Rovatok

Filmrajongó

Több mint 1000 bejegyzésből álló magyar nyelvű filmadatbázis, filmrajongóktól filmrajongóknak. Nem vagyunk kritikusok, nem vagyunk szakértők, csak két tv-néző, akik szeretik a filmeket:) Ha nem tudod, mit nézz este, vagy hogy megéri-e látni az adott filmet, keress rá (jobb oldalt a Kategóriák vagy A héten a tvben listában) és olvasd el a véleményünket róla! Erre a címre tudtok írni nekünk: tomzameth@gmail.com

Kategóriák

18+ (1) akció (151) áldokumentum (7) animációs (71) bekategorizálhatatlan (6) dokumentum (15) dráma (347) fantasy (145) háborús (20) hill (20) hírek (91) horror (201) kaland (80) katasztrófa (4) krimi (73) magyar (89) musical (11) néma (11) paródia (36) regényem (11) rövidfilm (14) sci fi (150) spencer (26) sport (39) szatíra (11) szuperhős (108) thriller (64) történelmi (42) vígjáték (492) western (11) zene (63)

Kék Szemek és A lány a tűzesőben Facebook Oldal

Friss topikok

  • Tévésámán: @Liberális Artúr: Köszönjük:) (2024.02.10. 13:04) 16. születésnapi bejegyzés I. – Összefoglaló 2023-ról
  • Tévésámán: @Gerberus: Az animáció egy része tényleg nagyon ronda, erre legjobb példa a felügyelő, de a pirami... (2024.01.18. 21:06) Halhatatlanok [Immortel (ad vitam), 2004]
  • Pedrolacarte9213: Szerintem egy igazi klasszikus. Számomra érthetetlen, hogy miért nem kapott Oscar-díjat. Összessé... (2024.01.11. 08:58) Excalibur (1981)
  • gigabursch: Ezek szerint a film kiválóan bemutatja, hogy az orvosi arrogancia nem mai találmány, viszont a gye... (2023.12.07. 14:04) Semmelweis (2023)
  • gigabursch: @Tévésámán: Kb három évtizede láttam. Orrba-szájba kerestem mindenféle megosztó oldalon, de sehol... (2023.09.15. 21:14) Csontváry (1980)

2011.06.24. 15:53 Tévésámán

Botrányos pompomlányok (Fab Five: The Texas Cheerleader Scandal, 2008)

Most biztos néztek, vajon miért pont ezt tekintettem meg legutóbb:) Néha kell valami más is, nem csak horror vagy fantasy. Elég hülye címe van, de a sztori felkeltette az érdeklődésemet. Hogy mi ez a történet? Olvassatok tovább!

Megtörtént esemény alapján - már az elején nagy betűkkel kiírják. Egy texas-i középsuliban járunk, ahol a helyi pompomlány-csapat öt tagja rettegésben tartja az egész iskolát. Az egyikük édesanyja ugyanis az intézmény igazgatója, a többiek szülei pedig súlyos pénzekkel támogatják az iskolát, így mindenki elnéző velük szemben. De amikor a történetünk elkezdődik, akkor már ezen túl vagyunk, ugyanis eddigre szó szerint bármit megtehet a "Szuper Ötösnek" nevezett leánybanda. Óra közben fennhangon mobiloznak, sértegetik az összes tanárt, nem járnak be, piálnak és egyéb módokon hoznak szégyent az iskola egyenruhájára. A legújabb (ebben az évben már negyedik) pompomlány-edző viszont megpróbálja felvenni a kesztyűt és kiállni a csajok ellen - de vajon sikerülhet neki vagy ő is kénytelen lesz megvárni, míg a banda leérettségizik és elmegy?

Nézzük meg kicsit bővebben, hogy mi is történt a valóságban, ami ezt a tv-filmet inspirálta! Konkrétan a McKinney North High Schoolban esett meg ez a dolog 2006-ban, amikor a valóságban Michaela Wardnak nevezett edző felmondott öt lány miatt, akik többek közt lógással, a tanárokkal szembeni tiszteletlenséggel, az iskolai öltözködési szabályzat áthágásával és botrányos internetes videóikkal szereztek maguknak hírhedtséget városukban. Sem a szülök, sem a tanárok nem tettek (tehettek) semmit, mert az egyik leányzó anyja az igazgatónő volt. Az országos felháborodást viszont az váltotta ki, hogy Ward kiteregette a szennyest a sajtónak 2006 októberében. Decemberben aztán vizsgálat indult, aminek végén a suli igazgatóját, Linda Theretet először fizetett szabadságra küldték majd felfüggesztették. A vizsgálóbiztos jelentésében azt írta, hogy "...semmiféle fennhatóságot (valóságost és elvit) nem tiszteltek és nem vették észre, hogy ezzel milyen mértékben rombolják a közösségüket. A szülők (...) abszurd mértékig engedékenyek voltak velük. Az igazgatónő képtelen volt szétválasztani élete két legfontosabb szerepét: az anyaságot és az igazgatói posztot. Hivatalosan ő a felelős a történtekért." Ezek ellenére Theretet 2009-ben ismét alkalmazták a Laredoi Független Iskolai Régióban egyfajta tanfelügyelőként - a felettese régebbről ismerte és kezeskedett érte – azóta nem érkezett róla rendkívüli hír.

Vissza a filmhez: Tévére készült, így se nagy nevek, se nagy költségvetés, ám szerintem mindenki egész jól alakít. A főszereplőnk Emma Carr edző, akit Jenna Dewan-Tatum kelt életre - kedves karakter és a színésznő is szép. A lányok közül kiemelném Aimee Spring Fortier-t (Lisa) és Stephanie Honore-t (Ashley), mert ők tetszettek:D, a többiek pedig sorrendben: a "főgonosz" Brooke-ot Ashley Benson, Jerit Jessica Heap, Tabithát pedig Ashlynn Ross játszotta. Az egyetlen ismertebb arc az igazgatónő szerepében Tatum O'Neil, aki pl. a The Runaways-ben volt Cherie anyja. Hatalmas poén: a rendező az a Tom McLoughlin, aki írta és rendezte a Péntek 13. VI. rész: Jason él!-t, ami a sorozat egyik legjobb darabja:) Mivel tévéfilm, ezért a Fab Five készítési költségei nem ismertek, egyetlen érdekességként pedig azt tudnám említeni, hogy a szereplők neveit a személyiségi jogokra való tekintettel megváltoztatták.

Valamilyen szinten sportról szól ez is, bár nem az van a középpontban, viszont mindenképpen érdekes volt látni, pláne úgy, hogy Amerikában ez (is) megtörténhetett a valóságban! (Plusz ugye volt benne pár jó csaj:D) Aki kedveli a drámákat, a sulis sztorikat, meg az igaz történeteket, az nézze meg, szerintem tűrhető, de nem nézném meg újból.

Pontozás:

imdb: 6.1 (Ugye? Jó kis pontszám...)

Szerintem: 4/5 (Néhol picit irritált.)

Hírek:

- Ashlynn Ross mind Kristen Stewart, mind Dakota Fanning test-dublőre a legújabb tvájlájt-mozik fotózásain:D Mekkora szar, minek kell ilyen? Nem tudnak odaállni a fényképezőgép elé a jelmezeikben?! (De lehet hogy nem elég jó az alakjuk:))

Várható írások: Beépített szépség, Tökfej.

Szólj hozzá!

Címkék: sport dráma


A bejegyzés trackback címe:

https://transfesser.blog.hu/api/trackback/id/tr723011678

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása