Rovatok

Filmrajongó

Több mint 1000 bejegyzésből álló magyar nyelvű filmadatbázis, filmrajongóktól filmrajongóknak. Nem vagyunk kritikusok, nem vagyunk szakértők, csak két tv-néző, akik szeretik a filmeket:) Ha nem tudod, mit nézz este, vagy hogy megéri-e látni az adott filmet, keress rá (jobb oldalt a Kategóriák vagy A héten a tvben listában) és olvasd el a véleményünket róla! Erre a címre tudtok írni nekünk: tomzameth@gmail.com

Kategóriák

18+ (1) akció (151) áldokumentum (7) animációs (71) bekategorizálhatatlan (6) dokumentum (15) dráma (347) fantasy (145) háborús (20) hill (20) hírek (91) horror (201) kaland (80) katasztrófa (4) krimi (73) magyar (89) musical (11) néma (11) paródia (36) regényem (11) rövidfilm (14) sci fi (150) spencer (26) sport (39) szatíra (11) szuperhős (108) thriller (64) történelmi (42) vígjáték (492) western (11) zene (63)

Kék Szemek és A lány a tűzesőben Facebook Oldal

Friss topikok

  • Tévésámán: @Liberális Artúr: Köszönjük:) (2024.02.10. 13:04) 16. születésnapi bejegyzés I. – Összefoglaló 2023-ról
  • Tévésámán: @Gerberus: Az animáció egy része tényleg nagyon ronda, erre legjobb példa a felügyelő, de a pirami... (2024.01.18. 21:06) Halhatatlanok [Immortel (ad vitam), 2004]
  • Pedrolacarte9213: Szerintem egy igazi klasszikus. Számomra érthetetlen, hogy miért nem kapott Oscar-díjat. Összessé... (2024.01.11. 08:58) Excalibur (1981)
  • gigabursch: Ezek szerint a film kiválóan bemutatja, hogy az orvosi arrogancia nem mai találmány, viszont a gye... (2023.12.07. 14:04) Semmelweis (2023)
  • gigabursch: @Tévésámán: Kb három évtizede láttam. Orrba-szájba kerestem mindenféle megosztó oldalon, de sehol... (2023.09.15. 21:14) Csontváry (1980)

2008.07.04. 10:29 Tévésámán

Hellraiser: Hellworld (2005)

A máig elkészült Hellraiser-filmek 8., egyben utolsó darabja a videóra kiadott Hellworld. A plakát elég csalóka. Pinhead bácsi durván 5 percet ha van, igaz, akkor elég hatásos. Viszont a "Gonosz az internetre megy" dolog által ígért világhálós valami elmarad. Ez a mozi olyan, mintha Rick Bota a stábbal együtt átköltözött volna egy nagy házba, Stan Winston helyett pedig beszállt Lance Henriksen húzónévnek. A Pokolkeltőhöz abszolút nincs köze a sztorinak, és történet gyakorlatilag nem is nagyon van.

Létezik egy Hellworld nevű internetes játék, ami rémesen gagyi, de 6 fiatal főhősünk éjjel-nappal nyomja. Egyikük aztán meghal (mint később kiderül, elég csúnya módon öngyilkos lesz), hárman tovább játszanak, okos lány és okos fiú pedig abbahagyják, okos fiú eltűnik. Aztán egy nap egy titkos feladat megoldása után mindnyájan meghívást kapnak egy hatalmas Hellworld-partira, ahol lesz minden: szex, rock 'n roll és halál. Hőseink sorban hullanak, kapunk egy kis nagyon lájtos pornográfiát (az előző részbeli jobb volt:D), és néha felbukkan Pinhead vagy két segítője, Chatterer és a bekötözött fejű (aki erősen a Soul Calibur Voldojára hajaz). Végül persze jön a kihagyhatatlan csavar, ami egyáltalán nem üt, az egyetlen tényleg ijesztő rész pedig megint kitalálható.

A filmben egyetlen, kb. 5 perces rész van, ami tényleg Hellraiser, ezt a bejegyzés végén megtekinthetitek, vágva, kis zenei aláfestéssel, amit egy rajongó csinált. És ha ezt megnéztétek, akkor gyakorlatilag láttátok a filmet.

Összesítés:

1. Mint Hellraiser-mozi, elég gyenge. A cenobiták túl kevésszer vannak jelen, de akkor nagyon jók, Pinhead saját kezűleg is végrehajt egy gyilkosságot, Chatterer csinálja a fogcsattogtatást, a bekötözött fejű tetszetős, szóval a jó szörnyek miatt egy pluszpontot kap. 3/5

2. Mint horrorfilm, tipikus. A gyilkosságok nem túl változatosak és annyi kitalálható "puska-a-falon-effektus" van benne, hogy hihetetlen. Minden buta klisét ellőnek és olyan nyilvánvaló hibák vannak benne... (A kedvencem az, hogy kiosztanak a partizók között egy rakás 3310-es mobilt, amiken fel lehet hívni egymást a szintén mindenkinek járó maszkon lévő négyjegyű kóddal, így aztán egy arctalan orgiát lehet rendezni. Viszont hogy van az, hogy az 5 főhős telefonjaiban szerepel egymás neve? Most eszembe jutott, hogy a csavar végülis ezt megmagyarázza, de akkor is nagyon fura.) Szerencsére viszont a remek cenobiták mellé itt van nekünk Lance Henriksen, aki azért hozza a szokott formáját. Nagy hiba viszont, hogy a laborszerű pincén kívül játszódó részek borzasztó laposak, emiatt a játékidő 3/4-e rémesen unalmas. A végén lévő magyarázat pedig nem igazán jó lezárás. 2/5

imdb.com felhasználói szerint: 4.4/10 (8 év alatt 0.2-t csökkent.)

Szerintem: 3/5 (Ahol +1 jár a cenobiták miatt, a maradék meg főleg Henriksennek szól.)

De még így is jobbnak érzem a 7. résznél.

Mint már mondtam, itt jön rajongói átdolgozásban a legjobb jelenet, ma este pedig vagy Be Kind Rewind lesz, vagy nem tudom. (Ez a cikk azóta megszületett.)

Szólj hozzá!

Címkék: horror


A bejegyzés trackback címe:

https://transfesser.blog.hu/api/trackback/id/tr11552672

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása