... (2023.09.15. 21:14) Csontváry (1980)

2011.07.05. 01:10 Tévésámán

Batman: A Piros Sisak ellen (Batman: Under the Red Hood, 2010)

Péntek éjjel marhára keveset aludtam, mert LAN-partiztunk és benyakaltunk hárman egy liter energiaitalt - viszont még így is felkeltem reggel, hogy megnézzem ezt. Az eddigi tapasztalataim elég jók voltak az egész estés DC-rajzfilmekkel, de ezt most aligha lehet jónak nevezni. Hogy miért? Olvassatok tovább, de először jöjjön a sztori ismertetése:

Először azt láthatjuk, hogy Joker (John Di Maggio hangján szólal meg) egy feszítővassal agyba-főbe veri Robint valami havas tájon álló raktárban és még fel is robbantja - Batman (Bruce Greenwood) nem ér oda időben... 8 évvel később Gotham bűnözését a Fekete Maszk néven ismert gazember irányítja (Wade Williams), azonban hamarosan megjelenik a rejtélyes, elképesztő képességekkel bíró Piros Sisak (Jensen Ackles), aki kegyetlen módszereivel kezdi átvenni az utcák feletti hatalmat. De ki ez az alak, honnan jött és mit akarhat? A Denevérember segítséget kap Éjszárnytól (Neil Patrick Harris), aki az első Robin volt - a nyomok az Arhkamban csücsülő Jokerhez vezetnek. Egyre több a kérdés, az utcákon elszabadul az erőszak és a Sötét Lovag egyre biztosabban sejti, hogy ki rejlik a Piros Sisak alatt - ám ez lehetetlen! Vajon ki lesz az alvilág ura és le tudja-e győzni Batman legújabb ellenfelét?

Ez így nem tűnik olyan rossznak ugye? De higgyétek el, hogy az... Kb. a 10. percben rájössz, hogy ki a Piros Sisak, de ha mégsem jönnél rá, akkor úgy a 30. perc tájékán adnak egy egyértelmű utalást, amit Batman rögtön megért és valószínűleg a néző is. Számomra homályos, hogy hősünk miért nem kér Nightwing segítségéből? Biztos benne van a képregényekben, de akkor is fura. Aztán jön Amazo, aki a Justice League egyik legkirályabb karaktere volt, itt meg egyszerűen egy nagy, ronda, zöld pacák, akit tök gyorsan lenyomnak. És valamiért idekeverték még a Batman: Kezdődik! főellenségét, Ra's al Ghult (Jason Isaacs), de hogy minek? (Megjegyzés: Az itt látható Robin elvileg Ra's unokája.) És micsoda baromság újfent, hogy Batmannek ötlete sincs, hol van az a forrás, amiből ez a koma az erejét nyeri - Piros Sisak tudja, de ő meg miért nem él vissza vele? (Lásd az előző megjegyzést.) Én még azért vártam, hátha legalább a Fekete Maszkot leleplezik, de róla az égvilágon semmi se derül ki... Ami mégis jó, az a rajzok stílusa, az erőszak ábrázolása (rengetegen halnak meg benne egy Batman-sztorihoz képest) és a legjobb, az természetesen Joker. Egyrészt nagyon királyul megrajzolták, másrészt tényleg őrült, de vicces is – miatta, meg a felturbózott, régi rajzfilmből átvett Batmobil miatt érdemes megnézni! Szóval izgalmasnak nem mondhatnám, érdekesnek viszont igen, mert tele van jobbnál jobb harcokkal. Láthatunk például erőpáncélos, energiapengékkel felszerelt bérgyilkosokat; hülye gengsztereket meg Batman és Nightwing jó kis cuccait akcióban - egy pillanatra pedig még Gordon felügyelő is feltűnik.

A rendező Brandon Vietti, aki már több hasonló Denevérember-mozit készített; az író viszont a Juniper Lee-sorozat írója, Judd Winick - ez az erőszakosság miatt tök nagy poén, mert a Juniper Lee olyan aranyos, vicces kis széria, ez meg pont az ellentéte. Bruce Greenwood már a Young Justice-szériában is szinkronizálta Bruce Wayne-t, Jensen Ackles az egyik Odaátos keménylegény, Wade Williams a prizn brék oszlopos tagja, Jason Isaacs pedig a Harry Potterben Lucifer Máyfolt alakítója. A producer Bruce W. Timm újfent szinte csak nyögésekkel szinkronizált, most Rébuszt; Kelly "Lady Deathstrike" Hu pedig megint hallható, ezúttal Black Mask titkárnőjeként.

Néhány egyéb érdekesség: Most először láthatjuk Jason Todd, a második Robin sztoriját animációs filmen. A sztori alapjául az 1988-as A Death In The Family és az Under The Hood képregény-ciklusok szolgáltak - utóbbinak írásában Judd Winick is részt vett. Az Under the Red Hood nem tudom, mennyiből készült, de egyből videóra jött ki, 6 millió dollárnál valamivel többet hozott a konyhára. A mai napig a legjobb videóra készült Batman-filmnek tartják - szerintem totál alaptalanul.

Oké, jó dolog, hogy bemutatják ismét, hogyan vívódik Wayne valami rég elkövetett hiba miatt és Joker is nagyon ott van, de nincs izgalom, az alapötlet hülyeség, Amazot meg elcseszték, szóval én nem sok értékelhetőt találtam benne...

Pontozás:

imdb: 8.1 (5 év alatt 0.3-at emelkedett.)

Szerintem: 2/5

Hírek:

- John Di Maggio jelenleg a Transformers 3-ban hallható Leadfoot hangjaként, hamarosan pedig ismét Alakváltókat szinkronizál a War for Cybertron 2-ben.

Várható írások: Edgeplay, Rémálom az Elm utcában 2.

Szólj hozzá!

Címkék: szuperhős animációs


A bejegyzés trackback címe:

https://transfesser.blog.hu/api/trackback/id/tr723040340

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása