Rovatok

Filmrajongó

Több mint 1000 bejegyzésből álló magyar nyelvű filmadatbázis, filmrajongóktól filmrajongóknak. Nem vagyunk kritikusok, nem vagyunk szakértők, csak két tv-néző, akik szeretik a filmeket:) Ha nem tudod, mit nézz este, vagy hogy megéri-e látni az adott filmet, keress rá (jobb oldalt a Kategóriák vagy A héten a tvben listában) és olvasd el a véleményünket róla! Erre a címre tudtok írni nekünk: tomzameth@gmail.com

Kategóriák

18+ (1) akció (151) áldokumentum (7) animációs (71) bekategorizálhatatlan (6) dokumentum (15) dráma (347) fantasy (145) háborús (20) hill (20) hírek (91) horror (201) kaland (80) katasztrófa (4) krimi (73) magyar (89) musical (11) néma (11) paródia (36) regényem (11) rövidfilm (14) sci fi (150) spencer (26) sport (39) szatíra (11) szuperhős (108) thriller (64) történelmi (42) vígjáték (492) western (11) zene (63)

Kék Szemek és A lány a tűzesőben Facebook Oldal

Friss topikok

  • Tévésámán: @Liberális Artúr: Köszönjük:) (2024.02.10. 13:04) 16. születésnapi bejegyzés I. – Összefoglaló 2023-ról
  • Tévésámán: @Gerberus: Az animáció egy része tényleg nagyon ronda, erre legjobb példa a felügyelő, de a pirami... (2024.01.18. 21:06) Halhatatlanok [Immortel (ad vitam), 2004]
  • Pedrolacarte9213: Szerintem egy igazi klasszikus. Számomra érthetetlen, hogy miért nem kapott Oscar-díjat. Összessé... (2024.01.11. 08:58) Excalibur (1981)
  • gigabursch: Ezek szerint a film kiválóan bemutatja, hogy az orvosi arrogancia nem mai találmány, viszont a gye... (2023.12.07. 14:04) Semmelweis (2023)
  • gigabursch: @Tévésámán: Kb három évtizede láttam. Orrba-szájba kerestem mindenféle megosztó oldalon, de sehol... (2023.09.15. 21:14) Csontváry (1980)

2012.01.26. 21:42 Tévésámán

Szörfös nindzsák (Surf Ninjas, 1993)

"Kwantsu, srácok!"

Gyerekkoromban rengetegszer láttam ezt a filmet, de azt hiszem, hogy alapvetően is a mellékszerepben lévő Leslie Nielsen miatt vonzott, hiszen mióta az eszemet tudom, kedvelem a mozijait. Anno még a '70-es években megjelent a Kojak egyik epizódjában rosszfiúként és nagyon sokáig drámai színészként dolgozott, mielőtt áttért volna a komédiázásra, szóval egy olyan mozgókép, ahol Nielsen a főgonosz, az már alapból érdekes. Viszont emellett kevés pozitívummal bír a Szörfös nindzsák, de a belőle áradó igazi '90-es évek érzés miatt nagyon kellemes nézni:)

Johnny (Ernie Reyes Jr.) és Adam (Nicolas Cowan) átlagos ázsiai származású amerikai srácok. Egész nap szörföznek, nem törődnek a sulival, a leckével és arról álmodoznak, milyen lenne gondtalanul élni. Aztán, ahogy Mia Thermopolis-szal, velük is megtörténik a csoda: kiderül, hogy egy messzi ország, Patusan (vagy Patu San) hercegei, akiket a terror elől kellett még kiskorukban kimenekíteni onnan. Most pedig vissza kell menniük, de nem ám azért, mint a neveletlen hercegnőnek, őket ugyanis nindzsák üldözik! Elrabolják a pótapjukat és a házuk is felrobban, az életük pedig folyamatos veszélybe kerül, mert a velejéig romlott, kiborg Chi tábornok (Nielsen) meg akarja öletni őket. A fiúk viszont a félszemű harcos Zatch (Ernie Reyes Sr.) vezetésével elindulnak az úton, amit a Sors jelölt ki számukra. Elkíséri őket a szépséges Ro-May (Kelly "Lady Deathstrike" Hu), a lüke Iggy (Rob "Tökös" Schneider) és a zsaruéletbe belefáradt Spence hadnagy (Tone "Ace Ventura haverja" Loc), hogy aztán együtt küzdjenek meg a gaztevőkkel Patusan felszabadításáért! De ennyi hülye egy rakáson sok nevetséges helyzetet szül, pláne ha még a gonosz is szerencsétlenkedik - vajon mi lesz a fiúk ámokfutásának vége: hercegi cím vagy egy hely a temetőben?

A sok felesleges amcsi-poénon, az énekelgetésen és Roy Schneider (legelső felbukkanásától eltekintve) teljes mértékig kukába kívánkozó alakításán kívül ez egy egészen tűrhető harcművészeti vígjáték. A két fiú szimpatikus, a lány nagyon is:), csak ez a barom vörös hajú ne lenne - de még ő se irritáló, bármennyire az akar lenni a figura. A harcok megfelelőek, van egy pár szokásos marhaság (ha gépfegyverünk van, nehogy lőjünk vele a hősökre), néhány remek poén (mondjuk a lépcsős:D) és hát Nielsen ebben a különös szerepben - ezek mind jó dolgok. Viszont összességében ez a film csak annyi, hogy a "koldusból lesz a királyfi"-helyzetet némi verekedéssel, szörfözéssel meg buta viccekkel egészítik ki.

Érdekességek: A rendező az a Neil Israel, aki az első Rendőrakadémia fontos társalkotója, a sulis részben látható is, ő a tanár, aki Johnny-nak lamentál. Az idősebb Ernie Reyes volt a harcjelenetek koreográfusa, a fiatalabbik pedig társproducerkedett. Nicolas Cowan azóta nem szerepelt sehol. A Surf Ninjas-t a New Line a Segával közösen pénzelte és a forgatással egy időben készült hozzá a videojáték - ezt láthatjuk a filmben is, Adamnél. A játék előbb jött ki, mint maga a mozi, ez volt az első, amit egy mozgókép alapján csináltak és az első, ami megelőzte az alap alkotást. A Szörfös nindzsák készítési költsége ismeretlen, de kis híján 5 millió dollárt hozott vissza - ránézésre legalább ennyiből készült, szóval nem hiszem, hogy sokat hozott volna vissza. A kritika mindenütt negatívan viszonyult hozzá, ez érthető is.

Kedvelem ezt a filmet, mert egyike azoknak, amiket gyerekként rengetegszer láttam, de akinek nincs hasonló viszonya vele, annak nem ajánlom, mert valószínűleg úgyse fog tetszeni neki.

Pontozás: 

imdb: 5/10 (4 év alatt 0.7-et emelkedett!)

Szerintem: 4/5 (Sok benne a fölösleges, unalmas dolog.)

Hírek:

- Rob Schneider Michelle Rodriguezzel és Adrien Brody-val közösen játszik majd az InAPPropriate Comedy című vígjátékban.

- Kelly Hu következő mozija a The Wizards Hunter: The Hunt for Evangelion Crowley lesz. Műfajai: dráma/fantasy/horror; Hu kisasszony mellett Michael Jai "Spawn" White és Stuart "Dorian Gray" Townsend a főszereplők. A sztoriról: "Ez Samuel Stone, az elátkozott nyomozó története, aki felfedezi saját homályos múltját és szembesül az elkerülhetetlen végzettel, miközben Aleister Crowley Evangéliumára vadászik."

Várható írások: Predator (még mindig), A szállító 2.

Itt a rém hülye betétdal (elnézést a Tengerparti Fiúk rajongóitól):

Szólj hozzá!

Címkék: akció vígjáték kaland


A bejegyzés trackback címe:

https://transfesser.blog.hu/api/trackback/id/tr603873566

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása