Rovatok

Filmrajongó

Több mint 1000 bejegyzésből álló magyar nyelvű filmadatbázis, filmrajongóktól filmrajongóknak. Nem vagyunk kritikusok, nem vagyunk szakértők, csak két tv-néző, akik szeretik a filmeket:) Ha nem tudod, mit nézz este, vagy hogy megéri-e látni az adott filmet, keress rá (jobb oldalt a Kategóriák vagy A héten a tvben listában) és olvasd el a véleményünket róla! Erre a címre tudtok írni nekünk: tomzameth@gmail.com

Kategóriák

18+ (1) akció (151) áldokumentum (7) animációs (71) bekategorizálhatatlan (6) dokumentum (15) dráma (347) fantasy (145) háborús (20) hill (20) hírek (91) horror (201) kaland (80) katasztrófa (4) krimi (73) magyar (89) musical (11) néma (11) paródia (36) regényem (11) rövidfilm (14) sci fi (150) spencer (26) sport (39) szatíra (11) szuperhős (108) thriller (64) történelmi (42) vígjáték (492) western (11) zene (63)

Kék Szemek és A lány a tűzesőben Facebook Oldal

Friss topikok

  • Tévésámán: @Liberális Artúr: Köszönjük:) (2024.02.10. 13:04) 16. születésnapi bejegyzés I. – Összefoglaló 2023-ról
  • Tévésámán: @Gerberus: Az animáció egy része tényleg nagyon ronda, erre legjobb példa a felügyelő, de a pirami... (2024.01.18. 21:06) Halhatatlanok [Immortel (ad vitam), 2004]
  • Pedrolacarte9213: Szerintem egy igazi klasszikus. Számomra érthetetlen, hogy miért nem kapott Oscar-díjat. Összessé... (2024.01.11. 08:58) Excalibur (1981)
  • gigabursch: Ezek szerint a film kiválóan bemutatja, hogy az orvosi arrogancia nem mai találmány, viszont a gye... (2023.12.07. 14:04) Semmelweis (2023)
  • gigabursch: @Tévésámán: Kb három évtizede láttam. Orrba-szájba kerestem mindenféle megosztó oldalon, de sehol... (2023.09.15. 21:14) Csontváry (1980)

2010.11.02. 13:16 Tévésámán

Bűnvadászok (I due superpiedi quasi piatti, 1977)

 

Leírtam a Szuperhekusoknál, hogy ez az a film, amiben szintén Miamiban, szintén zsarukat alakít a legendás Spencer-Hill-páros. Míg az előbbi unalmas, összefüggéstelen marhaság 1 db poénnal és a legjobb része a zenéje, addig itt remek viccek, szép nők valamint érthető motivációk/események vannak.

 

Wilbur (Spencer) és Matt (Hill) a kikötőben találkoznak egymással, ahol mindketten munkát akarnak vállalni, de egyikőjük sem kap(hat). Mindkettejüket ugyanaz a banda próbálja megleckéztetni, de ők túljárnak az eszükön. Matt rögtön felismeri, hogy együtt többre mennek és megtervezi a nagy balhét - kényszerből összehaverkodnak két rendőrrel és hamarosan egy félreértésnek köszönhetően maguk is a zsaruképzőben találják magukat. Új munkájuk (melyet kelletlenül végeznek) viszont segítségükre lehet a kikötői drogcsempész társaság lefülelésében és egy furcsa kínai fickó rejtélyes halálának felderítésében.

 

Nagy pofonok, remek poénok, a rabló-pandúr-ellentétből származó komikus helyzetek, ivászat, csajozás, minden van itt:)

 

Néhány a többi Spencer-Hill-moziból ismert arc is felbukkan: April Clough (a Nincs kettő négy nélkül Donna Olympia Chaveze), Luciano Catenacci (...és megint dühbe jövünk!-ből a Görög), Riccardo Pizzuti (majdnem minden filmjükben szerepel) és a "bunkó vagy Bugsy-pasas" is (sajnos őt nem tudom, hogy hívják...). Én egyedül csak a legvégét nem értettem, hogy akkor most felmondanak vagy mégsem, de ez lényegtelen.

 

Érdekesség, hogy Bud Spencer a film egyik betétdalának szerzője is (nem a főcímé, mert azt a Di Angelis-bratyók csinálták), de fura módon annak ellenére, hogy az imdb szerint ez az egyik olyan mozi, ami mindkét főhős karrierjében mérföldkő és elég jó pontszámot is kapott, nincs róla wikipédia-bejegyzés. (2016-ban már van.)

 

Utólagos szerkesztés: A kapitány ugyanaz a színész, aki a Nyomás utána!-ban az ügynökséget vezeti, az inas meg Az ördög jobb és bal keze 2-ből az őrnagy. A szövegben elhangzik a Kincs, ami nincs eredeti címe (Aki barátot talál, kincset talál). Az egyik jelenetben nagyon feltűnő egy hatalmas Marlboro-reklámplakát, ami a kép felét kitölti, a rendőrautókon és motorokon pedig a Traffic Dept. (Közlekedésrendészet) felirat olvasható.

 

Szerintem jó volt, ezt a többihez képest ritkábban adják, úgyhogy örülök, hogy megnéztem.

 

Pontozás:

 

imdb: 7.2 (Ez kiemelkedően magas a filmjeik közül!) (És 6 év alatt még tovább nőtt, 0.4-gyel.)

 

Szerintem: 5/5

 

Hírek:

 

- Terence Hill jelenleg egy Un passo dal cielo című sorozat forgatásán vesz részt, aminek az egyik főszereplője lesz. Egy családi tv-szériáról van szó egyébként.

 

- Bud Spencer a Mafia: Farewell to the Godfatherben lesz látható jövőre, ahol egy hatalma csúcsán álló maffiavezért alakít majd.

 

Tegnap megnéztem A mágia színe 1. részét, valami hihetetlenül jó volt, úgyhogy alig várom, hogy ma láthassam a folytatását! Hamarosan elkészül a róla szóló bejegyzés is.

Szólj hozzá!

Címkék: hill spencer


A bejegyzés trackback címe:

https://transfesser.blog.hu/api/trackback/id/tr472415942

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása