Rovatok

Filmrajongó

Több mint 1000 bejegyzésből álló magyar nyelvű filmadatbázis, filmrajongóktól filmrajongóknak. Nem vagyunk kritikusok, nem vagyunk szakértők, csak két tv-néző, akik szeretik a filmeket:) Ha nem tudod, mit nézz este, vagy hogy megéri-e látni az adott filmet, keress rá (jobb oldalt a Kategóriák vagy A héten a tvben listában) és olvasd el a véleményünket róla! Erre a címre tudtok írni nekünk: tomzameth@gmail.com

Kategóriák

18+ (1) akció (151) áldokumentum (7) animációs (71) bekategorizálhatatlan (6) dokumentum (15) dráma (347) fantasy (145) háborús (20) hill (20) hírek (91) horror (201) kaland (80) katasztrófa (4) krimi (73) magyar (89) musical (11) néma (11) paródia (36) regényem (11) rövidfilm (14) sci fi (150) spencer (26) sport (39) szatíra (11) szuperhős (108) thriller (64) történelmi (42) vígjáték (492) western (11) zene (63)

Kék Szemek és A lány a tűzesőben Facebook Oldal

Friss topikok

  • Tévésámán: @Liberális Artúr: Köszönjük:) (2024.02.10. 13:04) 16. születésnapi bejegyzés I. – Összefoglaló 2023-ról
  • Tévésámán: @Gerberus: Az animáció egy része tényleg nagyon ronda, erre legjobb példa a felügyelő, de a pirami... (2024.01.18. 21:06) Halhatatlanok [Immortel (ad vitam), 2004]
  • Pedrolacarte9213: Szerintem egy igazi klasszikus. Számomra érthetetlen, hogy miért nem kapott Oscar-díjat. Összessé... (2024.01.11. 08:58) Excalibur (1981)
  • gigabursch: Ezek szerint a film kiválóan bemutatja, hogy az orvosi arrogancia nem mai találmány, viszont a gye... (2023.12.07. 14:04) Semmelweis (2023)
  • gigabursch: @Tévésámán: Kb három évtizede láttam. Orrba-szájba kerestem mindenféle megosztó oldalon, de sehol... (2023.09.15. 21:14) Csontváry (1980)

2008.02.24. 23:42 Tévésámán

Távkapcs (Click, 2006)

Erre esett a választásom az előző bejegyzésben említett kettő közül. Egyrészt, mert egy könnyed kis vígjátékkal jobb befejezni a hetet, mint egy létkérdéseket boncolgató sci-fivel, másrészt meg mert a mozicsatornán nem adnak folyton reklámot. Azt hiszem, jól döntöttem, bár ez lesz még egy párszor mostanában, de az Aeon Fluxra még várni kell, mire megint adják. Legalább röhögtem egy jót. A történetről néhány mondat:

Michael (Adam Sandler) egy átlagos családapa. Két kisgyermeke van, egy fiú, egy lány, és egy gyönyörű felesége (Kate Beckinsale), viszont építészi munkája mellett alig marad ideje rájuk. Gyorskajákat zabál, unja a családi összejöveteleket, és még a saját tévéjét se bírja bekapcsolni a rengeteg távirányító miatt. És ha ez nem lenne elég, még ott a nagypofájú főnöke (David Hasselhoff) és az undok szomszéd kölyök is. Egy nap aztán elindul, hogy vegyen egy univerzális távirányítót. Egy ágyakat és fürdőszobacikkeket árusító bolt hátsó részében talál rá egy különös alakra, Morty-ra (Christopher Walken), aki ingyen ad neki egy távkapcsolót. Hősünk otthonában rádöbben, hogy nem csak a tévéjét, hanem az időt, a családját, sőt még a kutyát is irányíthatja vele! A kezdeti öröm helyét azonban nemsokára a bosszankodás veszi át, mikor a távkapcs kezd önállóan dönteni Michael életéről...

Harmadszor is Adam Sandler. Most jó volt megnézni, mert magyarul egy csomó olyan poén ütött, amit angolul nem értettem. Egy dolog volt a szinkronban, ami nagyon nem tetszett: Morty-t Murdelre fordították, merthogy ő valójában nem az, akinek hisszük, és az angol nevében benne van egy szójáték, ami utal rá, hogy kicsoda, és hát a magyaroknak nem volt elég jó ez a név, ezért csináltak egy olyat, amiből magyarul is kiderülne, csak épp alig lehet érteni, mikor mondják. Már direkt figyelem Nick Swardsont, most is itt van, és ismét egy erősen homoszexuálisnak látszó karakterben. Nem tudnak ennek a fiúnak egy normális szerepet adni? Beskatulyázták... Na mindegy, nem ő a legfontosabb szereplő. Sandler hozza a szokott formáját, Beckinsale inkább csak szépségként van jelen, mert elég kevés szerepe van, Walken figurája ötletes, és nem játssza túl. Egyébként nagyon vicces a haja:) Aki felfedezi az elején, hogy Rob Schneider játssza Habeeboo herceget, az előtt le a kalappal. És itt van még a Gyűrűk Ura Samuja, Sean Astin is, na meg David Hasselhoff, a csajozós, beképzelt főnökként.

Szóval remek film, egyszer mindenképp megéri megnézni, és a végén a csavar nagyon jó helyen van. Van pár mozi, ahol erőltetettnek hatna, de itt olyan kellemes érzéssel tölti el a nézőt: mert még nem késő váltani, ha elcsesztük az életünket.

imdb.com felhasználói szerint: 6.4/10 (8 év alatt 0.4-et csökkent.)

Szerintem: 5/5  

Szólj hozzá!

Címkék: vígjáték dráma


A bejegyzés trackback címe:

https://transfesser.blog.hu/api/trackback/id/tr43353199

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása