Rovatok

Filmrajongó

Több mint 1000 bejegyzésből álló magyar nyelvű filmadatbázis, filmrajongóktól filmrajongóknak. Nem vagyunk kritikusok, nem vagyunk szakértők, csak két tv-néző, akik szeretik a filmeket:) Ha nem tudod, mit nézz este, vagy hogy megéri-e látni az adott filmet, keress rá (jobb oldalt a Kategóriák vagy A héten a tvben listában) és olvasd el a véleményünket róla! Erre a címre tudtok írni nekünk: tomzameth@gmail.com

Kategóriák

18+ (1) akció (151) áldokumentum (7) animációs (71) bekategorizálhatatlan (6) dokumentum (15) dráma (347) fantasy (145) háborús (20) hill (20) hírek (91) horror (201) kaland (80) katasztrófa (4) krimi (73) magyar (89) musical (11) néma (11) paródia (36) regényem (11) rövidfilm (14) sci fi (150) spencer (26) sport (39) szatíra (11) szuperhős (108) thriller (64) történelmi (42) vígjáték (492) western (11) zene (63)

Kék Szemek és A lány a tűzesőben Facebook Oldal

Friss topikok

  • Tévésámán: @Liberális Artúr: Köszönjük:) (2024.02.10. 13:04) 16. születésnapi bejegyzés I. – Összefoglaló 2023-ról
  • Tévésámán: @Gerberus: Az animáció egy része tényleg nagyon ronda, erre legjobb példa a felügyelő, de a pirami... (2024.01.18. 21:06) Halhatatlanok [Immortel (ad vitam), 2004]
  • Pedrolacarte9213: Szerintem egy igazi klasszikus. Számomra érthetetlen, hogy miért nem kapott Oscar-díjat. Összessé... (2024.01.11. 08:58) Excalibur (1981)
  • gigabursch: Ezek szerint a film kiválóan bemutatja, hogy az orvosi arrogancia nem mai találmány, viszont a gye... (2023.12.07. 14:04) Semmelweis (2023)
  • gigabursch: @Tévésámán: Kb három évtizede láttam. Orrba-szájba kerestem mindenféle megosztó oldalon, de sehol... (2023.09.15. 21:14) Csontváry (1980)

2008.08.08. 18:31 Tévésámán

Ed Tv (1999)

Visszatértem, mint a Terminátor... Hosszas kihagyás utáni első filmem ez, múlt héten kihagytam a Bunyó karácsonyigot, amit sajnálok (szerencsére Mozsárágyú azóta megírta), de az életem filmek nélkül is remekül telik:) Na, de elég ebből, térjünk a lényegre: Fogd a Truman Showt, szórd ki belőle a drámát és a reklámokat, Jim Carrey helyére szerződtess egy szépfiút, dobj be egy pár király mellékszereplőt és helyezd az egészet a tévéstúdió falai közül a valóságba. Kb. így leírható az Ed Tv lényege, de nézzük kicsit részletesebben:

A haldokló Tény TV góréja pénzt akar, így nem túl csinos, de rendkívül fineszes kolléganőjével terveztet egy új műsort. A lényeg: egy teljesen hétköznapi fickót 24 órán át követnek (igazából asszem csak 16), az anyagot nem vágják meg, minden megy adásba. Már csak "egy jó zsíros fej" kell, akit lehet követni. A rengeteg vállalkozóból a kissé bárgyú, vicces és jóképűnek mondható Edre (Matthew McConaughey) esik a választás. Nem döntenek rosszul a tévések, mert Edet figyelni elég jó szórakozás, plusz a családja is csupa érdekes alakból áll. De vajon a siker és a csillogás közepette hősünk egyben tudja-e tartani családját, ellen tud-e állni a kísértéseknek és ami a legfontosabb: meg tudja-e találni (és tartani) az igaz szerelmet?

Először is, a plakáton láthatunk egy remek színészt (Woody Harrelsonra gondolok, akit nem csípek, de elismerem), egy jó nőt (Liz Hurley), egy szépfiút (McConaughey) és egy szinte ismeretlen színésznőt (Jenna Elfman), én eddig csak az Alibi törzsben találkoztam vele, de ott inkább Natasha Lyonne-ra terelődött a figyelmem:D). Nos a helyzet az, hogy Ms. Hurley kb. 10 percet szerepel, de azért jól mutat a plakáton, ezt az egyet kivéve viszont nincs is gondom a képpel.

A sztori nagyon jó, ráadásul rengeteget lehet nevetni, és vannak megható pillanatok is.

Nézzük a színészeket.

Férfi főhősünk egész jó, bár a legtöbb filmje olyan, hogy nem nézném meg, ez viszont kilóg a sorból. Elfman kisasszonyra se lehet panaszom, Harrelson pedig remekel. Azonban a mellékszerepekben is vannak brillírozó színészek. Kezdjünk mindjárt Ed apjával, Allel, akit a nagyszerű Martin Landau alakít, de ott van a biológiai apa is, akit Dennis Hopper kelt életre. Kedvencem a filmből viszont a közvetítőkocsis pofa, Ken, akit Clint Howard játszik. Ő remek poénok forrása, minden 10. percben van egyszer, szerintem óriási:) De megemlíthetjük még, hogy Jay Leno és Michael Moore is benne van, valamint a Spinal Tapből ismert Harry Shearer is.

Összességben viccesebb, könnyedebb és szórakoztatóbb a Truman Shownál, jó színészekkel, szóval élvezetes délutáni filmecske.

imdb.com felhasználói szerint: 6.1/10

Szerintem: 5/5

Jövő hétre eddig nem sok érdekes film várható, viszont hamarosan megtekintem a Sötét Lovagot és valószínűleg majd a Hellboy 2-t is. Nem tudom, mikor jelentkezek legközelebb... Most pedig nézzétek meg ezt a trailert, ami jó, de sajnos túl hosszú lett: 

Szólj hozzá!

Címkék: vígjáték


A bejegyzés trackback címe:

https://transfesser.blog.hu/api/trackback/id/tr97607197

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása