Rovatok

Filmrajongó

Több mint 1000 bejegyzésből álló magyar nyelvű filmadatbázis, filmrajongóktól filmrajongóknak. Nem vagyunk kritikusok, nem vagyunk szakértők, csak két tv-néző, akik szeretik a filmeket:) Ha nem tudod, mit nézz este, vagy hogy megéri-e látni az adott filmet, keress rá (jobb oldalt a Kategóriák vagy A héten a tvben listában) és olvasd el a véleményünket róla! Erre a címre tudtok írni nekünk: tomzameth@gmail.com

Kategóriák

18+ (1) akció (151) áldokumentum (7) animációs (71) bekategorizálhatatlan (6) dokumentum (15) dráma (346) fantasy (145) háborús (20) hill (20) hírek (91) horror (201) kaland (80) katasztrófa (4) krimi (73) magyar (88) musical (11) néma (11) paródia (36) regényem (11) rövidfilm (14) sci fi (150) spencer (26) sport (39) szatíra (11) szuperhős (108) thriller (64) történelmi (42) vígjáték (492) western (11) zene (63)

Kék Szemek és A lány a tűzesőben Facebook Oldal

Friss topikok

  • Tévésámán: @Liberális Artúr: Köszönjük:) (2024.02.10. 13:04) 16. születésnapi bejegyzés I. – Összefoglaló 2023-ról
  • Tévésámán: @Gerberus: Az animáció egy része tényleg nagyon ronda, erre legjobb példa a felügyelő, de a pirami... (2024.01.18. 21:06) Halhatatlanok [Immortel (ad vitam), 2004]
  • Pedrolacarte9213: Szerintem egy igazi klasszikus. Számomra érthetetlen, hogy miért nem kapott Oscar-díjat. Összessé... (2024.01.11. 08:58) Excalibur (1981)
  • gigabursch: Ezek szerint a film kiválóan bemutatja, hogy az orvosi arrogancia nem mai találmány, viszont a gye... (2023.12.07. 14:04) Semmelweis (2023)
  • gigabursch: @Tévésámán: Kb három évtizede láttam. Orrba-szájba kerestem mindenféle megosztó oldalon, de sehol... (2023.09.15. 21:14) Csontváry (1980)

2008.05.04. 23:24 Tévésámán

Nagyon vadon (Open Season, 2006)

A részeges karatemester 2. mégis kimaradt, plusz meg kéne néznem egy házi dolgozathoz a Jégvihart, de nem tudom rávenni magam. (Azóta már mindkét műről van írás.) Na, de végre elérkezett ennek az ideje, hiszen már írtam, hogy meg fogom nézni. Ezt is ugyanaz a kedves barátom ajánlotta, aki a Legenda vagyokot, úgy látszik megbízhatok az ízlésében, ami neki tetszik, az nekem is fog. Lássuk mi is ez:

Boog medvének (eredeti hangja Martin Lawrence, a többiekhez is azt írom majd, ki az eredeti hang) arany élete van egy kisvárosban, ahol a cserkészlány Beth (Debra Messing) háziállatként tartja, és néha fellépnek egy közös show-val. Egy nap a városban járva Boog kiszabadít egy nyamvadt szarvast, Elliotot (Ashton Kutcher) a gonosz vadász, Shaw (Gary Sinise) fogságából, mert egyetlen mozdulattal el tudja vágni annak kötelét, így szinte alig tesz valamit. Ezzel az apró gesztussal azonban nem várt események sorát indítja el, Elliot ugyanis utána megy és kicsalja őt az otthon melegéből, egyenesen egy cukorkaboltba, amit aztán kettesben kifosztanak. A macit viszont kiüti a cukor, olyan lesz, mintha berúgott volna, és észre se veszi, mikor a helyi zsaru kijön a bolthoz, és elkapja őt - agancsos cimborája pedig közben lelép. A pletyka gyorsan terjed az édességbolti rablásról és a következő előadás botrányba fullad, mikor Elliot ismét megjelenik. Állati hőseinket elkábítják és Beth másnap kiteszi őket az erdő egy biztonságos részén. Boog mindenképpen haza akar jutni a városba, és kénytelen igénybevenni Elliot segítségét, aki azt állítja, tudja merre van a mackó előző otthona. Főszereplőinknek meg kell küzdeniük a többi állat megvetésével, a gonosz vadásszal és egy váratlan katasztrófával: az erdő állatai a vadászterületre kerülnek, messze a biztonságos vízeséstől, ráadásul kezdődik az idény! Még szerencse, hogy medvénknek helyén van az esze: a többi állat élére állva Boog felveszi a harcot a vadászokkal és bebizonyítja, hogy igazi medvéből faragták!

Jó kis rajzfilm aranyos állatokkal és remek poénokkal. Az erdő lakói között mindenki megtalálhatja a maga kedvencét, ráadásul a városból-vadonba konfliktus kitűnő táptalaja a humornak. Van azonban néhány dolog, ami nem tetszett benne. Az első az, hogy a főellenség Shaw-nak hosszú hajat csináltak, ezzel erősítve a "hosszú hajú=rossz ember" sztereotípiát; valamint az állatok hirtelen összefogásakor az addigi ellenségek közti kibékülés nincs megcsinálva. A szarvasok vezetője nagyon lenézi Elliotot, aztán később már együtt dolgoznak, de nincs benne az a szokásos rész, ahol kibékülnek. Ez végülis nem egy nagy hiányosság, de feltűnt. Néhány szót a két főhősről:

Boog jó fej, és a szőre olyan valósághűen mozog, hogy csak ámultam rajta. Tök durva, hogy magyarba azt a hangot kapta, aki mindig Lawrence szinkronja, mondjuk így elsőre elég furán hat. Az arcán nincs szőr, ez a másik ami érdekes benne. Aranyos, szerethető főhős, így gyakorlatilag nincs bajom vele. 

Elliotnak viszont olyan csúnya feje van. Érdekes, hogy a többi szarvast meg tudták normálisan rajzolni, őt viszont nem. Az a tipikus "vesztes vagyok, de a végén én viszem a bankot meg a nőt" típusú hős, bár őszintén szólva tényleg csak a bajt keveri. De még ezek ellenére sem irritáló, nem úgy, mint a Shrek szamara.

A poénok kitűnőek, tényleg lehet röhögni, ráadásul a látvány is nagyon szép (ami nem csoda, hiszen 3 és fél évig készítették). A víz például meglepően valósághű, nem beszélve az erdőről és a szereplők szőrzetéről. A kis buta hibák ellenére nekem tetszett, nincs tele klisékkel, vicces és szerethető.

imdb.com felhasználói szerint: 6.1/10 (8 év alatt 0.1-et emelkedett.)

Szerintem: 5/5

Érdekesség, hogy videóra készült egy folytatás, amiről viszont eddig nem sokat tudok. (És még két másik.) Holnap lehet, hogy elkezdem a filmes lista megtekintését, de annyi biztos, hogy ezen a héten megnézem a Vasembert. Itt következzen egy trailer, amiben benne van az egyik legjobb poén, a hódokkal, a vége felé:

Szólj hozzá!

Címkék: vígjáték animációs


A bejegyzés trackback címe:

https://transfesser.blog.hu/api/trackback/id/tr62454072

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása