Rovatok

Filmrajongó

Több mint 1000 bejegyzésből álló magyar nyelvű filmadatbázis, filmrajongóktól filmrajongóknak. Nem vagyunk kritikusok, nem vagyunk szakértők, csak két tv-néző, akik szeretik a filmeket:) Ha nem tudod, mit nézz este, vagy hogy megéri-e látni az adott filmet, keress rá (jobb oldalt a Kategóriák vagy A héten a tvben listában) és olvasd el a véleményünket róla! Erre a címre tudtok írni nekünk: tomzameth@gmail.com

Kategóriák

18+ (1) akció (151) áldokumentum (7) animációs (71) bekategorizálhatatlan (6) dokumentum (15) dráma (347) fantasy (145) háborús (20) hill (20) hírek (91) horror (201) kaland (80) katasztrófa (4) krimi (73) magyar (89) musical (11) néma (11) paródia (36) regényem (11) rövidfilm (14) sci fi (150) spencer (26) sport (39) szatíra (11) szuperhős (108) thriller (64) történelmi (42) vígjáték (492) western (11) zene (63)

Kék Szemek és A lány a tűzesőben Facebook Oldal

Friss topikok

  • Tévésámán: @Liberális Artúr: Köszönjük:) (2024.02.10. 13:04) 16. születésnapi bejegyzés I. – Összefoglaló 2023-ról
  • Tévésámán: @Gerberus: Az animáció egy része tényleg nagyon ronda, erre legjobb példa a felügyelő, de a pirami... (2024.01.18. 21:06) Halhatatlanok [Immortel (ad vitam), 2004]
  • Pedrolacarte9213: Szerintem egy igazi klasszikus. Számomra érthetetlen, hogy miért nem kapott Oscar-díjat. Összessé... (2024.01.11. 08:58) Excalibur (1981)
  • gigabursch: Ezek szerint a film kiválóan bemutatja, hogy az orvosi arrogancia nem mai találmány, viszont a gye... (2023.12.07. 14:04) Semmelweis (2023)
  • gigabursch: @Tévésámán: Kb három évtizede láttam. Orrba-szájba kerestem mindenféle megosztó oldalon, de sehol... (2023.09.15. 21:14) Csontváry (1980)

2012.01.29. 20:16 Tévésámán

Reneszánsz szerelem (All's Faire In Love, 2009)

 

Még a Jégtörők alatt láttam ennek a reklámját és csak néztem, hogy "mi a túró, egy Christina Ricci-film, amiről még nem is hallottam", pedig ránézésre egészen új. Hát most már tudom mi ez, de ha nem rajonganék Ricciért, semmiképp se néztem volna meg... 

Willnek (Owen Benjamin), a főiskola sztárfocistájának szüksége lenne egy aláírásra, hogy átmenjen az egyik vizsgáján és a következő félévben is folytathassa a focizást, ám a reneszánsz irodalom professzora nem hajlandó segíteni rajta, csak egy feltétellel. Mégpedig azzal, hogy a fiúnak be kell állnia a Reneszánsz Vásár parasztjainak sorába és eképpen három hétig egy virtuális középkorban alattvalóként kell élnie. Mivel nincs más választása, elvállalja a feladatot, ami egy idő után egész érdekessé válik, mert a sok őrült között ott van a csinos Kate (C.R.), aki elsőre megtetszik hősünknek. Vajon elnyerheti-e a "herceg" a "hercegnő" kezét, vagy elbukik a lovagi tornán? És sikerül-e a rendes fickókból álló parasztoknak nyerniük a nagy finálén a beképzelt nemesekkel szemben? 

Ez egy ostoba és unalmas film, nincs mit szépíteni rajta. Az alapja egy klisé, amit már tízezerszer láthattunk: a főszereplő bekerül egy tőle totál idegen helyre és ott ő lesz az ász, ráadásul mindenki másnak jobbá teszi az életét. Ezt manapság már lehetetlenség felújítani, a mai néző már azon se lepődne meg, ha egy ember a marslakók közé próbálna beilleszkedni; azt meg, hogy napjaink embere a középkorban akar boldogulni, már legalább háromszor láthattuk (Egy kölyök Artúr király udvarában; Gagyi lovag; Jöttünk, láttunk, visszamennénk 2). Az aranyos animált főcím még azzal az ígérettel kecsegtetett, hogy a civilben géplakatos/ügyvéd/szippantóskocsizó ebben az alternatív világban herceg/lovag/lovagina lehet; de ebből semmi nem valósul meg. Az ötvenes években még talán viccesnek számító poénok (a szörnyen szar udvari bolond a báb-unikornisával, a ripacs és erőltetett "főgonosz", meg a csúnyán néző rosszfiúk) csak rontják a színvonalat és mindössze az a néhány jelenet értékelhető igazán, ahol Kate és Will civilben szórakoznak a vásáron.  

Valahogy sikerült idekeverni a még most is nagyon szép Ann-Margretet királynőnek, Martin Klebbát törpének és Szórakoztató Cedric-et irodalomprofesszornak; ám hiába voltak itt ezek a színészek, ha őket az elsősorban szintén színjátszó és segédrendező Scott Marshall irányította. A történet bárhonnan nézve gagyi, Benjamin karaktere pedig annyira hétköznapi, hogy az már túlzás - az nem színészet, ha csak önmagát adja. A teljes mozi eladása Christina Riccire hárul és bár csodálatos és nagyon szép, még ő sem elegendő ennyi szemét ellensúlyozására. A legnagyobb baj viszont az, hogy a Reneszánsz szerelem rémesen unalmas. A konfliktusok évtizedes klisék, a vége kitalálható és semmiféle meglepetést nem fog okozni. Kivéve persze, ha meglepődünk a háromnegyedénél látható feltűnően idióta vágáson, ahol a színpadról leeső férfi hirtelen egy másik férfivé válik, aki valahol máshol épp ráesik egy nőre. De hogy honnan, miért és minek, az nem derül ki... 

Érdekességek: A forgatás a Michigani Reneszánsz Fesztiválon zajlott, a helyi lakosok, látogatók és a fesztivál kosztümös résztvevői statisztákként szolgáltak. Az imdbn elolvastam gjartin svéd felhasználó véleményét, aki megvilágosította számomra, hogy "...[Ricci] a jegyese annak az idiótának, aki a férfi főszerepet "játssza". [Már elvileg nem.] Mivel ő [Benjamin] valamiféle komikus, ezért nagy szégyen, hogy egyáltalán nem vicces - az meg még elszomorítóbb, hogy bele kellett rángatnia Christina Riccit egy filmbe, amiben semmi jó dolog nincs." Az All's Faire in Love kb. 18 ezer dollárt hozott be, ezen kívül semmi egyebet nem lehet tudni róla, annyira marginális.  

Bár ez egy rendkívül unalmas és érdektelen film, még mindig ezerszer jobb a mások által egekig magasztalt Nem ér a nememnél, ami szerintem Ricci legrosszabb munkája. De csak a hozzám hasonló nagy rajongóinak ajánlom, hogy megnézzék; mások tartózkodjanak tőle! 

Pontozás: 

imdb: 5/10 (4 év alatt 0.5-öt csökkent.)

Szerintem: 2/5 

Hírek: 

- Cedric the Entertainer szinkronhang lesz a Madagaszkár 3.-ban. 

Várható írások: Eredet, Predator, Törvénytől sújtva.

Szólj hozzá!

Címkék: vígjáték


A bejegyzés trackback címe:

https://transfesser.blog.hu/api/trackback/id/tr13971866

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása