Rovatok

Filmrajongó

Több mint 1000 bejegyzésből álló magyar nyelvű filmadatbázis, filmrajongóktól filmrajongóknak. Nem vagyunk kritikusok, nem vagyunk szakértők, csak két tv-néző, akik szeretik a filmeket:) Ha nem tudod, mit nézz este, vagy hogy megéri-e látni az adott filmet, keress rá (jobb oldalt a Kategóriák vagy A héten a tvben listában) és olvasd el a véleményünket róla! Erre a címre tudtok írni nekünk: tomzameth@gmail.com

Kategóriák

18+ (1) akció (151) áldokumentum (7) animációs (71) bekategorizálhatatlan (6) dokumentum (15) dráma (346) fantasy (145) háborús (20) hill (20) hírek (91) horror (201) kaland (80) katasztrófa (4) krimi (73) magyar (88) musical (11) néma (11) paródia (36) regényem (11) rövidfilm (14) sci fi (150) spencer (26) sport (39) szatíra (11) szuperhős (108) thriller (64) történelmi (42) vígjáték (492) western (11) zene (63)

Kék Szemek és A lány a tűzesőben Facebook Oldal

Friss topikok

  • Tévésámán: @Liberális Artúr: Köszönjük:) (2024.02.10. 13:04) 16. születésnapi bejegyzés I. – Összefoglaló 2023-ról
  • Tévésámán: @Gerberus: Az animáció egy része tényleg nagyon ronda, erre legjobb példa a felügyelő, de a pirami... (2024.01.18. 21:06) Halhatatlanok [Immortel (ad vitam), 2004]
  • Pedrolacarte9213: Szerintem egy igazi klasszikus. Számomra érthetetlen, hogy miért nem kapott Oscar-díjat. Összessé... (2024.01.11. 08:58) Excalibur (1981)
  • gigabursch: Ezek szerint a film kiválóan bemutatja, hogy az orvosi arrogancia nem mai találmány, viszont a gye... (2023.12.07. 14:04) Semmelweis (2023)
  • gigabursch: @Tévésámán: Kb három évtizede láttam. Orrba-szájba kerestem mindenféle megosztó oldalon, de sehol... (2023.09.15. 21:14) Csontváry (1980)

2011.03.04. 12:20 Tévésámán

Bram Stoker's Dracula (1992)

 

Az első emlékem erről a filmről az, hogy még talán az HBO adta, kicsi voltam és a reklámjában az öreg vérszívó olyan undorító meg félelmetes volt, tök megmaradt bennem... Aztán úgy 4-5 éve mégis végignéztem egyszer éjjel és aztán úgy gondoltam, hogy hát ez kurvajó volt - ez a véleményem pedig csak megerősödött most, mikor másodszor láttam.

 

Drakula az egyik olyan horror-klisészörny, akit mindenki ismer, azonban sem az őt megteremtő regényt nem olvasta szinte senki (én se... - de azóta már mégis), sem a gróf nevét feledhetetlenné tevő 1931-es Universal-mozit nem látták (sajnos szintén én se...). Viszont kevesen tudják, hogy a világ első mozgóképes Drakula-adaptációja egy magyar mű, ami mára sajnos már nem létezik (megsemmisült vagy elveszett) és ráadásul a mai edvárd kállenek világában az öreg Lugosi Béla sem kapja már meg a neki járó tiszteletet. [Itt tévedek, ugyanis az említett első magyar feldolgozás nem a regény alapján készült, csak szerepelteti Drakulát.]

 

A regény második feldolgozása volt a mára már legendássá vált 1922-es Nosferatu, amit viszont annál többen láttak - szerencsére. (És 2016-ra már a Filmrajongó hasábjain megszületett róla a cikkem.) Minden filmes vámpír ükapja a Max Schreck által játszott Orlock gróf és ez a kitűnő alkotás még most, 90 évvel később is igen erőteljes és élvezhető - ma pedig elsősorban olyan filmek készülnek, amik már egy hét múlva semmitmondó akármik. A Nosferatu egyébként annak idején nagy veszélybe került, mert Bram Stoker örökösei nem járultak hozzá a feldolgozáshoz, ezért a kész mozgóképet majdnem megsemmisíttették - szerencsére másként alakult a sorsa.

 

Mindenképpen meg kell még említenem itt a nagy Lon Chaney-t, akiről itthon sajnos kevesen tudják, hogy ki volt. Nos, ő az, aki még az 1920-as években olyan hihetetlen dolgokat hozott létre maszkokkal és sminkkel, mint egy kezek nélküli ember, egy elképesztően csúnya operaházi fantom, vagy a szintén mára már elveszett 1927-es London After Midnight vámpírja. Ennek a csavaros történetnek nincs köze az erdélyi vérszopóhoz, azonban többek közt ez az alakítás eredményezte, hogy eredetileg Chaney-t akarták felkérni arra a szerepre, ami végül világhírt és halhatatlanságot hozott a mi Bélánknak; plusz a London After Midnightnak később a '30-as években elkészült egy feldolgozása Embrace of the Vampire címmel, amiben Lugosi játszotta el nagy elődje egykori alakját. (Erről a két alkotásról olvashattok nálunk, bár a LAM-ból csak egy állóképekből összerakott emlék-film létezik.A transylvaniai vámpír története máig rengeteg feldolgozást szül(t), de úgy gondolom, ha már ez az első, komoly Drakula-mozi, amiről e hasábokon írok, akkor illik megemlékezni a figura atyjáról, Bram Stokerről és magáról a regényről is. (A link arra mutat, hogy már szó volt egy komolytalan vérszívós izéről.)

 

 

Történelmi arcképcsarnok-rovat: Bram Stoker [igazi keresztneve Abraham] (1847–1912) ír származású regény- és novellaíró volt, akit azonban saját korában elsősorban a londoni Lyceum Színház vezetőjeként és a tulajdonos/fő sztár, Henry Irving asszisztenseként ismertek - az utóbb említett úrnak ő írta meg az életrajzát is. Stoker szórakozásként és kereset-kiegészítésként készített fantasztikus művei jóval a halála után tették őt igazán híressé. Elhunytakor sehol sem említették meg, hogy ő volt az akkor már jó húsz éve megjelent Drakula szerzője. Érdekesség, hogy a hamvait egy olyan urnába helyezték, ami díszhelyen van a végső nyughelyét jelentő sírkert kriptájában, és ezen edényt még ma is meg lehet tekinteni, de csakis felügyelettel - a vandálok miatti óvintézkedés. Most pedig néhány szót a regényről:

 

A Drakula 1897-ben jelent meg, megírásának módja szerint levélregény; de nevezhető gótikus regénynek, horrornak, és ahogy anno hívták: kalandregénynek. Sok olvasata van, sokféle mondanivalót fel lehet fedezni benne, de minket itt és most elsősorban a mozifigurákat is inspiráló Drakula gróf érdekel. Stoker hosszasan tanulmányozta Európa hiedelmeit/mitikus lényeit és ezek közül választotta ki antagonistának a vérszívó élőholtat. Nem ez volt az első vámpíros regény, de ez volt az, ami tulajdonképpen útjára indította az irodalmi hős vérszopót és kikövezte az utat annak mozivásznon megjelenő utódjának. Eredetileg a regény címe The Un-Dead lett volt volna, a főszereplő neve pedig Wampyr gróf. Érdekesség, hogy a szerző sosem járt Erdélyben, csak könyvekben olvasott róla.

 

Újból Történelmi arcképcsarnok-rovat: Vlad "Drakula" Tepes (1431–1476), akit sokan úgy hisznek, hogy a címszereplő inspirálója volt, valóban létezett - III. Vladként is ismerik, Romániában nemzeti hősként tisztelik, mert visszaverte a törökök támadásait. A Drakula név azt jelenti: Drakul Fia, a drakul pedig anno elsősorban sárkányt jelölt. II. Vlad (1390? - 1447), a törökverő Vlad apja, viselte először e nevet, amit a mi egyik nagy királyunk, Luxemburgi Zsigmond által alapított Sárkány Lovagrend tagjaként szerzett. A rend azért alakult, hogy fenntartsa a keresztény hitet és visszaverje a támadó törököket. (Meg, hogy Zsigmond felé lekötelezzen egy-két embert.) II. Vlad a tűzokádó bestia képét aztán a családi címerébe is belevette. Azonban a drakul szó a későbbi időkben egyre inkább átment ördög jelentésűbe és ez volt az, amiért Stoker végül ezt a nevet adta a karakternek. Ugyanakkor Drakula maga néhány dologban hasonlít Vladra, hiszen mindketten harcosok voltak, a török ellen küzdöttek és mindkettejüket saját testvérük árulta el. (De ez a regényben nincs benne, csak a filmben.

 

Egyes kutatók szerint két híres magyar is szerepet játszott a figura megalkotásában: Báthory Erzsébet (elsősorban a róla szóló legendákkal) és Vámbéry Ármin, aki két alkalommal találkozott a szerzővel - azonban nem maradt fent semmilyen nyoma annak, hogy beszélgetéseiknek köze lenne az erdélyi vámpír megszületéséhez. Ezen felül Van Helsing alakjában az író saját magát örökítette meg, a negatív főhős személyiségét pedig Henry Irving ihlette. Korának olvasói élvezettel forgatták a könyvet, de nem tartották többnek egy jó kalandregénynél - azért akadt néhány kivétel, aki már akkor a horror mesterművének tekintette. Kultikus státuszát a filmfeldolgozásai után kapta meg.

 

A Drakula után 17 évvel megjelent a könyvnek egy rövid folytatása, a Drakula vendége, ami egyesek szerint az eredeti mű része volt, csak a kiadó, vagy maga Stoker vette ki belőle. Az alkotó saját kezűleg készített egy színdarabot munkájából (Drakula, avagy Az Élőhalott), amit a Lyceum Színház egyetlen alkalommal mutatott be - sajnos nem sikerült az ihletforrás Irvinget rábírni, hogy játssza el a róla mintázott címszereplőt... 2009-ben az író ük-ükunokája, Dacre Stoker és Ian Holt együtt írták meg a hivatalos folytatást "egy valódi Stoker tollából", a mű címe Drakula: Az élőhalott - felhasználták hozzá az eredeti regényhez kitalált, de végül abból kimaradó eseményeket és karaktereket, valamint saját kutatásaik eredményeit is. Drakula gróf válogatott rémtetteinek elveszettnek hitt 514 oldalas első kéziratát a '80-as évek elején, egy pennsylvaniai tanyán találták meg egy istállóban. Az értékes nyersanyagon több javítást és kézzel írt széljegyzetet lehet felfedezni, Stoker aláírásával egyetemben, a címe pedig még The Un-Dead. 

Mivel a szerző nem tudta jól levédetni kész alkotását, így az közkincs volt egészen 1962-ig - ennek ellenére ’22-ben az addigra már megboldogult író özvegye beperelte F.W. Murnaut a Nosferatuért, és ezért kellett az abban lévő karakterek neveit megváltoztatni, emiatt semmisítették meg majdnem a film összes kópiáját. 2009-ig Drakula kb. 217 filmben szerepelt - ezt a rekordot csak Sherlock Holmes tudja megdönteni a maga 223 mozijával:) És ha már így a történelemóra végére értünk, jöjjön maga a film!

 

 

1897-et írunk. Az egyik neves londoni ingatlancéghez felkérés érkezik a messzi Erdélyből, egy gróftól, bizonyos Drakulától (Gary Oldman), aki több ingatlant szeretne venni az angol fővárosban. Az elsőnek kiküldött Renfield (Tom Waits) megbomlott elmével tér vissza Transylvaniából, így a társaság az ifjú kezdőt, Jonathan Harkert (Keanu Reeves) bízza meg az ügylet lebonyolításával. Harker elutazik a grófhoz, ahol egyre több különös eseménynek lesz szemtanúja és hamarosan kiderül számára, hogy nem hagyhatja el "vendéglátója" kastélyát csak úgy. Drakula eközben elindul Londonba, ahol már várja a tébolydába zárt Renfield; a gazdag és buja kisasszony, Lucy (Sadie Frost) és a jövendőbeli Mrs. Harker, Mina (Winona Ryder). Ezen felül a történésekbe keveredik egy gazdag amerikai, egy gyáva orvos, egy fiatal arisztokrata (Cary Elwes) és a metafizika professzora, Van Helsing (Anthony Hopkins). Ezeknek az embereknek pedig együtt kell legyőzniük az évszázados gonoszt, megmenteni a két szépséges hölgy életét és pontot tenni a sátáni vérszívó hosszú bűnlajstromának végére! De vajon sikerrel járhatnak?

 

Aki látta a Nosferatut (remélem minél többen), vagy esetleg olvasta a regényt, annak nem meglepetés a történet, azonban most először a regényben történtekhez lehető leginkább hasonló módon tekinthetjük meg a 400 éves vérszopó ámokfutását. Minden egyes karakter motivációja teljesen érthető: Harker el akar érni egy jó állást, majd bosszút esküszik az átélt szörnyűségek miatt és megpróbálja megmenteni a feleségét az őt kísértő hús-vér rémálomtól. Mina viszont Drakula 400 évvel ezelőtt elhunyt feleségének reinkarnációja, így megmagyarázhatatlan, olthatatlan vonzalmat érez iránta - ugyanakkor hű akar maradni a férjéhez és meg akarja őrizni a tisztaságát. Lucy élvezni akarja az életet, legyen szó férfiak fejének elcsavarásáról vagy egy kis disznólkodásról a legjobb barátnővel:P Renfield halhatatlanságra vágyik, a három ifjú Lucy kegyeiért harcol, Van Helsing pedig a természetfeletti gonoszt akarja megfékezni. (A regényben reinkarnálódott feleség nincsen.)

 

A legérdekesebb maga a címszereplő. A kezdeti pár percből megtudhatjuk, miért vált az éjszaka kegyetlen kreatúrája az istenhívő lovagból: ahogy Darth Vadert vagy Spawnt, őt is a Szerelem hozta létre. Nem bírt beletörődni imádott párja elvesztésébe, egyszeriben megtagadott mindent, amiben addig hitt és ezért végülis átokként sújtotta a szerep, amibe belekényszerült. Egy idő után persze elfogadta a helyzetét, nyilván megpróbálta megélni is (erre utalnak az arái), de amikor rájön, hogy nem hiába létezett ilyen sokat, akkor új célt nyer élőholt léte. A Minával való találkozásainál ez az elképesztő erőknek parancsoló teremtmény csak egy esendő embernek tűnik és még akkor is, mikor már a "siker" kapujában áll, megszólal benne valami lelkiismeret-szerűség, mert rádöbben, hogy mi az a szörnyű sors, amit meg akar osztani a lánnyal.

 

 

Rengeteg kiváló színészt láthatunk. Gary Oldman talán élete legjobb alakítását hozza: ő az öreg, őrült és céltalan Drakula; a fiatal, szerelmes és "megváltást" remélő Drakula; az ember, aki úgy érzi, hogy elárulja az istene; és emellett pedig a borzasztó külsejű denevér-ember, a nagyon ocsmány farkasember és a fekete fogat rohadtjól kinéző kocsisa is. Az idős vámpír szerintem nagyon ijesztő, olyan ocsmány és gusztustalan - mint már az elején írtam, kiskoromban emiatt nem mertem megnézni ezt a filmet. Vele ellentétben az ereje teljében lévő, napszemüveges gróf szépséget, vadságot és szomorúságot sugároz magából. Az állati alakok közül a farkas nekem nem tetszik, a denevér viszont király lett! Ugyanígy elnyerte tetszésemet a még élő Drakula lovagi páncélja és a kocsis öltözéke - mindkettő sárkányra emlékeztető külsőt ad neki. Az emberi külsejű vámpírral még rokonszenvet is éreztem, mert akkor nem egy gonosz cél hajtja, hanem a szerelem - a többi alakjáról nem mondható el ugyanez.

 

 

A másik legjobb alakítás Anthony Hopkins-é, aki Van Helsingként kissé flúgos, kissé perverz, jópofa alak, aki ugyanekkor elkötelezett és nem riad vissza semmitől, hogy elérje célját, ami végülis az abszolút jó. Emellett Hopkins játssza az elején a főpapot és a hajónaplós részleteket is ő olvassa fel az angol szinkronban. Winona Ryder és Sadie Frost mindketten gyönyörűek, mellettük pedig egy apró szerepben látható Monica Belucci, aki meg a világ egyik legszebb asszonya. Ryder alakítása nagyon meggyőző, ahogy vívódik az esze és a szíve parancsaival - hol már-már túlzottan erényes, hol pedig kitárulkozó, vad és buja. Frost hosszú lángvörös hajával és a hozzá illő vörös fátyolruhájával a megtestesült szexualitás, majd ezek után lassú, de látványos változáson megy keresztül, aminek elborzasztó végeredményét a kriptás jelenetben láthatjuk. A kezdetben főszerepben lévő Keanu Reeves-t sokat bírálták az alakítása miatt - valóban nem túl jó itt, szinte alig van jelenléte a vásznon. (Az akcentusa viszont a magyar változatból kimaradt, úgyhogy ezt nem tudom megítélni.) Cary Elwes-t felüdítő volt látni egy ilyen komoly, drámai szerepben A fuszeklik fejedelme után, ebben a minőségében is kitűnően teljesített. Végül, de egyáltalán nem, utolsó sorban adott még Tom Waits, akinek borzasztó frizurája és tök jó fémkesztyűje van, emellett állandóan üvölt és bogarakat eszik:)

 

A rendező a nagy Francis Ford Coppola, aki nemcsak azzal tette ilyen kitűnővé az egész filmet, hogy ragaszkodott az eredeti történethez; hanem azáltal is, hogy a pár alkalommal látott kék energiakörökön kívül SEMMILYEN számítógépes trükköt vagy speciális effektet nem használt. Mindent makettekkel, maszkokkal, festményekkel és a régi filmművészet perspektíva- és kameratrükkjeivel ért el - az emiatt elképesztően valóságos látványért a fia, Roman Coppola volt a felelős. Az egész film elkészülte amúgy Winona Rydernek köszönhető, aki maga vitte az alapvetően tévéfilmnek készülő forgatókönyvet Coppolához - a neves direktor pedig anno szerette volna, ha a színésznő szerepelhetett volna A keresztapa III-ban, de ez mégse jött össze, így örült az alkalomnak, hogy mégiscsak együtt dolgozhatnak. Ryder javasolta a főbb szereplőket is és szerintem jó lóra tett mindegyikükkel - kivéve talán Reeves-t. Az említett maffiás filmhez hasonlóan a Drakula bizonyos szempontból nézve szintén azért készült, hogy az akkor a csőd szélén álló Zoetrope stúdiót kihúzza a szarból - ami sikerült, de erről majd később.

 

Az "ósdi" trükköknek köszönhetően minden, amit látunk, meglepően valóságos. Sehol egy CGI-mutáns, nincsenek gagyi robbanások és tűzeffektek - Coppoláék bebizonyították, hogy a régi, jól bevált módszerekkel is lehet hihetetlen dolgokat létrehozni. Példának okáért ott a felfelé csepegő folyadék, a fejjel lefelé szaladó patkányhad, vagy a vámpír természetfeletti arzenálja: a szupergyors reflexek, az önálló életet élő árnyék és a "kinyúló" kezek. Egyébként a reális események között ezeket a látszólag megmagyarázhatatlan történéseket a rendező szerint a valóságoson túl létező lény jelenléte okozza. Két dolog van még, amit észrevettem: Az egyik az, hogy hiányzik a regényben fontos szerepet betöltő pestisjárvány, amit a földdel hoz magával a gonosz figura, a másik pedig a többi feldolgozásból hiányzó, ámde a vámpirizmus egyik lényeges elemeként itt először, méltó formában megjelenített nyers szexualitás. Ez elsősorban a nőkből árad, de több olyan jelenet van, mikor a karakterek interakciójából csak úgy sugárzik a szenvedély!

 

Jöjjenek az érdekességek! A Londonba érkező grófot mutató ugráló, rossz különös minőségű képsort egy kézzel tekert, antik Pathé-kamerával vették fel régi típusú filmre, hogy visszaadják a kor mozijainak hangulatát - semmilyen effektet nem adtak hozzá a felvételhez utólag. Mikor Van Helsing és a többiek rajtakapják Minát Drakulával, ahhoz a jelenethez a forgatás során Coppola úgy "segítette" Winona Rydert az érzelmi töltés megszerzéséhez, hogy a felvétel közben többször is bekiabálta neki, hogy kurva meg ribanc:) Mikor a lány és a vámpír először találkozik, a háttérben látható egy Lyceum Színházi plakát, rajta Henry Irving nevével. A borotválkozós rész felvétele késő éjjel zajlott, ráadásul Gary Oldman igencsak be volt rúgva, ezzel is magyarázható a gróf különös viselkedésének ilyen élethű megvalósítása:) Ryder és Oldman a forgatás elején nagyon jól megvoltak, azonban egy hosszabb forgatási szünettől fogva már szinte utálták egymást - azóta sem derült ki, mi történhetett köztük akkor...

 

old_man_drac.jpg

 

A Bram Stoker’s Dracula 40 millió dollárból készült, a mai napig 216 milliót hozott. Az említett Zoetrope (ami Coppola saját stúdiója) akkor már három éve küszködött adósságaival, amik elérték a 27 millió dollárt, viszont ez a kirobbanó siker megmentette a céget a teljes csődtől. A mű rengeteg pozitív kritikát kapott és nagy közönségsiker lett, ráadásul három Oscar-díjat is besöpört [Legjobb Jelmezek, Legjobb Hangvágás, Legjobb Maszkok]. 1993-ban megjelent belőle egy különleges kiadás: koporsó alakú dobozban a film videokazettája, rajta Így készült...-anyagokkal, mellette pedig az eredeti regény puha fedelű kiadása. 2007-ben kiadták a Collector's Edition dvdt, amin audiokommentár és a film bemutatása hallható a rendezőtől, emellett törölt és bővített jelenetek kollekciója, tévés és mozis bemutatók valamint dokumentumfilmek láthatóak a korongokon. Készült hozzá társasjáték, többféle platformra videojáték, akciófigurák, modellek, replikák, egy négy részes képregény-sorozat, egy regény-feldolgozása (Fred Saberhagen tollából) és egy 100-darabos gyűjthető kártya-kollekció, amikhez az illusztrációkat a Hellboy készítője, Mike Mignola rajzolta (a képregény hasábjait szintén ő készítette).

 

Ez egy nagyon-nagyon jó film, már másodszor láttam, de most is tetszett! Mindenkinek ajánlom, hogy nézze meg! Hogy még inkább alátámasszam az állításom, megemlítem, hogy helyet kapott a 101 horror amit látnod kell mielőtt meghalsz című könyvben, valamint hozok még egy idézetet Richard Corliss filmkritikusól: "Coppola újjáéleszti ezt a régi rémtörténetet... Mindenki tudja, hogy Drakulának van szíve, Coppola viszont azt is tudja, hogy ez több egy szervnél, amibe karót lehet döfni. A rendező számára a gróf egy nyughatatlan lélek, akit túl sok éven át száműztek rosszabbnál rosszabb filmek börtöneibe. Ez a remek mozi visszaadja a méltóságát és így végre nyugalomra lelhet." - saját fordítás

 

Pontozás:

 

imdb: 7.5 (5 év alatt 0.2-t emelkedett.)

 

Szerintem: 6/5

 

Hírek:

 

- Francis Ford Coppola a producere az On the Roadnak, ami egy '50-es évekbeli dráma/road movie Sam Riley-val (Franklyn), Viggo Mortensennel, Kristen Stewarttal és Kirsten Dunsttal; valamint saját novellájából írt forgatókönyvet a Twixt Now and Sunrise névre hallgató horror/thrillerhez, amit ő fog rendezni is, a főszerepben pedig Val Kilmert láthatjuk majd. (Előbbiből lett az Úton, utóbbiból viszont semmi...)

 

- Bram Stoker antihősét még ebben az évben kétszer újból filmre viszik: a Dracula and Stokerben és a The Last Voyage of Demeterben - mindkettő horror, utóbbiban Ben Kingsley és Jude Law a főszereplők.

 

- James V. Hart (az itt tárgyalt mű forgatókönyvírója és segédproducere) a The Legend of the Leaf Men című bogaras rajzfilmet, valamint a Wake the Dead horror-képregény-adaptációt pénzeli jelenleg - a Wake The Dead alapjául a Frankenstein-mítosz szolgál.

 

- Most már bizonyos, hogy Tim Burton saját klasszikus rövidfilmjét, a Frankenweenie-t animációsfilm-formába öntve dolgozza át egész estés alkotássá, ebben szinkronhangként hallhatjuk majd Winona Rydert. (Erről azóta elkészült az írásom.)

 

- Anthony Hopkins a hamarosan a magyar mozikban is látható Thorban játssza a germán főistent, Odint; ezen felül pedig az Arabian Nights akció/kalandban lesz benne Dwayne "The Rock" Johnsonnal. (Előbbiről ugyanígy van már cikk.)

 

- Keanu Reeves a 47 Ronin címmel ellátott szamurájos filmben játszik legközelebb, Cary-Hiroyuki Tagawa oldalán. (Ez nagyot bukott...)

 

- Cary Elwes a jövőre elkészülő Yellow Submarine-újrában George Harrison figuráját szólaltatja majd meg. (Ez asszem nem valósult meg.)

 

Beismerem, rohadtul elmaradtam a dolgaimmal magamhoz képest. Egyrészt ezt egy nap híján egy hétbe tellett befejeznem, másrészt még sehol nem tartok az Ace Ventura 2-vel, harmadrészt pedig a hármas bejegyzést is be kellene már fejeznem. Tegnap megnéztem és felvettem egy rendhagyó, régi amerikai vígjátékot, a Hotel Plazat, amit talán ketten írunk majd meg Mozsárágyúval, talán nem. Tehát most van még rengeteg dolog, amit be kell fejeznem, így amíg ezek nincsenek készen, addig nem nagyon fogok újabb mozikat megnézni. Azért ígérhetem, hogy várható a David Bowie nevével fémjelzett Az éhség című leszbis-vámpíros művészhorror:) (Ezeket mindet sikerült megírnom.)

Szólj hozzá!

Címkék: horror


A bejegyzés trackback címe:

https://transfesser.blog.hu/api/trackback/id/tr702709592

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása