Rovatok

Filmrajongó

Több mint 1000 bejegyzésből álló magyar nyelvű filmadatbázis, filmrajongóktól filmrajongóknak. Nem vagyunk kritikusok, nem vagyunk szakértők, csak két tv-néző, akik szeretik a filmeket:) Ha nem tudod, mit nézz este, vagy hogy megéri-e látni az adott filmet, keress rá (jobb oldalt a Kategóriák vagy A héten a tvben listában) és olvasd el a véleményünket róla! Erre a címre tudtok írni nekünk: tomzameth@gmail.com

Kategóriák

18+ (1) akció (151) áldokumentum (7) animációs (71) bekategorizálhatatlan (6) dokumentum (15) dráma (347) fantasy (145) háborús (20) hill (20) hírek (91) horror (201) kaland (80) katasztrófa (4) krimi (73) magyar (89) musical (11) néma (11) paródia (36) regényem (11) rövidfilm (14) sci fi (150) spencer (26) sport (39) szatíra (11) szuperhős (108) thriller (64) történelmi (42) vígjáték (492) western (11) zene (63)

Kék Szemek és A lány a tűzesőben Facebook Oldal

Friss topikok

  • Tévésámán: @Liberális Artúr: Köszönjük:) (2024.02.10. 13:04) 16. születésnapi bejegyzés I. – Összefoglaló 2023-ról
  • Tévésámán: @Gerberus: Az animáció egy része tényleg nagyon ronda, erre legjobb példa a felügyelő, de a pirami... (2024.01.18. 21:06) Halhatatlanok [Immortel (ad vitam), 2004]
  • Pedrolacarte9213: Szerintem egy igazi klasszikus. Számomra érthetetlen, hogy miért nem kapott Oscar-díjat. Összessé... (2024.01.11. 08:58) Excalibur (1981)
  • gigabursch: Ezek szerint a film kiválóan bemutatja, hogy az orvosi arrogancia nem mai találmány, viszont a gye... (2023.12.07. 14:04) Semmelweis (2023)
  • gigabursch: @Tévésámán: Kb három évtizede láttam. Orrba-szájba kerestem mindenféle megosztó oldalon, de sehol... (2023.09.15. 21:14) Csontváry (1980)

2009.08.05. 20:35 Tévésámán

Babylon 5: A lélekvadász (Babylon 5: The River of Souls, 1998)

Most nem az a helyzet, mint anno a Star Trek itt elemzett egyik filmjénél, hogy a plakát tök jó, a film viszont szar. Itt egy kurvajó plakát és a film se volt rossz!

A Babylon 5 állomáson egy ideje béke van, semmi gond. Lochley kapitány (Tracy Scoggins) már éppen elkezd örülni ennek a kellemes állapotnak, amikor is megjelenik Michael Alfredo Garibaldi (Jerry Doyle) és minden ismét a feje tetejére fordul. Jelen esetben a két említett hősnek és Zack Allennek (Jeff Conaway) össze kell fognia egy különösen jó szándékú lélekvadásszal (Martin Sheen!!), hogy egy rendkívül veszélyes varázstárgyat időben eltüntessenek az állomás területéről - vagy, ahogy lenni szokott, mindennek vége.

Nem kedvelem Lochley kapitányt, Ivanovát jobban bírtam; Garibaldit pedig egyre inkább nem kedvelem. Az elején még nagyon jó kis poénkodós karakter volt, mint Londo, aztán mindketten problémákkal terhelt konfliktusforrások lettek. Itt viszont ezen már túl vagyunk, így az egykori biztonsági főnök ismét a régi, vicces formáját hozza, szóval ismét szimpatikus volt. Zacket se szeretem, bár ő is vicces a maga durva formájában, de olyan ellenszenves karakter, nekem legalábbis az. Itt viszont elég tűrhető még ő is, vagyis három nem annyira kedvelt karakter mégiscsak feldobja a filmet.

Martin Sheen kitűnő, bár végig ugyanazt a képet vágja, de aki anno látta a Soul Huntert a szériában, az meg lesz elégedve vele, sőt. Rövid ideig Richard Biggs is beugrott, és bár az ő Franklin doktorját se kedvelem, itt mégse zavart. A megszokott magyar hangok egyébként kissé mások, ez nagyon furcsán hatott. Röhögni lehet párszor, de maga az egész sztori olyan, minta az első széria lélekvadászos és veszélyes régészeti leletes részét összegyúrták volna. És felhasználnám e helyet arra, hogy megemlítsem a kitűnő Wayne Alexandert.

Középen látható, hogy néz ki valójában, bal oldalt Az Első Lorienként, jobb oldalt pedig Sebastianként. Utóbbi szerepe miatt még a nemrég tárgyalt A pokolbólhoz is köthető ez az írás, aki látta a sorozatot, az tudja, miért írom ezt:) Alexander nagyon jól teljesített a sorozatban, láthattuk őt mindentudó, szinte félistenként, kegyetlen kínvallatóként, de szenvedő draziként és gonosz drakh-ként is.

Ha már Babylon 5: a már bemutatott In The Beginningnél rosszul írtam a magyar címet, mert nem A kezdetek, hanem Egy új korszak hajnalán. Na, de ezt majd egyszer kijavítom:) (Vagy mégsem. Azért megemlítettem a róla szóló cikkben.)

A lélekvadászhoz visszatérve:

imdb.com felhasználói szerint: 6.6/10 (7 év alatt 0.2-t emelkedett.)

Szerintem: 5/5 (Az elveszett meséknél sokkal jobb volt, viszont az Új korszak hajnalánt nem tudja lekörözni.)

Mivel a filmből nincs egy normális videó se, így azt most nem kaptok:) Kevesebb, mint egy órával ezelőtt néztem a barátnőmmel A szellemhajót, erről írok majd, ha nem ma, akkor holnap. Mától ismét lesz a tvben House doki, igaz, csak ismétlések, de ez is több a semminél. 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://transfesser.blog.hu/api/trackback/id/tr821291282

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása