Rovatok

Filmrajongó

Több mint 1000 bejegyzésből álló magyar nyelvű filmadatbázis, filmrajongóktól filmrajongóknak. Nem vagyunk kritikusok, nem vagyunk szakértők, csak két tv-néző, akik szeretik a filmeket:) Ha nem tudod, mit nézz este, vagy hogy megéri-e látni az adott filmet, keress rá (jobb oldalt a Kategóriák vagy A héten a tvben listában) és olvasd el a véleményünket róla! Erre a címre tudtok írni nekünk: tomzameth@gmail.com

Kategóriák

18+ (1) akció (151) áldokumentum (7) animációs (71) bekategorizálhatatlan (6) dokumentum (15) dráma (346) fantasy (145) háborús (20) hill (20) hírek (91) horror (201) kaland (80) katasztrófa (4) krimi (73) magyar (88) musical (11) néma (11) paródia (36) regényem (11) rövidfilm (14) sci fi (150) spencer (26) sport (39) szatíra (11) szuperhős (108) thriller (64) történelmi (42) vígjáték (492) western (11) zene (63)

Kék Szemek és A lány a tűzesőben Facebook Oldal

Friss topikok

  • Tévésámán: @Liberális Artúr: Köszönjük:) (2024.02.10. 13:04) 16. születésnapi bejegyzés I. – Összefoglaló 2023-ról
  • Tévésámán: @Gerberus: Az animáció egy része tényleg nagyon ronda, erre legjobb példa a felügyelő, de a pirami... (2024.01.18. 21:06) Halhatatlanok [Immortel (ad vitam), 2004]
  • Pedrolacarte9213: Szerintem egy igazi klasszikus. Számomra érthetetlen, hogy miért nem kapott Oscar-díjat. Összessé... (2024.01.11. 08:58) Excalibur (1981)
  • gigabursch: Ezek szerint a film kiválóan bemutatja, hogy az orvosi arrogancia nem mai találmány, viszont a gye... (2023.12.07. 14:04) Semmelweis (2023)
  • gigabursch: @Tévésámán: Kb három évtizede láttam. Orrba-szájba kerestem mindenféle megosztó oldalon, de sehol... (2023.09.15. 21:14) Csontváry (1980)

2010.01.27. 13:03 Mozsárágyú

A bakancslista (The bucket list) 2007

      Rob Reiner Jack Nicholson és Morgan Freeman segítségével elkészített egy tök jó filmet.

     A két főszereplőben, Edwardban (J. N.) és Carterben (M. F.) kezdetben csak annyi a közös, hogy súlyos rákbetegek. Egy szobába kerülnek a kórházban, ami nem mellesleg Edwardé. Ő gazdag, megkeseredett, ugyanakkor belevaló fickó, aki azért inkább félig tele látja a pohárkát. Carter egész életében keményen dolgozott a családjáért, gyakorlatilag mindent tud, a történelemtől kezdve a biológia témaköréig szinte akármilyen kérdést megválaszol. Ám ő meg inkább a "félig üres"-kategóriába tartozik. De a betegség mindkettejüket ugyanúgy megtámadta és az orvosok szerint végleg el is fog velük bánni. Carter elkezd írni csak úgy heccből egy listát, amelyre feljegyzi, miket akar még megtenni, mielőtt meghal. Természetéből fakadóan azt gondolja, ez már úgyse ér semmit, mert feldobja azt a bizonyos bakancsot. Újdonsült barátja szerint viszont bele kéne vágni valami óriási utazásba és pontról pontra kipipálni a "feladatokat". Így hát nekivágnak a világnak, együtt.

     Egyre több és több információt csöpögtetnek el nekünk a két paliról, ami csak azt erősíti meg továbbra is, hogy totál ellentétei egymásnak. Bejárják a Földet Franciaországtól egészen Hong Kongig, de a kaszás közeledtével rájönnek, hogy nem is az a lényeg, mit csináljanak még meg életük végéig, hanem a már elért dolgokat, vagy egykor elveszetteket kéne megbecsülniük/újból megtalálniuk.


     Nicholsonék jutalomjátéka a film, óriásiak. A történet pedig tele van morbid humorral, elgondolkodtató témákkal, és nem is olyan érzelgős, mint amilyennek én képzeltem példának okáért. Nem is drámának mondanám, hanem vígjátéknak, és őszintén szólva végig leköti a figyelmet. De mondjuk ilyen színészek nem adják a nevüket valami förtelemhez. (Persze ezt nem minden óriási színész mondhatja el magáról.)

     Nagyon csinos helyszíneken játszódik A bakancslista, vannak benne jó kis zenék is, és mondom, a humora az leköröz bármilyen mai, mindenki által imádott tinivígjátékot, meg kasszasikert. Egyedüli hibának azt mondanám, hogy kicsit uncsi volt Carter felesége, meg nagyon nagy tévedés volt a Lion sleeps tonight elhangzása, amitől én kifutok a világból. Vallatni lehet azzal a számmal.

      Na szóval, érdemes megnézni.

Szólj hozzá!

Címkék: vígjáték dráma


A bejegyzés trackback címe:

https://transfesser.blog.hu/api/trackback/id/tr731706300

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása