Rovatok

Filmrajongó

Több mint 1000 bejegyzésből álló magyar nyelvű filmadatbázis, filmrajongóktól filmrajongóknak. Nem vagyunk kritikusok, nem vagyunk szakértők, csak két tv-néző, akik szeretik a filmeket:) Ha nem tudod, mit nézz este, vagy hogy megéri-e látni az adott filmet, keress rá (jobb oldalt a Kategóriák vagy A héten a tvben listában) és olvasd el a véleményünket róla! Erre a címre tudtok írni nekünk: tomzameth@gmail.com

Kategóriák

18+ (1) akció (151) áldokumentum (7) animációs (71) bekategorizálhatatlan (6) dokumentum (15) dráma (346) fantasy (145) háborús (20) hill (20) hírek (91) horror (201) kaland (80) katasztrófa (4) krimi (73) magyar (88) musical (11) néma (11) paródia (36) regényem (11) rövidfilm (14) sci fi (150) spencer (26) sport (39) szatíra (11) szuperhős (108) thriller (64) történelmi (42) vígjáték (492) western (11) zene (63)

Kék Szemek és A lány a tűzesőben Facebook Oldal

Friss topikok

  • Tévésámán: @Liberális Artúr: Köszönjük:) (2024.02.10. 13:04) 16. születésnapi bejegyzés I. – Összefoglaló 2023-ról
  • Tévésámán: @Gerberus: Az animáció egy része tényleg nagyon ronda, erre legjobb példa a felügyelő, de a pirami... (2024.01.18. 21:06) Halhatatlanok [Immortel (ad vitam), 2004]
  • Pedrolacarte9213: Szerintem egy igazi klasszikus. Számomra érthetetlen, hogy miért nem kapott Oscar-díjat. Összessé... (2024.01.11. 08:58) Excalibur (1981)
  • gigabursch: Ezek szerint a film kiválóan bemutatja, hogy az orvosi arrogancia nem mai találmány, viszont a gye... (2023.12.07. 14:04) Semmelweis (2023)
  • gigabursch: @Tévésámán: Kb három évtizede láttam. Orrba-szájba kerestem mindenféle megosztó oldalon, de sehol... (2023.09.15. 21:14) Csontváry (1980)

2012.02.23. 13:44 Tévésámán

Vadócka (Wild Child, 2008)

Még mindig hátra van két film a listámról, de Mozsárágyú is nézni akarja őket velem, úgyhogy a videokazettás megtekintéseket hétvégére csoportosítottam át, hogy csatlakozhasson hozzám. Így aztán jöhet a többi mozi, ami az elmúlt négy évben gyűlt fel a listámra! A múltkoriban a szülinapi írás után megjött a kedvem Ellen Page és Juno Temple munkáihoz, így most őket preferálom a többi felgyülemlett címmel szemben. Viszont a tegnap előtti The Tracey Fragments-szel a végére értem Ellen összes érdekes munkájának, így folytattam a sort a Juno szereplésével fémjelzett alkotásokkal. Úgy tűnik, szegény lányt a pályája kezdetén angolsága miatt beskatulyázták a lányiskolás mozgóképekbe, elég csak a St. Trinian's-re, Cracks-re vagy erre gondolni - ráadásul a következő megtekintenivalóban, a Dirty Girlben is iskoláslányt játszik... Talán az arcberendezése miatt járt így, ki tudja?:) No, de akkor térjünk rá a filmre: már az első jelenetben kiderült, hogy nem ő a főhős, emiatt csalódtam, viszont a felütés elég hatásos, tehát sejtettem: a Vadócka (milyen aranyos cím, nem?:D) legalább vicces lesz. Lássuk a sztorit: 

Poppy (Emma Roberts) elkényeztetett, ostoba, nagyképű kaliforniai lány. Olyan életet él, mint amit a Viva és az MTV sugall a hozzá hasonló 17 éves fruskáknak, ám édesanyja öt évvel korábbi elvesztése miatt még mindig tele van dühvel/fájdalommal. Édesapja (Aidan Quinn) már nem bír vele, így elküldi egy bentlakásos angol leányiskolába, amitől azt reméli, talán megszelídíti gyermekét. Poppy viszont az első percben elhatározza, hogy nem hajlandó beilleszkedni, sőt, inkább ki akarja rúgatni magát - ám ez korántsem egyszerű. Szerencsére négy szobatársa (köztük van Temple) összefog vele a terve végrehajtásában! Mialatt együtt próbálkoznak az iskola felforgatásával, az öt lányból nagyszerű kis társaság kovácsolódik és a hősnő is rátalál a helyére a lacrosse-csapat élén. Rádöbben, hogy talán mégse olyan rossz neki itt, ám ekkor a gépezet már régen mozgásba lendült és lehetetlenség megállítani. Vajon kicsapják a címszereplőt, és ha igen, örülni fog vagy szomorkodni? 

Röviden: ez egy buta kis vígjáték, aminek semmi más szándéka nincs, mint megnevettetni a nézőt. Kicsit kikapcsolhatjuk az agyunkat, röhögcsélhetünk, meg számolgathatjuk a kliséket. A történetben semmi meglepetés nincsen (azért a tüzes résznél izgultam Junoért:)), az alapja az általam már legalább ötször leírt "emberünk bekerül egy helyre, ami teljesen idegen számára, és azt saját képére formálva sokkal jobbá teszi", csak trendi zenékkel aláfestve. Érdekes látni, ahogy a média által nyomatott hülyepicsa-életstílus megbukik a játékidő során és eszembe jutott, hogy az összes hasonló tinifilmben ez történik, de a "zenetévék" (meg a bulvársajtó) továbbra is propagálják ezt a magatartást. Ezek szerint Hollywood a tévé ellen dolgozik, vagy mi?:) Lássunk pár szót a színészekről: 

Emma Roberts nekem nem volt szimpatikus; még a végére, mikor ő lesz a nagy hős, akkor sem zártam igazán a szívembe. Juno Temple nagyon édes ezzel a szénaboglya-frizurával és ő itt a vicces, ügyetlen karakter, szerintem simán ellopja az összes közös jelenetet Roberts elől - jó volt, na:) A szobatársak közül a Kate-et játszó Kimberley Nixont emelném ki, aki szép és tehetséges; a "gonoszt" életre keltő Georgia King meg kellően antipatikus. Külön tetszett Natasha Richardson alakítása iskolaigazgatóként, mellette még a felügyelőnőt játszó Shirley Henderson és a franciatanár bőrébe bújó Jason Watkins érdemel külön említést, ők a pár perces felbukkanásaikkor igazán poénosak:) Az ügyeletes szépfiú a méretes orral bíró Alex Pettyfer, a rendező meg Nick Moore volt, aki elsősorban vágó. 

Érdekességek: A suli elvileg 12-17 éves lányokat fogad, ám Georgia King már 22 volt a forgatás idején, Kimberly Nixon pedig 23. King és Juno Temple együtt játszottak a St. Trinian's 2-ben (de nincs közös jelenetük). Ez Natasha Richardson utolsó filmje, ugyanis két évvel ezelőtt elhunyt, egy síbaleset következtében. A diákokat megszemélyesítő statiszták valódi bentlakásos iskolák növendékei. A lacrosse-döntőn látott különös tánc egy Haka, vagyis maori "csatakiáltás", amit először az új-zélandi All Blacks rögbisek alkalmaztak, ám azóta elterjedt más sportágakban is. A végestáblista elejét érdemes megnézni, ahol egy csomó buta képet, meg néhány extra jelenetet láthatunk még. A Vadócka eredetileg 15-ös karikás lett volna, ám végül 12-es lett, egyesek azt rebesgetik, hogy a kész filmet jó pár helyen megvágták/átszinkronizálták az alacsonyabb besorolás miatt... 20 millió dollárból készült és kis híján 22 milliót hozott vissza, egyes országokban sikeres volt, másokban nem igazán. A kritikától vegyes fogadtatásban részesült.  

Ahogy már mondtam, ez egy habkönnyű komédia, amit nem kell komolyan venni. Sokszor lehet nevetni rajta, nekem mindössze azért tetszett kevésbé, mert nem Juno Temple a főszereplő. Az ő rajongóinak (már ha rajtam kívül van ilyen ebben az országban:D) viszont melegen ajánlom, mert Temple kisasszony tényleg remek benne és nagyon cuki is:)

Pontozás: 

imdb: 6.1 (4 év alatt 0.3-at emelkedett.)

Szerintem: 4/5 

A dvdről: Egylemezes, külföldi kiadás, nyitásnak megint nyelvet kell választani a figyelmeztető üzenet elolvasásához, majd jön két gyagya trailer (Kedves John, Cincin lovag). A menü állóképekből áll, a címadó dal egy része szól a főmenüben, az alpontokban viszont nincs muzsika. Öt kisfilm képezi a bónusz tartalmakat, nézzük őket sorban:

- Ghostville: Alex Pettyfer leviszi Emma Roberts-et és Junot a suli alagsorába, ami elég félelmetes, sötét és hideg, Emma aztán jól ráijeszt Junora:D

- Lacrosse: A felkészülés, az egyes színészek véleménye erről a sportról, vicces bénázások sora.

- Headgirl's Tour: Georgia King Harrietként végigkalauzol minket a sulin. Minden tele filmesekkel, és annyira nem marad karakterben. Ez a Harriet sokkal jobb fej, mint a filmben lévő, csak egy pillanatra hasonlítanak egymásra.

- School Memories: Humoros, érdekes emlékek a színészektől a sulis éveikről. Az első csókról, az első napról az iskolában és így tovább.

- Így készült: Ebből tudtam meg a következő információkat = A rendező úgy néz ki, mint egy vén bakkecske. 3 évig keresték Poppy szerepére a megfelelő színésznőt. Az írók tapasztalatlanok voltak, könyvtárakban és egyéb helyeken hallgatták tinédzserek beszédét és így szedték össze a szövegeket. Sokszor Roberts saját mondatait is beépítették. Emma azt mondja, hogy egy teljes nap alatt csak egy jelenetet vettek fel, 10 órán át rögzítettek egy két perces szekvenciát. Ez a filmecske meglepően tartalmas és informatív, pedig csak 10 perces.

Összesítésben ez egy kitűnő korong, szívvel-lélekkel készült, érdekes, kedves, humoros bónusz tartalmakkal, csak ajánlani tudom. Minden vígjátékhoz legalább ilyen szintű extrák kellenének!

Hírek: 

- Juno Temple készülő munkái közül most két filmet emelnék ki. Az első a Lovelace, Amanda Seyfried főszereplésével, ami egy híres pornószínésznő életéről szól; mellette még nagyon sok ismert arc felbukkan majd, pl. Sarah Jessica Parker és James Franco. A második a sokkal érdekesebb, hivatalosan még cím nélküli Sebastian Silva-alkotás, amit viszont több mint bizonyosan Magic Magic-nek hívnak majd. Ebben a horror-thrillerben Juno a főhősnő, akinek "egy chilei vakáció során megbomlik az elméje, ám a barátai (Emily Browning és Michael Cera) egészen addig nem veszik komolyan, amíg már túl késő nem lesz...". Ez kurvajónak ígérkezik! (Azóta mindkettőt láttam és írtam róluk.)

- Kimberly Nixon az utóbb említett mozihoz hasonló műfajú Elfie Hopkins-ban bukkan fel legközelebb. (Ami csúnyán megbukott.)

- Georgia King Alan Ford oldalán menekül majd az élőholtak elől a Cockneys vs. Zombies horror-vígjátékban. 

- Aidan Quinnt a romantikusnak bélyegzett, de természetfeletti dolgokkal átitatott The Last Keepers-ben nézhetjük meg, ha minden igaz, még ebben az évben.

Várható írások: Dirty Girl. 

És ha már az itt tárgyalt film címe Wild Child, akkor csakis egy bizonyos szám jöhet szóba, mégpedig egy eredetileg 1958-ban megjelent dal, amit egy sokat félmeztelenkedő, öreg és hosszú hajú, de még ma is energiával telt úriember dolgozott fel; avagy Ájm dö ríl váld van váld van-rovat:

 

1 komment

Címkék: vígjáték


A bejegyzés trackback címe:

https://transfesser.blog.hu/api/trackback/id/tr394185648

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mozsárágyú · http://transfesser.blog.hu 2012.02.23. 15:27:51

És ki a frász az a Jesse Eisenberg?
süti beállítások módosítása