Rovatok

Filmrajongó

Több mint 1000 bejegyzésből álló magyar nyelvű filmadatbázis, filmrajongóktól filmrajongóknak. Nem vagyunk kritikusok, nem vagyunk szakértők, csak két tv-néző, akik szeretik a filmeket:) Ha nem tudod, mit nézz este, vagy hogy megéri-e látni az adott filmet, keress rá (jobb oldalt a Kategóriák vagy A héten a tvben listában) és olvasd el a véleményünket róla! Erre a címre tudtok írni nekünk: tomzameth@gmail.com

Kategóriák

18+ (1) akció (151) áldokumentum (7) animációs (71) bekategorizálhatatlan (6) dokumentum (15) dráma (347) fantasy (145) háborús (20) hill (20) hírek (91) horror (201) kaland (80) katasztrófa (4) krimi (73) magyar (89) musical (11) néma (11) paródia (36) regényem (11) rövidfilm (14) sci fi (150) spencer (26) sport (39) szatíra (11) szuperhős (108) thriller (64) történelmi (42) vígjáték (492) western (11) zene (63)

Kék Szemek és A lány a tűzesőben Facebook Oldal

Friss topikok

  • Tévésámán: @Liberális Artúr: Köszönjük:) (2024.02.10. 13:04) 16. születésnapi bejegyzés I. – Összefoglaló 2023-ról
  • Tévésámán: @Gerberus: Az animáció egy része tényleg nagyon ronda, erre legjobb példa a felügyelő, de a pirami... (2024.01.18. 21:06) Halhatatlanok [Immortel (ad vitam), 2004]
  • Pedrolacarte9213: Szerintem egy igazi klasszikus. Számomra érthetetlen, hogy miért nem kapott Oscar-díjat. Összessé... (2024.01.11. 08:58) Excalibur (1981)
  • gigabursch: Ezek szerint a film kiválóan bemutatja, hogy az orvosi arrogancia nem mai találmány, viszont a gye... (2023.12.07. 14:04) Semmelweis (2023)
  • gigabursch: @Tévésámán: Kb három évtizede láttam. Orrba-szájba kerestem mindenféle megosztó oldalon, de sehol... (2023.09.15. 21:14) Csontváry (1980)

2010.02.16. 15:26 Mozsárágyú

A Házimaci (The Country Bears) 2002

     Beszélő medvék? Sőt, zenélő medvék? Nagy hülyeségnek tűnik, és valójában az is, de mégis ez egy vicces film.

     A Country Bears valaha a világ legmenőbb bandájának számított, Willie Nelson, Xzibit vagy éppen Wyclef Jean is fő inspirációjaként említi őket. Az együttes 4 tagja mind eltérő személyiség, illetve medveség, és mindannyian vérbeli zenészek. Ők Fred, Ted, Zeb és Tenessee. Úgy két évtizedig szaladt velük a szekér, de eljött az ő életükben is a pillanat, amikor ki kellett mondaniuk, hogy nincs tovább. Feloszlottak, nem is álltak szóba egymással.

     Az ezredforduló után nem sokkal járunk, és Beary (hangja Haley Joel Osment), a 10 éves medvegyerek szüleivel és bátyjával éldegél. Akik emberek. Érthető, hogy valami nem stimmel Beary szerint, és amikor rájön, hogy örökbe fogadták, elindul a nagyvilágba, hogy válaszokat keressen. A sors pedig úgy hozza, hogy megtalálja feladatát: Össze kell hoznia kedvenc zenekarát, a Country Bearst! A film arról szól, hogyan szedi össze az öregedő macikat, amiben több dolog is hátráltatja, természetesen. Közben keresi őt a rendőrség, és a Christopher Walken által megformált álnok Thimple is gondoskodik róla, hogy ne legyen semmi Beary álmából. De a zene valószínűleg mindent legyőz.

     A történet nem valami nagy szám, de a megvalósítás szerintem jó lett. Persze ez egy olyan film, amire nem lehet mondani, hogy remekmű, de bájos és kedves. Sok zene, TÉNYLEG JÓ poénok, és rengeteg híresség felbukkanása - ebből áll össze A Házimaci. A macik jófejek, igazi bábok, élethűnek is mondhatóak, és hitelesek. A nézővel elhitetik, hogy a valóságban is létezett ez a banda. Pláne, ha az ember megnézi az igazán ötletes dévédé extrákat.

     Minden szempontból bukás volt ez a film, és egyes jeleneteit látva könnyen megfejthető, hogy miért. Jómagam láttam úgy 13 éves koromban, és akkor azt gondoltam, milyen aranyosak a medvék, és mekkora poén az egész. És most is így gondolom. A Házimaci nem az a fajta mű, amire sok év múltán is emlékezni fognak, nem tartogat új mondanivalót, de amíg nézi az ember, belemerülhet egy bugyuta világba, ahol a macik egyenlőek velünk, és hasonlóan gyarlók is. Nem kell komolyan venni, és annak ellenére, hogy az átlagnézők nagy többsége számára ez a gagyi, én azt mondom, sokkal inkább megéri megnézni ezt, mint bármelyik buta akciófilmet Segal Istvánnal, vagy mint mondjuk a legtöbb ertéeles baromfilmet.

     Akárki akármit mond, ez egy jó kis délutáni ökörség. Pardon, maciság. Zenéljenek is az említett mackók!!!!!!!!!! Medve jó zene!

Tévésámán - A dvdről: A hatodik a tizenegyből. A menü nagyon ötletes, fényképek, albumborítók és kellemes zene. Az extrák közt akad egy igazán jópofa, vh1-stílusú dokumentumfilm a Country Bears-ek pályafutásáról, a sikerről és a bukásról, majd az újból egymásra találásról. Valamint van egy audiókommentár és egy igazi koncertfelvétel is, ami elég hosszú, így még nem néztük végig. A Krystal nevezetű hölgyemény dala a filmből külön is megtalálható kivágva, videoklipként, valamint van még egy karaoke-szerű rész, ahol együtt énekelhetünk a macikkal:) Szóval nagyon jó kis lemezről van szó, megfelelő extrákkal, nagyon szép képpel, stb. Gyerekeknek szól, a zenéről és a zenéléssel járó életformáról, amiben egy felnőtt is sok aranyos poént találhat ("Az nem kertész, hanem Elton John."). Családi filmnek kitűnő, hiszen Disney, nagyobbacska gyerekeknek mindenképpen ajánlom!

Szólj hozzá!

Címkék: zene fantasy vígjáték


A bejegyzés trackback címe:

https://transfesser.blog.hu/api/trackback/id/tr241763456

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása