Rovatok

Filmrajongó

Több mint 1000 bejegyzésből álló magyar nyelvű filmadatbázis, filmrajongóktól filmrajongóknak. Nem vagyunk kritikusok, nem vagyunk szakértők, csak két tv-néző, akik szeretik a filmeket:) Ha nem tudod, mit nézz este, vagy hogy megéri-e látni az adott filmet, keress rá (jobb oldalt a Kategóriák vagy A héten a tvben listában) és olvasd el a véleményünket róla! Erre a címre tudtok írni nekünk: tomzameth@gmail.com

Kategóriák

18+ (1) akció (151) áldokumentum (7) animációs (71) bekategorizálhatatlan (6) dokumentum (15) dráma (346) fantasy (145) háborús (20) hill (20) hírek (91) horror (201) kaland (80) katasztrófa (4) krimi (73) magyar (88) musical (11) néma (11) paródia (36) regényem (11) rövidfilm (14) sci fi (150) spencer (26) sport (39) szatíra (11) szuperhős (108) thriller (64) történelmi (42) vígjáték (492) western (11) zene (63)

Kék Szemek és A lány a tűzesőben Facebook Oldal

Friss topikok

  • Tévésámán: @Liberális Artúr: Köszönjük:) (2024.02.10. 13:04) 16. születésnapi bejegyzés I. – Összefoglaló 2023-ról
  • Tévésámán: @Gerberus: Az animáció egy része tényleg nagyon ronda, erre legjobb példa a felügyelő, de a pirami... (2024.01.18. 21:06) Halhatatlanok [Immortel (ad vitam), 2004]
  • Pedrolacarte9213: Szerintem egy igazi klasszikus. Számomra érthetetlen, hogy miért nem kapott Oscar-díjat. Összessé... (2024.01.11. 08:58) Excalibur (1981)
  • gigabursch: Ezek szerint a film kiválóan bemutatja, hogy az orvosi arrogancia nem mai találmány, viszont a gye... (2023.12.07. 14:04) Semmelweis (2023)
  • gigabursch: @Tévésámán: Kb három évtizede láttam. Orrba-szájba kerestem mindenféle megosztó oldalon, de sehol... (2023.09.15. 21:14) Csontváry (1980)

2011.03.26. 19:57 Mozsárágyú

9 - A szám hatalma (The Nines)

 

     Milyen hülyén nézne ki Hófehérke 9 törpével? Vagy hogy hangzik az, hogy Ali Baba és a 9 rabló? Rosszul. A film főhősének viszont ez lenne a természetes. Minden e szám körül forog a történetben, amire még viccből se adnék mondjuk 9 pontot, mert annál jóval rosszabb.

     Nekem ezt nem is lett volna szabad megnéznem, mert utálom a legtöbb hasonló művet, de fogalmam sem volt, mi ez, és ott ragadtam a tévé előtt, mert elég jól indul. Ryan Reynolds, akit csak azért ismer mindenki, mert Scarlett Johansson férje (volt), egy kiégett színész, aki addig van az életével, ameddig Esztergályos Cecília mutatta annak idején egy bizonyos sorozatban. Gyorsan keres magának egy drogdílert meg egy kurvát és ennek folyományaként házi őrizetbe kerül.

     A következő epizód - merthogy 3 részből áll össze az egész - egy forgatókönyvíró (szintén Reynolds) küzdelmét tárja elénk, amint próbálja eladni új sorozatát a sok kapitalista tévés fejesnek.

     A harmadik részben pedig egy családapaként jelenik meg R.R., és a bedöglött kocsiját meg feleségét és kislányát akarja megmenteni az erdőben való, örökké tartó tartózkodástól.

     Kis idő elteltével mindhárom pasi rájön, hogy valami nincs rendjén. Furábbnál furább dolgok történnek velük, mintha nem önmaguk lennének. A három rész végül összekapcsolódik és a végső poén szerintem semmit nem ér, miután előtte 1 órányi unalom szíveskedett megjelenni a film részeként. Marha jól indul, tiszta bolondéria és azt gondolná az ember, hogy valami szerethető főhőssel van dolgunk. Aztán egyre unalmasabb és vontatottabb lesz, és számomra a két női főszereplő (Hope Davis és Melissa McCarthy) is vagy ellenszenves vagy csak simán idegesítő volt. Reynolds jól játszott, ameddig még volt rá oka, aztán átment az egész egy giccses, sírós, amerikai hülyeségbe.

     A rendező és író John August, aki előszeretettel vett részt olyan filmek írásában, amelyekben Károly nevű ember a főszereplő. Ilyen volt a Charlie és a Csokigyár meg az egyik Charlie angyalai. Feltűnik a kisebbik Fanning kisasszony, Elle; meg a Joey című, rövid életű sorozatból ismert Ben Falcone. Nyilván velem van a baj, de szerintem ez egy nagyon unalmas film, amely úgy lett egyre érdektelenebb számomra, ahogy haladt előre a játékidő.

     Ezek után ide kell illesztenem valami zenét, mert különben nincs értelme a bejegyzésnek. Ma ünnepli szülinapját az örökifjú Steve Tyler. Akire már semmiképpen nem mondható ez a jelző, ha megtudjuk, hány éves lett ma. Azért egész jól tartja magát ahhoz képest, hogy Toxic Twins-nek hívták őt és a gitáros Joe Perry urat egy időben. Szóval gyengébbek kedvéért következzék az Aerosmith rovat

Szólj hozzá!

Címkék: bekategorizálhatatlan


A bejegyzés trackback címe:

https://transfesser.blog.hu/api/trackback/id/tr402774032

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása