Rovatok

Filmrajongó

Több mint 1000 bejegyzésből álló magyar nyelvű filmadatbázis, filmrajongóktól filmrajongóknak. Nem vagyunk kritikusok, nem vagyunk szakértők, csak két tv-néző, akik szeretik a filmeket:) Ha nem tudod, mit nézz este, vagy hogy megéri-e látni az adott filmet, keress rá (jobb oldalt a Kategóriák vagy A héten a tvben listában) és olvasd el a véleményünket róla! Erre a címre tudtok írni nekünk: tomzameth@gmail.com

Kategóriák

18+ (1) akció (151) áldokumentum (7) animációs (71) bekategorizálhatatlan (6) dokumentum (15) dráma (346) fantasy (145) háborús (20) hill (20) hírek (91) horror (201) kaland (80) katasztrófa (4) krimi (73) magyar (88) musical (11) néma (11) paródia (36) regényem (11) rövidfilm (14) sci fi (150) spencer (26) sport (39) szatíra (11) szuperhős (108) thriller (64) történelmi (42) vígjáték (492) western (11) zene (63)

Kék Szemek és A lány a tűzesőben Facebook Oldal

Friss topikok

  • Tévésámán: @Liberális Artúr: Köszönjük:) (2024.02.10. 13:04) 16. születésnapi bejegyzés I. – Összefoglaló 2023-ról
  • Tévésámán: @Gerberus: Az animáció egy része tényleg nagyon ronda, erre legjobb példa a felügyelő, de a pirami... (2024.01.18. 21:06) Halhatatlanok [Immortel (ad vitam), 2004]
  • Pedrolacarte9213: Szerintem egy igazi klasszikus. Számomra érthetetlen, hogy miért nem kapott Oscar-díjat. Összessé... (2024.01.11. 08:58) Excalibur (1981)
  • gigabursch: Ezek szerint a film kiválóan bemutatja, hogy az orvosi arrogancia nem mai találmány, viszont a gye... (2023.12.07. 14:04) Semmelweis (2023)
  • gigabursch: @Tévésámán: Kb három évtizede láttam. Orrba-szájba kerestem mindenféle megosztó oldalon, de sehol... (2023.09.15. 21:14) Csontváry (1980)

2009.06.28. 13:44 Mozsárágyú

Airplane 2. A folytatás (Airplane II: The Sequel) 1982

 

        A kedves kertévék jó szokása szerint előbb a második részt vetítik mindenből. Erre mondaná Jaques Fos, hogy: "Fúj, parasztok!" Lényegében ugyanaz játszódik le ebben, mint az Airplane!-ben, az első részben. És majdnem olyan vicces is.

       Csak a helyszín változik, most ugyanis a Holdra készülnek hőseink egy űrhajóval. Azt még tudni kell, hogy a szereplők ha lehet, ezúttal még hülyébbek. Például Ted Striker (Robert Hays), aki a diliházból szökik meg, amikor tudomására jut, hogy melyik géppel akarnak a Holdra repülni. Ezt ugyanis ő tesztelte annak idején, és tudja, hogy még nincs vele minden rendben. Ennek ellenére felszáll az űrsikló vele, sok ártatlan utassal és a főpilótával (Peter Graves), aki nincs teljesen a helyzet magaslatán. Ott van még Elaine (Julie Hagerty), akit egykoron gyengéd szálak fűztek Tedhez. És szintén ott tartózkodik egy őrült, aki fel akarja robbantani a gépet. Őt nem más, mint a Sonny és Cher produkció egyik fele alakítja. Annyit elárulok, hogy nem Cher az. Minden összeomlik, amikor a számítógép átveszi a hatalmat a repülő fölött, minden létező pilóta eltávozik az élők sorából, és végképp kitör a pánik, amikor az utasok tudomására jut, hogy elfogyott a kávé. Ja, és megállíthatatlanul közeledik a gép a Nap felé...

     A Földön azonnal intézkedni kezd mindenki. McCroskey (Lloyd Bridges :)) egyik cigiről gyújt a másikra, egymás után dönti le a whiskey-ket, és próbál segíteni a Holdjáraton. Megtudja, hogy egy bizonyos Striker van a gépen, aki annak idején már sikeresen lehozott egy személyszállítót, de a Macho Grande fölött nem volt ilyen szerencsés... mindegy, csak ő tud tenni valamit. Le kell tenni a gépet valahogy, ezt gondolja Murdock kapitány is (William Shatner), ám őt meg a sok idegesítő kattogó és csipogó és villogó és csipogó és kattogó és villogó és kattogó gomb akadályozza meg ebben. Vajon ők hárman együtt tudnak-e működni és vajon sikerül-e megmenteni az utasok életét?

   

      Senki és semmi nincs biztonságban a röhögéstől. Igazi régi poénokon hahotázhatunk kedvünkre, néhol nem árt az angoltudás sem, hogy teljesen üljön egy adott vicc. Gyönyörködhetünk a hetvenes évek végét idéző frizurákban, Lloyd Bridges "tönkremenetelében", a korabeli komcsi híradók bájában, egyszóval felhőtlenül szórakozhatunk. De azért az első részhez nem mérhető a sikere.

      És még egy fontos közlendő: Nyugodj békében Jacko!

      Itt pedig egy feszültségektől sem mentes jelenetet tekinthet meg a kedves olvasó, melyben ugyanakkor egy, a XXI. század technikai vívmányait megszégyenítő kommunikációs eszköz is bemutatásra kerül. "Villanyt!"

Sajnos a videót levették...

Tévésámán kérdése: Hogy lehet, hogy az előző részben Ted Strikert magyarul Ted Pájnacsősznek nevezték? Mi az a pájnacsősz?:D

Szólj hozzá!

Címkék: paródia vígjáték


A bejegyzés trackback címe:

https://transfesser.blog.hu/api/trackback/id/tr851213426

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása