Rovatok

Filmrajongó

Több mint 1000 bejegyzésből álló magyar nyelvű filmadatbázis, filmrajongóktól filmrajongóknak. Nem vagyunk kritikusok, nem vagyunk szakértők, csak két tv-néző, akik szeretik a filmeket:) Ha nem tudod, mit nézz este, vagy hogy megéri-e látni az adott filmet, keress rá (jobb oldalt a Kategóriák vagy A héten a tvben listában) és olvasd el a véleményünket róla! Erre a címre tudtok írni nekünk: tomzameth@gmail.com

Kategóriák

18+ (1) akció (151) áldokumentum (7) animációs (71) bekategorizálhatatlan (6) dokumentum (15) dráma (347) fantasy (145) háborús (20) hill (20) hírek (91) horror (201) kaland (80) katasztrófa (4) krimi (73) magyar (89) musical (11) néma (11) paródia (36) regényem (11) rövidfilm (14) sci fi (150) spencer (26) sport (39) szatíra (11) szuperhős (108) thriller (64) történelmi (42) vígjáték (492) western (11) zene (63)

Kék Szemek és A lány a tűzesőben Facebook Oldal

Friss topikok

  • Tévésámán: @Liberális Artúr: Köszönjük:) (2024.02.10. 13:04) 16. születésnapi bejegyzés I. – Összefoglaló 2023-ról
  • Tévésámán: @Gerberus: Az animáció egy része tényleg nagyon ronda, erre legjobb példa a felügyelő, de a pirami... (2024.01.18. 21:06) Halhatatlanok [Immortel (ad vitam), 2004]
  • Pedrolacarte9213: Szerintem egy igazi klasszikus. Számomra érthetetlen, hogy miért nem kapott Oscar-díjat. Összessé... (2024.01.11. 08:58) Excalibur (1981)
  • gigabursch: Ezek szerint a film kiválóan bemutatja, hogy az orvosi arrogancia nem mai találmány, viszont a gye... (2023.12.07. 14:04) Semmelweis (2023)
  • gigabursch: @Tévésámán: Kb három évtizede láttam. Orrba-szájba kerestem mindenféle megosztó oldalon, de sehol... (2023.09.15. 21:14) Csontváry (1980)

2008.04.27. 12:21 Tévésámán

Csak az a szex... (Anything else, 2003)

Tegnap mégse néztem meg az AvP2-t, valahogy annyira nem izgat, de majd mindenképpen szakítok időt rá. (Szerkesztés: tulajdonképpen az a film a Predatoros és az alienes részeken kívül annyira unalmas, hogy majdnem elaludtam rajta.) Viszont lemaradtam az Evolúcióról, ami nem olyan nagy baj, meg a Nagyon vadonról is, de azt jövő héten mindenképp megnézem. (Ezek már mind olvashatóak egyébként a blogon.) Az Anything Else-t csak azért néztem meg, hogy felelevenítsem, és így írhassak róla, na meg nem minden héten adnak 3 Christina Ricci-filmet. Cikkem tárgyáról egy csomó mindent lehet mondani, úgyhogy kezdjük a sztorival:

Jerry (Jason Biggs) igazi new yorki vesztes. Ügynöke (Danny de Vito) a szakmája szégyene, a pszichiátere (William Hill) csak hasznavehetetlen álmokkal foglalkozik, barátnője, Amanda (Christina Ricci) pedig nagyon nehéz eset. Egy egész konyhányi kaját képes felzabálni, rengeteg gyógyszert szed, dohányzik és nem hajlandó Jerry-vel lefeküdni - pedig épp most van az egy éves évfordulójuk. Főhősünk összefut egy különc, idősebb férfival, Dobellel (Woody Allen), aki mindenféle "bölcsességgel" tölti meg a fejét, de bolondsága ellenére jó tanácsokat ad az ifjúnak élete megváltoztatására. Jerry megfogadja a tanácsokat, próbálja kirúgni az ügynökét és újra felmelegíteni kapcsolatát Amandával, de ez egyáltalán nem könnyű...

Ez jó film. Miért? Mert Woody Allen rendezte, kellemes zenéje van, a poénok jók, Christina Ricci nagyon szép benne és remekül alakít. Viszont rossz film is. Van legalább 3 jelenet, amikor nagyon szívesen nyomnám a tekerés gombot: ami Amanda és Jerry találkozását mutatja be (Ricci miatt jó, de egyébként borzasztó jelenetsor), amikor egy házibuliban vannak, vagy amikor Jerry kirúgja az ügynökét. Ezeken kívül utálom Biggs-t, egyszerűen tenyérbemászó feje van, és mindig kb. ugyanazt a figurát alakítja az összes szerepében. A magyar szinkron remek, viszont találtam egy kitűnő trailert, ebben meg lehet hallgatni, hogy angolul jobb, sajnos úgy még nem láttam.

A sztori nem olyan rossz, de az igazán jó részek azok, amikor Biggs és Allen a parkban sétálgatnak, meg az, amikor Jerry és Amanda beszélgetnek az otthonukban, Riccin akkor elég kevés ruha van:D A színészek remekelnek, kivéve Biggs-t, Ricci és Allen miatt viszont érdemes megnézni.

imdb.com felhasználói szerint: 6.4/10

Szerintem: 4/5

Ma lesz az egyik kereskedelmin egy Spencer-Hill film, de vele egy időpontban adják a másikon Addams-éket, úgyhogy őket nézem majd, éjjel pedig vetítik az Amerikai szépséget, nézzétek meg, ha még nem láttátok! Itt pedig jöjjön egy trailer, szerintem marhajó lett, ez alapján már megnézném: (A videót azóta eltávolították.)

Szólj hozzá!

Címkék: vígjáték dráma


A bejegyzés trackback címe:

https://transfesser.blog.hu/api/trackback/id/tr60444136

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása