Rovatok

Filmrajongó

Több mint 1000 bejegyzésből álló magyar nyelvű filmadatbázis, filmrajongóktól filmrajongóknak. Nem vagyunk kritikusok, nem vagyunk szakértők, csak két tv-néző, akik szeretik a filmeket:) Ha nem tudod, mit nézz este, vagy hogy megéri-e látni az adott filmet, keress rá (jobb oldalt a Kategóriák vagy A héten a tvben listában) és olvasd el a véleményünket róla! Erre a címre tudtok írni nekünk: tomzameth@gmail.com

Kategóriák

18+ (1) akció (151) áldokumentum (7) animációs (71) bekategorizálhatatlan (6) dokumentum (15) dráma (347) fantasy (145) háborús (20) hill (20) hírek (91) horror (201) kaland (80) katasztrófa (4) krimi (73) magyar (89) musical (11) néma (11) paródia (36) regényem (11) rövidfilm (14) sci fi (150) spencer (26) sport (39) szatíra (11) szuperhős (108) thriller (64) történelmi (42) vígjáték (492) western (11) zene (63)

Kék Szemek és A lány a tűzesőben Facebook Oldal

Friss topikok

  • Tévésámán: @Liberális Artúr: Köszönjük:) (2024.02.10. 13:04) 16. születésnapi bejegyzés I. – Összefoglaló 2023-ról
  • Tévésámán: @Gerberus: Az animáció egy része tényleg nagyon ronda, erre legjobb példa a felügyelő, de a pirami... (2024.01.18. 21:06) Halhatatlanok [Immortel (ad vitam), 2004]
  • Pedrolacarte9213: Szerintem egy igazi klasszikus. Számomra érthetetlen, hogy miért nem kapott Oscar-díjat. Összessé... (2024.01.11. 08:58) Excalibur (1981)
  • gigabursch: Ezek szerint a film kiválóan bemutatja, hogy az orvosi arrogancia nem mai találmány, viszont a gye... (2023.12.07. 14:04) Semmelweis (2023)
  • gigabursch: @Tévésámán: Kb három évtizede láttam. Orrba-szájba kerestem mindenféle megosztó oldalon, de sehol... (2023.09.15. 21:14) Csontváry (1980)

2012.07.01. 18:14 Tévésámán

Superman és a Nap-expedíció (All-Star Superman, 2011)

all--star-superman-poster.jpg

Az HBO úgy kéthetente vasárnap reggelenként kielégíti a szuperhősök kalandjai és a rajzfilmek nézése iránti vágyaimat. Ezúttal is egy remek egész estés DC animációs mozihoz volt szerencsém, amiben Supermannek szembe kell nézni egy nem várt veszéllyel: a halandósággal.

superman images.jpg

Egy bátor kutató útnak indul űrhajóján, hogy egyenesen a Napból nyerjen energiát, ám a gaz Lex Luthor (Anthony LaPaglia szólaltatja meg) megpróbálja szabotálni az akciót. Szerencsére Superman (James Denton) épp időben érkezik, megmenti a hajót, ám túlságosan nagy sugárzásnak teszi ki magát ezzel. A hálás tudós vizsgálatából kiderül, hogy a legnagyobb hős súlyos állapotba kerül és talán meghalhat, mindenesetre a Nap erejének néhány pozitív hatása is volt, merthogy Kal-El minden addiginál elképesztőbb hatalomra tesz szert. De Luthor nem nézheti ezt tétlenül, így újabb tervet eszel ki a jófiú megsemmisítésére. Superman közeledő végét érezve lassacskán beavatja Lois Lane-t (Christina Hendricks) minden titkába; de vajon tényleg veszélyben van az élete? Ha elárulom, hogy a Luthor által jelentett fenyegetés még csak a jéghegy csúcsa, akkor a válasz igencsak kétes...

Solaris.jpg

Nem sejtettem, mi lesz ez, de a DC animátor-részlege ismét kitett magáért. A rajongók táborában nagy népszerűségnek örvendő All-Star Superman-képregények alapján készült moziban a címszereplő egy olyan ellenféllel néz farkasszemet, amivel nem harcolhat: magával a halállal. Sokszor felteszik a kérdést az emberek, hogy mit tennél, ha tudnád, hogy hamarosan meg fogsz halni; na de azon is érdemes elgondolkodni, hogy a szinte mérhetetlen erejű szuperhős vajon mihez kezd majd utolsó napjaiban? Hogyan biztosítja a világ túlélését arra az időre, mikor ő már nincs? Előtérbe kerülnek férfiúi érzelmei vagy továbbra is minden mást maga elé helyez? Ha ezek mellé hozzávesszük a jó poénokat, az érdekes mellékszereplőket és az elmaradhatatlan csatákat, akkor már mindenkinek egyértelművé válik, hogy milyen jó ez a mozgókép.

Ultrasphinx_Face_Sideview.PNG

A rajzok ismét kitűnőek, a néhány számítógépes effekt korántsem zavaró és plusz királyságként megjelenik két baromijó ellenfél, az Ultra-Szfinx (John DiMaggio) és Solaris, a zsarnok nap (Robin Atkin "TF2 Medic" Downes). A mellékalakok hangjai közt ott van Linda Cardellini a Vészhelyzetből (Nasthalthia, Lex unokahúga), Arnold "Darkman/Múmia" Vosloo (Bar-El) és Obba Babatundé az Életfogytigból (a bíró meg a Bibliobot). A rendező a Superman/Batman: Közellenségek és Az Igazság Ligája: Két földi válság dirigálásáért felelős Sam Liu volt. Mindössze annyi érdekességet találtam, hogy ez az első DC-rajzfilm, ami PG-besorolást kapott (ez kb. a 8 éven aluliaknak csak szülői felügyelettel ajánlott), az egész estés Detective Comics-szuperhős-kalandok sorában pedig a tizedik. A Superman és a Nap-expedíció kb. 3 és félmillió dollárból készült, bevétele valamivel több, mint 4 millió lett, egyből dvdre jelent meg. 

Nekem tetszett, főleg a vicces részek és a sok-sok esemény miatt. Szuperhős-rajongóknak ajánlom, az ő tetszésüket biztosan elnyeri majd! 

Pontozás: 

imdb: 7/10 (4 év alatt 0.1-et emelkedett.)

Szerintem: 5/5 

Hírek: 

- James Denton egy "szuperhősös" vígjátékban, a Karaoke Manben látható is lesz a nézők számára. 

Várható írások: Barátom, Charlie Brown; Woyzeck, Vasököl.

Szólj hozzá!

Címkék: szuperhős animációs


A bejegyzés trackback címe:

https://transfesser.blog.hu/api/trackback/id/tr524622516

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása