Rovatok

Filmrajongó

Több mint 1000 bejegyzésből álló magyar nyelvű filmadatbázis, filmrajongóktól filmrajongóknak. Nem vagyunk kritikusok, nem vagyunk szakértők, csak két tv-néző, akik szeretik a filmeket:) Ha nem tudod, mit nézz este, vagy hogy megéri-e látni az adott filmet, keress rá (jobb oldalt a Kategóriák vagy A héten a tvben listában) és olvasd el a véleményünket róla! Erre a címre tudtok írni nekünk: tomzameth@gmail.com

Kategóriák

18+ (1) akció (151) áldokumentum (7) animációs (71) bekategorizálhatatlan (6) dokumentum (15) dráma (347) fantasy (145) háborús (20) hill (20) hírek (91) horror (201) kaland (80) katasztrófa (4) krimi (73) magyar (89) musical (11) néma (11) paródia (36) regényem (11) rövidfilm (14) sci fi (150) spencer (26) sport (39) szatíra (11) szuperhős (108) thriller (64) történelmi (42) vígjáték (492) western (11) zene (63)

Kék Szemek és A lány a tűzesőben Facebook Oldal

Friss topikok

  • Tévésámán: @Liberális Artúr: Köszönjük:) (2024.02.10. 13:04) 16. születésnapi bejegyzés I. – Összefoglaló 2023-ról
  • Tévésámán: @Gerberus: Az animáció egy része tényleg nagyon ronda, erre legjobb példa a felügyelő, de a pirami... (2024.01.18. 21:06) Halhatatlanok [Immortel (ad vitam), 2004]
  • Pedrolacarte9213: Szerintem egy igazi klasszikus. Számomra érthetetlen, hogy miért nem kapott Oscar-díjat. Összessé... (2024.01.11. 08:58) Excalibur (1981)
  • gigabursch: Ezek szerint a film kiválóan bemutatja, hogy az orvosi arrogancia nem mai találmány, viszont a gye... (2023.12.07. 14:04) Semmelweis (2023)
  • gigabursch: @Tévésámán: Kb három évtizede láttam. Orrba-szájba kerestem mindenféle megosztó oldalon, de sehol... (2023.09.15. 21:14) Csontváry (1980)

2010.11.08. 12:32 Mozsárágyú

Látogatás Játékországban (Babes in Toyland) 1986

     Igaz, hogy előre kitalálható, mi fog történni a filmben, és tele van kizárólag vigyorogva énekelhető blőd dalokkal, de nekem nagyon tetszett.

     Lisa (Drew Barrymore) csak 11 éves, de önmagára már felnőttként tekint. A kisöccséért és a nővéréért aggódik egyfolytában, ahelyett hogy gyerekes dolgokat művelne. Karácsony első napján Cincinattiben óriási hóvihar készülődik és hősnőnknek muszáj figyelmeztetnie erre mindenkit, főleg a helyi játékboltban dolgozó tesóját, Mary-t (Jill Schoelen). Épp ott van Mary szerelme Jack (Keanu Reeves) és egy haverjuk, George (Googy Gress) is. A gonosz és profitorientált boltvezető, Barnie (Richard Mulligan) viszont a sarkukban liheg. Végül csak Lisa hirtelen támadt információátadási kényszerének köszönhetően tudnak mind elindulni, és velük együtt a boltban lévő többtucatnyi vásárló is. Hazafelé viszont a kislány a tomboló vihar közreműködésének köszönhetően "kiszállingózik" Jack járgányából, és úgy 70-nel nekiütközik egy fának. A következő pillanatban már Játékországban találja magát, ahol szép az idő, és mindenhol kedves játékok mászkálnak.

    Lisa itt is intézkedni kezd és nemsokára a hely egyetlen gonosz teremtményével, Barnaby-val kell szembeszállnia, különben az átveszi a hatalmat és mindenki átváltozik az ő csúf lelkű szolgájává a csodás Játékországban. (Az összes eddig említett szereplő itt is megjelenik, csak mint helyi lakos) Vajon sikerülni fog neki?

     Maga a helyszín, nekem úgy tűnt, hogy elég kis helyen rendeződött be, mégis, az az ember érzése, hogy egy világváros-méretű helyen játszódik a történet. Minden nagyon színes és barátságos, tele a film embernagyságú mackókkal, nyuszikkal, még plüssbagoly és plüssleopárd is feltűnik. Nagyon jól kitalálták. A színészek egész jók. Barrymore kisasszony ekkor már veteránnak számított, a majdani Neo itt inkább csak szép szemeivel hódít. Pat Morita a Játékmester szerepét kapta, ami 180 fokos fordulat a Karate kölyökbeli figurájához képest, de megint ő a bölcs és segítőkész öreg. Még dalra is fakad, szerintem jól alakít. A zord Richard Mulligan a legrokonszenvesebb szereplők egyike számomra, szerintem a negatív alakoknak valahol mélyen ez fontos jellemzője. Szóval ez kipipálva. Neki vannak mogorva, elhalt növényi részekből álló harcosai, ők az egyik legviccesebbek a sok kis lény közt.

     De persze mindent visznek a már említett puha játékok, akik, elég ha rájuk nézünk, máris közvetítik a film üzenetét, hogy mindenkiben ott lakozik a gyermeki lélek, csak elő kell keresni és máris egész másképp látjuk a világot! Ha gyermeki rácsodálkozással és gondtalansággal tekintünk egy kevés ideig az életre, talán az is szebbnek és egyszerűbbnek, vagy éppen érdekesebbnek tűnik. A film Lisája is rádöbben, hogy most neki gyermekként kell viselkednie, ráér a negatív életszemlélettel és az aggódással még pár évig.

     Magyarul, gyereknek lenni jó.

Szólj hozzá!

Címkék: fantasy vígjáték


A bejegyzés trackback címe:

https://transfesser.blog.hu/api/trackback/id/tr292433342

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása