Rovatok

Filmrajongó

Több mint 1000 bejegyzésből álló magyar nyelvű filmadatbázis, filmrajongóktól filmrajongóknak. Nem vagyunk kritikusok, nem vagyunk szakértők, csak két tv-néző, akik szeretik a filmeket:) Ha nem tudod, mit nézz este, vagy hogy megéri-e látni az adott filmet, keress rá (jobb oldalt a Kategóriák vagy A héten a tvben listában) és olvasd el a véleményünket róla! Erre a címre tudtok írni nekünk: tomzameth@gmail.com

Kategóriák

18+ (1) akció (151) áldokumentum (7) animációs (71) bekategorizálhatatlan (6) dokumentum (15) dráma (346) fantasy (145) háborús (20) hill (20) hírek (91) horror (201) kaland (80) katasztrófa (4) krimi (73) magyar (88) musical (11) néma (11) paródia (36) regényem (11) rövidfilm (14) sci fi (150) spencer (26) sport (39) szatíra (11) szuperhős (108) thriller (64) történelmi (42) vígjáték (492) western (11) zene (63)

Kék Szemek és A lány a tűzesőben Facebook Oldal

Friss topikok

  • Tévésámán: @Liberális Artúr: Köszönjük:) (2024.02.10. 13:04) 16. születésnapi bejegyzés I. – Összefoglaló 2023-ról
  • Tévésámán: @Gerberus: Az animáció egy része tényleg nagyon ronda, erre legjobb példa a felügyelő, de a pirami... (2024.01.18. 21:06) Halhatatlanok [Immortel (ad vitam), 2004]
  • Pedrolacarte9213: Szerintem egy igazi klasszikus. Számomra érthetetlen, hogy miért nem kapott Oscar-díjat. Összessé... (2024.01.11. 08:58) Excalibur (1981)
  • gigabursch: Ezek szerint a film kiválóan bemutatja, hogy az orvosi arrogancia nem mai találmány, viszont a gye... (2023.12.07. 14:04) Semmelweis (2023)
  • gigabursch: @Tévésámán: Kb három évtizede láttam. Orrba-szájba kerestem mindenféle megosztó oldalon, de sehol... (2023.09.15. 21:14) Csontváry (1980)

2009.12.21. 13:56 Mozsárágyú

Charlie és a Csokigyár (Charlie and the Chocolate Factory) 2005

     Mr. Burton és Mr. Depp 5. közös agymenése, amit üres hassal nézni NAGYON rossz. Különben nyerő választás. :)

     A címszereplő gyermek (Freddie Highmore) szüleivel és nagyszüleivel él egy kicsi és rossz szigetelésű házikóban, sok pénzük nincs, viszont szeretik egymást. Egy nap Willy Wonka (Johnny Depp) megosztja a világgal csodás akcióját: az egész bolygón 5 darab, a Wonka-csokiban található aranybilétával az adott 5 szerencsés bejuthat a híres Wonka-gyárba, és egy édességekben gazdag idegenvezetéssel végigsétálhat az egészen. Az 5 személy közül egy valaki pedig egy minden képzeletet felülmúló extra ajándék tulajdonosa is lesz! Innentől kezdve Charlie semmi másra sem vágyik, csak az aranyizére. De rajta kívül pár millióan hasonlóan éreznek, szóval meg kéne kezdeni a csokoládé beszerzését. És mivel anyagiak terén nincs jó helyzetben Karcsika, csak a szerencse segíthet rajta, amikor tudható, hogy 4 gyerek már "megtalálta" a hőn áhított aranyjegyet. És a szerencse mellé áll, szóval Joe nagyapóval (David Kelly) az oldalán elindul felfedezni a gyárat...

  

   Az Oompa Loompák (Deep Roy) csak a töredékei annak a fantasztikus világnak, amit a világ Wonka-gyárként ismer. Ők egészen rendkívüliek, hiszen nélkülük nem működne a gyár, és polihisztorok is, de maga a végtelen mennyiségű és a fizika törvényeit meghazudtoló édességhalom, ami megtalálható a "helységben", na az az igazán megdöbbentő. A technika vívmányainak köszönhetően elképesztő látvány tárul szemünk elé a csokivízeséstől kezdve, a cukorfüvön át a soha-el-nem-olvadó cukorkáig. Ez a Wonka úr öltözködésében talán több ízléssel rendelkezik valamivel, mint ez a Wonka úr, de mindenképpen hasonlóak például őrültség szintjén. Johnny Depp Willy-jének családi hátterével is megismerkedhetünk, megtudhatjuk, hogy a gyárlátogatás napján megszaporodtak az emlékrohamai, és hogy nagyon kényes a frizurájára.

   A többi résztvevő gyerek egytől-egyig iszonytató és idegesítő, azaz elérték céljukat. Szüleik nem kevésbé borzasztóak, szerencsére a derék Oompa Loompák tesznek róla, hogy a gyárnéző kirándulás ne múljon el nyom nélkül. Haha. Külön említésre méltó mindegyik Oompa Loompa-dalbetét, eszementek meg csodálatosan viccesek is egyben. És mindegyik más stílusban íródott. Christopher Lee szó szerint is kimagasodik a színészek közül, szerintem a Charlie-t alakító gyerek nem nagy szám, a kölykök csapatából én csak a versenymániás Nyárias kisasszonyt alakító Annasophia Robbot említeném meg. Johnny Depp a szörnyű hajával is megnyerő természetesen, az üveglifttel való viszonya igazi klasszikus favicc-jelenetet eredményez.

     Fantasztikszenzációs alkotás.

Na, hogy rossz zenét is hallgassunk néha, édesség témában ezt a művet helyezem ide videjó gyanánt. Ezek is "vánhitvándör" kategóriába tartoztak szerintem. (A videót sajnos Magyarországon nem engedi lejátszani.)

Szólj hozzá!

Címkék: fantasy vígjáték


A bejegyzés trackback címe:

https://transfesser.blog.hu/api/trackback/id/tr711613253

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása