Rovatok

Filmrajongó

Több mint 1000 bejegyzésből álló magyar nyelvű filmadatbázis, filmrajongóktól filmrajongóknak. Nem vagyunk kritikusok, nem vagyunk szakértők, csak két tv-néző, akik szeretik a filmeket:) Ha nem tudod, mit nézz este, vagy hogy megéri-e látni az adott filmet, keress rá (jobb oldalt a Kategóriák vagy A héten a tvben listában) és olvasd el a véleményünket róla! Erre a címre tudtok írni nekünk: tomzameth@gmail.com

Kategóriák

18+ (1) akció (151) áldokumentum (7) animációs (71) bekategorizálhatatlan (6) dokumentum (15) dráma (347) fantasy (145) háborús (20) hill (20) hírek (91) horror (201) kaland (80) katasztrófa (4) krimi (73) magyar (89) musical (11) néma (11) paródia (36) regényem (11) rövidfilm (14) sci fi (150) spencer (26) sport (39) szatíra (11) szuperhős (108) thriller (64) történelmi (42) vígjáték (492) western (11) zene (63)

Kék Szemek és A lány a tűzesőben Facebook Oldal

Friss topikok

  • Tévésámán: @Liberális Artúr: Köszönjük:) (2024.02.10. 13:04) 16. születésnapi bejegyzés I. – Összefoglaló 2023-ról
  • Tévésámán: @Gerberus: Az animáció egy része tényleg nagyon ronda, erre legjobb példa a felügyelő, de a pirami... (2024.01.18. 21:06) Halhatatlanok [Immortel (ad vitam), 2004]
  • Pedrolacarte9213: Szerintem egy igazi klasszikus. Számomra érthetetlen, hogy miért nem kapott Oscar-díjat. Összessé... (2024.01.11. 08:58) Excalibur (1981)
  • gigabursch: Ezek szerint a film kiválóan bemutatja, hogy az orvosi arrogancia nem mai találmány, viszont a gye... (2023.12.07. 14:04) Semmelweis (2023)
  • gigabursch: @Tévésámán: Kb három évtizede láttam. Orrba-szájba kerestem mindenféle megosztó oldalon, de sehol... (2023.09.15. 21:14) Csontváry (1980)

2011.03.14. 18:54 Tévésámán

Rendőrakadémia 7 - Moszkvai küldetés (Police Academy: Mission to Moscow, 1994)

 

A sorozat utolsó darabja, elkészültére már mindenkinek a könyökén jött ki a Rendőrakadémia. Ami az első részben nagyszerű komédiázás volt, az még a másodikban is jól működött; a harmadik és negyedik részben viszont csökkent a színvonal, az ötödiktől kezdve pedig nagyon erőltetett lett az egész. Ugyanis ez a rész az, ahol a sorozat lelkének számító Steve Guttenberg kilépett Mahoney karakteréből, majd pedig sorra tűntek el a már ismert szereplők és a minőség egyre romlott. Nem csak azért, mert már egy normális történetet se bírtak összehozni, hanem mert a poénok se viccesek. A hetedik epizódnál az alkotók ugyanúgy képtelennek bizonyultak valami eredetit kitalálni, ezért az ekkor még épphogy csak véget ért hidegháborúban a barikád túloldalán álló ellenfélhez, az oroszokhoz küldték el a megmaradt főhősöket. 

 

Sikerült összeszedni George Gaynes-t (Lassard parancsnok, aki mindegyik részben látható, de csak itt írták ki első főszereplőnek), G.W. Bailey-t (az eredeti "gonosz", Harris megszemélyesítője), Leslie Easterbrookot (Callahan, a nehézbombázó:D), Michael Winslow-t (a hangutánzó Jones, aki szintén benne volt az összes epizódban, sőt még a folytatást jelentő sorozatban is), és David Grafot (a fegyvermániás Tackleberry), a már ismert szereplők közül. Mellettük pedig ott az akkor még nem annyira híres Ron Perlman (ő a főgonosz maffiavezér), a nehezen felismerhető Christopher Lee (a neki szánt viccek azok, amiken nevetni is lehet) és első filmes szerepében a gyönyörű Clare Forlani (láthattuk őt még pl. a Mystery Menben). A pozitív "hős" Charlie Schlatter egy igazi senki, ráadásul alacsonyabb Forlaninál - azóta nagyon sokra vitte, főként szinkronhangként alkalmazzák még. Ha pedig a szinkronoknál tartunk, az orosz rendőrtisztet életre keltő fickót hallhattuk annak idején a régi Transformers-rajzfilmekben Mogorva (Grimlock) hangjaként:)

 

 

Történet, mint olyan, végülis nincs. Az alapötlet, miszerint a bűnszervezet feje egy számítógépes játék piacra dobásával akarja átvenni az uralmat a világ vezetőinek komputerei felett, önmagában korántsem rossz, de hogy ezt miért kellett elvinni Oroszországba, az érthetetlen. Lassard eltévedése viszont egész jó poénforrás lett - ám sajnos az összes többi viccesnek szánt akármi 90%-ban nem működik. Ezt a filmet csak azért nézem meg újra, mert nagyon kedvelem Ron Perlmant és érdekes őt látni egy kifejezetten ostoba, komolytalan szerepben; emellett Forlani kisasszony tényleg nagyon szép volt akkoriban, szóval őt meg jól esik nézni:)

 

 

Érdekességek: Ez az egyik első amerikai film, amit Oroszországban forgathattak, a készítőket beengedték a Vörös Térre és az Állami Balett épületébe is (a balettes rész egyébként az abszolút mélypont, Bailey ezzel az egész filmmel iszonyatosan lejáratta magát). Hogy mennyi pénzből készült a Rendőrkadémia 7, azt nem tudom, de csak 126 247 dollárt hozott vissza - elsőként produkált a szériában 1 millió alatti hozamot; borzalmas kritikákat kapott, szinte minden tekintetben a legrosszabb Police Academy-mozi a Moszkvai küldetés.

 

Sajnálom, hogy ez lett belőle, mert Perlmannel azért elég nehéz rossz filmet csinálni, Christopher Lee-vel pedig szinte lehetetlen, azonban Alan Metter rendező úrnak (akinek a hasonló színvonalú, Rodney Dangerfield nevével fémjelzett, 1986-os Vissza a suliba című izét köszönhetjük) ez is sikerült.

 

 

Pontozás:

 

imdb: 3.3 (5 év alatt 0.7-et emelkedett!)

 

Szerintem: 2/5 (Három-négyszer sikerült megnevettetnie és a már említett három új arc [Forlani, Lee és Perlman] hatalmas mértékben emelték a színvonalat, ám az még így is a béka segge alatt van.)

 

Hírek:

 

- Michael Winslow szerepel majd a Bloody 27 című horrorban.

 

- Leslie Easterbrook a szintén a borzongatós műfajba tartozó Taxidermistben lesz benne, ami egy preparátorról szól, aki sorozatgyilkos és kitömi az áldozatait...

 

- Christopher Lee A hobbit első és második részében újból eljátssza majd Sarumant.

 

Hamarosan kezdődik a Mindent bele fiúk!, amit biztosan megnézek, este pedig vagy Spíler vagy Apja lánya, esetleg Az éhség.

3 komment

Címkék: vígjáték


A bejegyzés trackback címe:

https://transfesser.blog.hu/api/trackback/id/tr152739243

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

L'Angelus 2012.10.14. 16:06:27

Siralmas film. A TV-sorozat ezután pedig már a lélegeztetőgépre kötött haldoklása volt a franchise-nak.

Tévésámán · http://transfesser.blog.hu/ 2012.10.14. 16:42:51

@L'Angelus: Mahoney eltűnésétől már haldoklott a sorozat...

L'Angelus 2012.10.14. 17:32:40

@Tévésámán:
Az az igazság, hogy én az összes folytatást csak az elnyújtásának, a hosszított kopírájának éreztem az első résznek. Az egy kerek, végig szórakoztató vígjátékklasszikus volt. Ezek meg inkább toldalékok. Ha pontoznom kéne őket, akkor így alakulnának:
8/10
3/10
4/10
2/10
3/10
2/10
1/10
A sorozat pedig már a franchise lélegeztetőgépe.
süti beállítások módosítása