Rovatok

Filmrajongó

Több mint 1000 bejegyzésből álló magyar nyelvű filmadatbázis, filmrajongóktól filmrajongóknak. Nem vagyunk kritikusok, nem vagyunk szakértők, csak két tv-néző, akik szeretik a filmeket:) Ha nem tudod, mit nézz este, vagy hogy megéri-e látni az adott filmet, keress rá (jobb oldalt a Kategóriák vagy A héten a tvben listában) és olvasd el a véleményünket róla! Erre a címre tudtok írni nekünk: tomzameth@gmail.com

Kategóriák

18+ (1) akció (151) áldokumentum (7) animációs (71) bekategorizálhatatlan (6) dokumentum (15) dráma (347) fantasy (145) háborús (20) hill (20) hírek (91) horror (201) kaland (80) katasztrófa (4) krimi (73) magyar (89) musical (11) néma (11) paródia (36) regényem (11) rövidfilm (14) sci fi (150) spencer (26) sport (39) szatíra (11) szuperhős (108) thriller (64) történelmi (42) vígjáték (492) western (11) zene (63)

Kék Szemek és A lány a tűzesőben Facebook Oldal

Friss topikok

  • Tévésámán: @Liberális Artúr: Köszönjük:) (2024.02.10. 13:04) 16. születésnapi bejegyzés I. – Összefoglaló 2023-ról
  • Tévésámán: @Gerberus: Az animáció egy része tényleg nagyon ronda, erre legjobb példa a felügyelő, de a pirami... (2024.01.18. 21:06) Halhatatlanok [Immortel (ad vitam), 2004]
  • Pedrolacarte9213: Szerintem egy igazi klasszikus. Számomra érthetetlen, hogy miért nem kapott Oscar-díjat. Összessé... (2024.01.11. 08:58) Excalibur (1981)
  • gigabursch: Ezek szerint a film kiválóan bemutatja, hogy az orvosi arrogancia nem mai találmány, viszont a gye... (2023.12.07. 14:04) Semmelweis (2023)
  • gigabursch: @Tévésámán: Kb három évtizede láttam. Orrba-szájba kerestem mindenféle megosztó oldalon, de sehol... (2023.09.15. 21:14) Csontváry (1980)

2008.04.02. 10:25 Tévésámán

Terrorbolygó (Planet Terror, 2007)

Eredetileg úgy terveztem, hogy a Fűrész III-at nézem a mozicsatornán, de sajnos a húgom nem hagyhatja ki a Grace Klinika egyetlen epizódját sem, így erről le kellett mondanom. Viszont éppen kapóra jött, hogy kedves barátom, aki a Black Sheepet is mutatta, kölcsönadott három filmet. Szerkesztés: Na erről az emberről lenne mit mesélnem... Esti szórakozásként erre esett a választásom:

Egy poros texas-i kisvárosban a katonaság piszkos ügyletekbe keveredik, és mivel a vásárló túl sokat akar, az eladó meg túl keveset adna, ezért némi lövöldözés és here-letépés után elszabadul az alku tárgyát képező biológiai fegyver, egy méregzöld színű gáz. A gáz szerencsétlen áldozatairól lemarja a húst és zombikká változtatja őket. Miután egyre több lesz az emberevő szörnyekből, egy szedett-vedett csapat elindul, hogy levadássza őket. Ahhoz, hogy túléljék, meg kell küzdeniük a katonasággal, mindegyiküknek le kell győznie személyes ellenfelét és nem szabad meghalniuk, mert a vérükben rejlik az ellenszer...

Ilyen még nem volt, de most muszáj a karaktereket egytől-egyig felvonultatni. Nem muszáj, de hát...

Főhősünk Cherry (Rose McGowan), a go-go táncosnő, aki elveszti fél lábát egy zombi-támadás eredményeként, ismét beleszeret régi szerelmébe és új végtagnak először egy asztallábat, majd egy nagy erejű gépfegyvert kap. Régi szerelme a férfi főszereplő, Wrey (Freddy Rodríguez - szerintem csak névrokona a rendező Robert Rodrigueznek), aki titokban valami hírhedt mesterlövész, de a városban autóbontóként ismerik. Neki ismét meg kell hódítani Cherry-t, aki annak idején otthagyta, meg kell küzdenie az őt nagyon utáló sheriffel és vezetniE kell az akciót. Személyes kedvencem a doki, Block (Josh Brolin), az ő figurája baromijó. Neki a terjedő epidémiával és a háta mögött szervezkedő nejével kell szembeszállnia, aki nem más, mint Dakota (Marley Shelton), az ápolónő. Úgy tűnik hogy az asszonyka el akarja tenni a férjét láb alól egy másik nő segítségével, akiről tulajdonképpen nem derül ki, hogy ki a fene.

Ha már itt a plakát, akkor el kell mondani, hogy Bruce Willis a katonák vezetőjét alakítja, akik látszólag őrültek, de valójában a gáz szükséges az életben maradásukhoz, ezért akarják megszerezni. Aki még nagyon jó a filmben, az a barbeque-mester J.T. (Jeff Fahey), ez a karakter is nagyon tetszett. Emellett a zsaruk között ott van Tom Savini effektmester, aki most a béna rendőrt játssza, nem a keményfiút, mint a legtöbb általam látott szerepében.

És akkor még nem is beszéltünk a film legelején lévő, önálló alkotásnak is tekinthető trailerről.

Tarantino és Rodriguez közös filmjében, a Grindhouse-ban elhelyeztek négy kis előzetest, amik fokozzák az ódivatú mozi-hangulatot. Rodriguez saját bemutatóját a Terrorbolygó elejére is betette, így élvezhetjük a pár perces képsorokat a közelgő Machete című kitalált mozgóképből. Ez egy baromijó rész, nekem nagyon bejött, biztosan megnézném ezt a filmet, ha lenne. De mit látok a neten? Ez a film lesz! 2009-ben jön elvileg. (Azóta már meg is írtam, a folytatásával együtt.)

A trailer szerint Danny Trejo alakítja Machetét, a bérgyilkost, akit felbérel a Jeff Fahey által játszott milliomos, hogy öljön meg egy szenátort (a jelenet a Kennedy-merényletre hasonlít), de valamiért a gyilkost magát akarják kinyírni. Machete bosszút esküszik és egy shotgunokkal nyomuló pappal (Cheech Marin), meg egy rakás felkelővel elindul, hogy kicsinálja a milliomost, felcsinálja a lányát és a feleségét, miközben lázadást is szít. Ez a rész annyira tetszett, hogy a bejegyzés végére berakom videóként, így mindenki megnézheti. És már alig várom a teljes filmet, biztosan megnézem majd:) (A videót levették, helyette egy szimpla Terrorbolygó-trailer lesz.)

Vissza Texasba. Mit mondhatnék a sztoriról? Tudom, hogy az a lényeg, hogy nem kell komolyan venni, és valóban nagyon szórakoztató film. Van benne egy csomó poén (a szexjelenet közepén a Hiányzó Tekercs felirat nagyon ott van), az akció remek, a zombik undorítóak, szóval minden megvan, aki egy király horrorhoz kell. Két bajom van az egésszel. Egyik, hogy hogyan lő Cherry a gépfegyverrel? A másik meg, hogy a szexjelenet túl lájtos lett egy ilyen ocsmány látványvilághoz képest. De ezek végülis nem nagy dolgok.

A színészek nagyon jók, például csodálkozom, hogy Rose 'Bűbájos boszorka' McGowan milyen dögös tud lenni, ha nem valami gagyi szarban játszik. Mint már korábban említettem, Brolin és Fahey karakterei tetszenek a legjobban, ők kellően jól alakítanak, Savini és Quentin Tarantino emlékezetes epizódszerepeket kaptak, valamint ott a szexi bébiszitter ikerpár (Electra és Elise Avellan) is, akiket muszáj megemlíteni:) Na meg persze Trejo, mint Machete, sem elhanyagolható. És majdnem elfelejtettem a Lostos Naveen Andrews-t, aki a heregyűjtő biomechanikus és a film háromnegyedénél szétloccsan az agya, úgyhogy aki nem kedvelte Sayidot a sorozatból, az mindenképpen nézze meg !;)

Véleményem, hogy király volt, jó kis esti kikapcsolódás a horror és a B-filmek kedvelőinek. A Halálbiztost nem láttam, de szinte tuti, hogy ez jobb nála, ha még sincs igazam, akkor hurrogjatok le a kommentekben.

Kérdéses, hogy ezt lehet-e B-filmnek mondani. Merthogy annak készült, de egy film általában moziba, videóra vagy tv-képernyőkre készül, nem A-kategóriába, vagy Zs-be. Erről lehetne jó sokat írni, de most nem akarok:)

imdb.com felhasználói szerint: 7.2/10 (8 év alatt 0.5-öt csökkent.)

Szerintem: 5/5 (Azért még egyszer nem biztos, hogy megnézném...)

A közeljövőben várható még a másik két film, amit kölcsönkaptam, a Kutyaszorítóban és az AvP2. Aki meg akar valami igazi gagyit nézni, az lesse meg ma éjjel 00:45-kor a kereskedelmin a Sárkánygyíkot. Igaz, hogy nem láttam, de a dvdje hátlapjához volt szerencsém, és azok a képek magukért beszéltek... És most következzen a Machete-trailer, nézzétek meg, nekem nagyon tetszett, főleg így angolul: Tehát jön egy Terrorbolygó-bemutató, ami még talán jobb is, mint a film:

2 komment

Címkék: horror akció vígjáték


A bejegyzés trackback címe:

https://transfesser.blog.hu/api/trackback/id/tr6407696

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

VVega · https://debugme.eu/ 2008.04.02. 13:39:30

Terrorbolygó sokkal jobb, hatalmas fun.

A Kutyaszorítóban se lesz semmi :)

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2008.04.02. 18:41:25

Hatalmas film volt Rodriguez filmje,Tarantinoé meg rossz
süti beállítások módosítása