Rovatok

Filmrajongó

Több mint 1000 bejegyzésből álló magyar nyelvű filmadatbázis, filmrajongóktól filmrajongóknak. Nem vagyunk kritikusok, nem vagyunk szakértők, csak két tv-néző, akik szeretik a filmeket:) Ha nem tudod, mit nézz este, vagy hogy megéri-e látni az adott filmet, keress rá (jobb oldalt a Kategóriák vagy A héten a tvben listában) és olvasd el a véleményünket róla! Erre a címre tudtok írni nekünk: tomzameth@gmail.com

Kategóriák

18+ (1) akció (151) áldokumentum (7) animációs (71) bekategorizálhatatlan (6) dokumentum (15) dráma (346) fantasy (145) háborús (20) hill (20) hírek (91) horror (201) kaland (80) katasztrófa (4) krimi (73) magyar (88) musical (11) néma (11) paródia (36) regényem (11) rövidfilm (14) sci fi (150) spencer (26) sport (39) szatíra (11) szuperhős (108) thriller (64) történelmi (42) vígjáték (492) western (11) zene (63)

Kék Szemek és A lány a tűzesőben Facebook Oldal

Friss topikok

  • Tévésámán: @Liberális Artúr: Köszönjük:) (2024.02.10. 13:04) 16. születésnapi bejegyzés I. – Összefoglaló 2023-ról
  • Tévésámán: @Gerberus: Az animáció egy része tényleg nagyon ronda, erre legjobb példa a felügyelő, de a pirami... (2024.01.18. 21:06) Halhatatlanok [Immortel (ad vitam), 2004]
  • Pedrolacarte9213: Szerintem egy igazi klasszikus. Számomra érthetetlen, hogy miért nem kapott Oscar-díjat. Összessé... (2024.01.11. 08:58) Excalibur (1981)
  • gigabursch: Ezek szerint a film kiválóan bemutatja, hogy az orvosi arrogancia nem mai találmány, viszont a gye... (2023.12.07. 14:04) Semmelweis (2023)
  • gigabursch: @Tévésámán: Kb három évtizede láttam. Orrba-szájba kerestem mindenféle megosztó oldalon, de sehol... (2023.09.15. 21:14) Csontváry (1980)

2009.10.19. 22:31 Mozsárágyú

A Keresztapa 3. (The Godfather part III)

 

     Ha nem nézed meg, pazzo vagy, mint Joe Zasa. És ha megnézed, megtudod, hogy járt a jó öreg Joe Zasa. :) Viccet félretéve, a trilógia harmadik darabja a korábbiakhoz hasonlóan mestermű, bár ezt mondják a leggyengébbnek. De esetünkben minimum bronzérmes lehet egy epizód, szóval... Ebben sokkal több hely jut az érzelmeknek, amolyan pszichológiai mélységekbe merülhet a néző, de azért van vérontás is, a vérontás kedvelőinek.

     Több évtized eltelt már azóta, hogy a kis Mike Corleone betért egy diszkrét étterembe, és fejbe lőtt két igazi barmot. Két felnőtt gyermeke van, eladta a kaszinóit, próbál fennmaradni immáron legális körülmények között. Csak hát nem hagyják. A már említett Joe Zasa (Joe Mantegna), például. A lényeg, hogy eléggé elfajulnak a dolgok, és ha csak annyit mondok, hogy szomorúan és kicseszettül magányosan éri őt a halál, akkor enyhén fejezem ki magamat.

     A fiatalabb színészgeneráció képviselői: Sofia Coppola, Andy Garcia, John Savage, Bridget Fonda. Utóbbi nem sok vizet zavar, Claude Hooper-Bukowsky meg igazából 49-es születésű, szóval mindegy. Andy Garcia kulcsszerepet játszik, és meglepően jól alakít. Az azóta rendezői Oscarral rendelkező Coppola-lány meg tűrhető. Ahhoz képest, hogy a 2. részben még Connie fiát "alakította". De szerintem, ha nem lenne a végén a lépcsős jelenet, el is felejtenénk, hogy szerepelt. De mondjuk szép leány volt, küldök is egy képet Tévésámánnak.

     Amikor végignéztem, az jutott eszembe, hogy olyan volt, mintha bemennél egy múzeumba, ahol a szerinted legszebb képek vannak egymás mellett, és végigmennél az egész kiállításon. Pláne, amikor az első részekből vágtak be képeket. Meg személyes kedvencemet, a szicíliai esküvő pillanatait is felidézték megint. Amíg az első két részt óriásinak mondom, addig erre azt mondanám, hogy nagyon jó folytatás. Szóval önmagában nem állná meg a helyét szerintem, az 1. meg a 2. viszont igen. Nyilván hiányoznak a régi szereplők, meg a Luca Brasi-jellegű fickók, satöbbi.

   

       Al Pacino oltári munkát végzett, mindhárom filmben, persze Coppola bá is. Korda Gyuri bácsi borzalmakkal felérő feldolgozása óta még többre becsüljük a film zenéjét, megtanultuk, hogy ha vérben fürödve ébredünk, aggódhatunk a lovunkért. Együtt szentségelhettünk Sonnyval, gyönyörködhettünk a régi mozdonyokban, átkozhattuk a tévékettőt a rohadék reklámokért hajnali kettőkor. Jó volt.

       Azoknak, akik sírtak a Titanic nevű szánalmas unalomhalmon, azoknak a figyelmébe ajánlom ezt itt:

Szólj hozzá!

Címkék: krimi dráma


A bejegyzés trackback címe:

https://transfesser.blog.hu/api/trackback/id/tr891461979

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása