Rovatok

Filmrajongó

Több mint 1000 bejegyzésből álló magyar nyelvű filmadatbázis, filmrajongóktól filmrajongóknak. Nem vagyunk kritikusok, nem vagyunk szakértők, csak két tv-néző, akik szeretik a filmeket:) Ha nem tudod, mit nézz este, vagy hogy megéri-e látni az adott filmet, keress rá (jobb oldalt a Kategóriák vagy A héten a tvben listában) és olvasd el a véleményünket róla! Erre a címre tudtok írni nekünk: tomzameth@gmail.com

Kategóriák

18+ (1) akció (151) áldokumentum (7) animációs (71) bekategorizálhatatlan (6) dokumentum (15) dráma (347) fantasy (145) háborús (20) hill (20) hírek (91) horror (201) kaland (80) katasztrófa (4) krimi (73) magyar (89) musical (11) néma (11) paródia (36) regényem (11) rövidfilm (14) sci fi (150) spencer (26) sport (39) szatíra (11) szuperhős (108) thriller (64) történelmi (42) vígjáték (492) western (11) zene (63)

Kék Szemek és A lány a tűzesőben Facebook Oldal

Friss topikok

  • Tévésámán: @Liberális Artúr: Köszönjük:) (2024.02.10. 13:04) 16. születésnapi bejegyzés I. – Összefoglaló 2023-ról
  • Tévésámán: @Gerberus: Az animáció egy része tényleg nagyon ronda, erre legjobb példa a felügyelő, de a pirami... (2024.01.18. 21:06) Halhatatlanok [Immortel (ad vitam), 2004]
  • Pedrolacarte9213: Szerintem egy igazi klasszikus. Számomra érthetetlen, hogy miért nem kapott Oscar-díjat. Összessé... (2024.01.11. 08:58) Excalibur (1981)
  • gigabursch: Ezek szerint a film kiválóan bemutatja, hogy az orvosi arrogancia nem mai találmány, viszont a gye... (2023.12.07. 14:04) Semmelweis (2023)
  • gigabursch: @Tévésámán: Kb három évtizede láttam. Orrba-szájba kerestem mindenféle megosztó oldalon, de sehol... (2023.09.15. 21:14) Csontváry (1980)

2010.02.24. 12:49 Tévésámán

Deep Rising (Kísértethajó, 1998)

Nehéz kérdés, hogy mi visz rá engem arra, hogy megnézzek bizonyos filmeket. Jelen esetben a cím volt az ok. Talán nem lövöm le a poént, ha elmondom, hogy az okosan Kísértethajónak nevezett filmben egy árva szellem sincs, de a misztikus dolgokat is elfelejthetjük. Ezt persze alapállásban nem tudtam, de talán ellenem szól, hogy a "Főszerepben: Treat Williams" felirat se vette el a kedvem tőle:D Megpróbálom leírni hogy miről szól, anélkül, hogy lelőném a poénokat.

Van egy kis hajó, ami az említett főszereplő pasié. Két ember dolgozik neki, egy melltartó nélkül mászkáló ázsiai csaj és egy gépész (Kevin J. O'Connor, a Múmia Benije és a Van Helsing Igorja). Egy csapat kommandósnak látszó és valójában is kommandós fickót (köztük az annak idején 2 hétig óriási sztár Djimon "Véresgyémánt" Hounsou - a többiekről később) kell elvinniük egy adott helyre. És van egy nagy hajó, amin rengeteg lóvé, gyémánt, arany, kincs van, sok burzsujjal együtt. A nagy hajót valaki szabotálja, de ezzel egy időben valami más is történik, amire nem tudnak magyarázatot adni. A kishajón kiderül, hogy kommandósék a nagy hajóra mennek és mikor odaérnek, a óceánjáró tök üres, sehol senki. Amikor pedig mégis túlélőkre bukkannak (róluk szintén később), a helyzet csak bonyolultabbá válik: mostantól a tét nem a kincs, hanem a szereplők élete!

A film onnantól lett érdekes számomra, hogy megpillantottam a keményfiúk vezetőjét, Wes Studit. Aki nem tudná, ő volt a Mystery Men Szfinxe (igen, kb. 30 éves pályafutásából csak ezt ismerem - ráadásul ez még bukás is volt:D). Ő például kifejezetten jó, szurkoltam neki, hogy élje túl. A kommandósok közt van Jason Flemyng (pl. A szövetség Dr. Jekyll/Mr Hyde-ja) és Trevor Goddard, aki annak idején Kanot keltette életre a Mortal Kombatban és meglepetésemre a Babylon 5 egyik részében is benne volt. Goddardról különben azt érdemes tudni, hogy 2003-ban hunyt el drogtúladagolás következtében, de a félszemű harcost olyan jól játszotta el Paul W. S. Anderson filmjében, hogy azóta a Mortal bármelyik részében Kanonak olyan akcentusa és "személyisége" van, mint neki volt a '95-ös moziban. A túlélők egyike a női főszereplő, Famke Janssen, aki szerintem nem tud színészkedni és nála szebb csajok is vannak Hollywoodban, röviden nem volt jó. A nagy hajó tulaja Anthony Heald, aki a Hannibal Lecter-filmek Dr. Chiltonja (végig tudtam, hogy ismerem valahonnan!).

Érdekesség, hogy egyetlen igazi pozitív szereplő vagy hős sincs, mert végülis az összes karakter bűnös valamiben, mind "rosszfiúk". A rendező Stephen Sommers eddig olyan alkotásokat tett le az asztalra, mint a Van Helsing, A Múmia 1-2., A dzsungel könyve és a G. I. Joe: Rise of the Kobra. Akiknek ezekből bármelyik tetszett, az a Deep Risingon ugyanúgy elszórakozik majd, mert bármennyire gagyinak tűnik, annyira mégsem az. Sőt, egészen jól elszórakoztatott, a néhány béna pillanata mellett is. A kritikusoknak viszont egyáltalán nem tetszett, ráadásul a 45 millió dolláros költségéből csak 11 milliót hozott vissza.

Ha semmi más nincs a tvben és szeretjük a B-kategóriás akciófilmeket, akkor egy nézést megér.

imdb.com felhasználói szerint: 6/10 (6 év alatt 0.4-et emelkedett.)

Szerintem: 4/5

Hírek:

- Stephen Sommers íróként fog közreműködni egy készülő Tarzan-filmben (A Majmok Ura szerintem már nem áll meg a mai világban, pláne nem úgy, ha Sommers írja a forgatókönyvet...) és az ígéretesnek hangzó Argonauts-ban. 

- Treat Williams a Maskerade című horrorban szerepel majd (Talán vámpírokról szól? Hmmm...).

Ma nagy eséllyel elviszi a szerelő a számítógépemet, mert úgy tűnik haldoklik a hálózati kártya, így lehetséges, hogy egy darabig nem tudok majd írni. Akinek esetleg hiánya lenne a friss filmekből, az nézze meg a születésnapi bejegyzéseket, amikben a legjobb mozikról írtunk!

Szólj hozzá!

Címkék: horror


A bejegyzés trackback címe:

https://transfesser.blog.hu/api/trackback/id/tr431786474

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása