Rovatok

Filmrajongó

Több mint 1000 bejegyzésből álló magyar nyelvű filmadatbázis, filmrajongóktól filmrajongóknak. Nem vagyunk kritikusok, nem vagyunk szakértők, csak két tv-néző, akik szeretik a filmeket:) Ha nem tudod, mit nézz este, vagy hogy megéri-e látni az adott filmet, keress rá (jobb oldalt a Kategóriák vagy A héten a tvben listában) és olvasd el a véleményünket róla! Erre a címre tudtok írni nekünk: tomzameth@gmail.com

Kategóriák

18+ (1) akció (151) áldokumentum (7) animációs (71) bekategorizálhatatlan (6) dokumentum (15) dráma (347) fantasy (145) háborús (20) hill (20) hírek (91) horror (201) kaland (80) katasztrófa (4) krimi (73) magyar (89) musical (11) néma (11) paródia (36) regényem (11) rövidfilm (14) sci fi (150) spencer (26) sport (39) szatíra (11) szuperhős (108) thriller (64) történelmi (42) vígjáték (492) western (11) zene (63)

Kék Szemek és A lány a tűzesőben Facebook Oldal

Friss topikok

  • Tévésámán: @Liberális Artúr: Köszönjük:) (2024.02.10. 13:04) 16. születésnapi bejegyzés I. – Összefoglaló 2023-ról
  • Tévésámán: @Gerberus: Az animáció egy része tényleg nagyon ronda, erre legjobb példa a felügyelő, de a pirami... (2024.01.18. 21:06) Halhatatlanok [Immortel (ad vitam), 2004]
  • Pedrolacarte9213: Szerintem egy igazi klasszikus. Számomra érthetetlen, hogy miért nem kapott Oscar-díjat. Összessé... (2024.01.11. 08:58) Excalibur (1981)
  • gigabursch: Ezek szerint a film kiválóan bemutatja, hogy az orvosi arrogancia nem mai találmány, viszont a gye... (2023.12.07. 14:04) Semmelweis (2023)
  • gigabursch: @Tévésámán: Kb három évtizede láttam. Orrba-szájba kerestem mindenféle megosztó oldalon, de sehol... (2023.09.15. 21:14) Csontváry (1980)

2008.12.18. 16:37 Tévésámán

Darkman II. - Durant visszatérése (Darkman II - The Return of Durant, 1994)

Darkman-trilógia, 2. rész.

Négy évvel az eredeti után Sam Raimi kreatúrája ismét visszatért, hogy megküzdjön nemezisével. A nagyon tehetségesnek titulált Bradford May filmje olyan bődületes marhaságból indul ki, hogy Durant (a most tényleg kitűnő Larry Drake) túlélte az első részbeli halálos robbanást... És az ún. plot hole-oknak még ezzel nincs vége. Az is undorító, hogy a remek Arnold Vosloo sehol nincs kiírva főszereplőnek, pedig bizony hogy az, kb. egyenrangú Drake-kel. Na, de térjünk rá a sztorira:

Tehát, adott Darkman, aki még mindig a bőrpótló polimer előállításán dolgozik a maffiától zsákmányolt pénzekből. Adott Durant, aki feléledvén lassan 3 éve tartó kómájából, elhatározza, hogy elkorcsosult alvilági szervezetét újból naggyá teszi. És adott egy Brinkman nevű doki (Jesse Collins), aki történetesen mindkét szereplőnek az érdeklődési körébe kerül - a maffiózót a gyára, Westlake-et (remélem tudjátok, hogy kire gondolok, aki nem, az olvasson utána) pedig a bőrpótlással kapcsolatos kutatása érdekli. A két főhős kölcsönösen halottnak hiszi a másikat, így aztán mindketten rögeszméssé kezdenek válni, amint megbizonyosodnak arról, hogy halálos ellenségük mégis életben van. A torz lelkű férfiak konfliktusába két nő is belekeveredik: a szép és rámenős riporter, Jill (Kim Delaney) és Brinkman húga, Laurie (Renée "Xenabeli Gabrielle" O'Connor). Nagy robbanások, lövöldözés és távirányítós patkánnyal történő macskaüldözés - ennyi alapján azért mégis érdemes megnézni, nem?

 

Westlake doktor második ámokfutása talán a megvalósításában gondokkal küzd, de színészi játékban azért ott van a szeren. Drake és Vosloo nagyszerűen teljesítenek, a két nőt viszont annyira nem érdemes kiemelni, alig van szerepük. A többi pofa elviselhető, kicsit ripacskodóak, de nem zavaróan. Darkman szuperereje és hogy érzéketlen a fájdalomra, ezek viszont teljesen kimaradtak...

A pozitívumok ellenére még mindig ezt a részt tartom a sorozat leggyengébb darabjának. Talán nem meglepő, hogy egyből videóra gyártották, ahogy a harmadik részt is... Mindenesetre ha esetleg van még bárki ebben az országban rajtam kívül, aki rajong Darkmanért, annak kötelező darab a The Return of Durant, már csak a remek maszkmesteri munka miatt is. A többieknek meg csak akkor, ha látni akarnak egy tisztességesnek nevezhető B-kategóriás sci-fi-horror-akciófilmet. 

imdb.com felhasználói szerint: 5/10 (8 év alatt 0.2-t növekedett.)

Szerintem: 4/5

Ma este talán végre megnézem a Minotaurt, jövő héten jönnek a karácsonyos filmek, ezen kívül tervezem még a Totál káosz, na meg a Darkman III. megtekintését. [Azóta mind a háromról megszületett egy-egy írás.] Sajnos a youtube-on található, idevágó trailert nem lehet beágyazni, szóval képtelen vagyok berakni ide, de akit érdekel, az az említett videómegosztón megtekintheti.

Szólj hozzá!

Címkék: szuperhős


A bejegyzés trackback címe:

https://transfesser.blog.hu/api/trackback/id/tr10830047

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása