Rovatok

Filmrajongó

Több mint 1000 bejegyzésből álló magyar nyelvű filmadatbázis, filmrajongóktól filmrajongóknak. Nem vagyunk kritikusok, nem vagyunk szakértők, csak két tv-néző, akik szeretik a filmeket:) Ha nem tudod, mit nézz este, vagy hogy megéri-e látni az adott filmet, keress rá (jobb oldalt a Kategóriák vagy A héten a tvben listában) és olvasd el a véleményünket róla! Erre a címre tudtok írni nekünk: tomzameth@gmail.com

Kategóriák

18+ (1) akció (151) áldokumentum (7) animációs (71) bekategorizálhatatlan (6) dokumentum (15) dráma (347) fantasy (145) háborús (20) hill (20) hírek (91) horror (201) kaland (80) katasztrófa (4) krimi (73) magyar (89) musical (11) néma (11) paródia (36) regényem (11) rövidfilm (14) sci fi (150) spencer (26) sport (39) szatíra (11) szuperhős (108) thriller (64) történelmi (42) vígjáték (492) western (11) zene (63)

Kék Szemek és A lány a tűzesőben Facebook Oldal

Friss topikok

  • Tévésámán: @Liberális Artúr: Köszönjük:) (2024.02.10. 13:04) 16. születésnapi bejegyzés I. – Összefoglaló 2023-ról
  • Tévésámán: @Gerberus: Az animáció egy része tényleg nagyon ronda, erre legjobb példa a felügyelő, de a pirami... (2024.01.18. 21:06) Halhatatlanok [Immortel (ad vitam), 2004]
  • Pedrolacarte9213: Szerintem egy igazi klasszikus. Számomra érthetetlen, hogy miért nem kapott Oscar-díjat. Összessé... (2024.01.11. 08:58) Excalibur (1981)
  • gigabursch: Ezek szerint a film kiválóan bemutatja, hogy az orvosi arrogancia nem mai találmány, viszont a gye... (2023.12.07. 14:04) Semmelweis (2023)
  • gigabursch: @Tévésámán: Kb három évtizede láttam. Orrba-szájba kerestem mindenféle megosztó oldalon, de sehol... (2023.09.15. 21:14) Csontváry (1980)

2008.04.11. 12:06 Tévésámán

Balls of Fury (Szerva itt, pofon ott; 2007)

Nos, elérkezett az idő ehhez a filmhez. Tudtam róla, hogy sportról szól és vígjáték, meg hogy a húgom egyik barátnőjének nagyon tetszett, de semmi mást. Ez alapján már nagyon érdekelt, mi a franc ez, és a címe szintén elég figyelemfelkeltő. Nézzük is:

Randy Daytona (Dan Fogler), a '88-as év nagy amerikai kiválasztottja, 12 évesen vesz részt egy világrengető pingpongbajnokságon, ahol viszont a végső játszmában a kelet-német Karl Wolfschtagg (Thomas Lennon) csúnyán elveri. Hősünk apját kinyírja a Triád (ázsiai maffia), mert fogadott a fiára és vesztett - Randy élete kisiklik... 19 évvel később egy ócska színház még ócskább közönségét próbálja szórakoztatni pingpong trükkjeivel, de miután szívrohamot okoz egy nézőnek, kirúgják. Ekkor jön Rodriguez ügynök (George Lopez) az FBI-tól, aki felkéri Randy-t egy fontos küldetésre. Hősünk nem áll kötélnek, de miután látja, hogy nincs más lehetősége, mégis elfogadja az ajánlatot: be kell jutnia a rejtélyes Feng (Christopher Walken) meghívásos, zártkörű pingpong bajnokságára, hogy segítségével az FBI lefülelje ezt a nagy hatalmú maffiavezért. A bejutás viszont nem egyszerű, mert Randy 19 éve nem játszott normális pingpongot, ezért hőseink a vak Wong mesterhez (James Hong) fordulnak, aki szemrevaló unokahúgával, Maggie-vel (Maggie Q) eljuttatja Daytonát az Arany Ütő megszerzéséhez, és így ahhoz, hogy induljon a megmérettetésen.

Röviden: nekem baromira nem tetszett ez az egész felhajtás. El kell ismernem, hogy sok olyan poén van benne, amire az ember nem számít, és emiatt szokatlan, de ezek se mindig ütnek. Az első 10 perc remek, ott még azt hittem, ez valami jó lesz, de csalódnom kellett. Például a klisészerű felkészítés gyakorlatilag 0, szinte semmit nem csinálnak, és mégis megveri a helyi bajnokot. A kezdő múltbeli emlékezéstől egészen Christopher Walken belépőjéig értékelhetetlen a film.

A színészekkel nincs bajom. Dan Foglert eddig csak a Type O' Negative I Don't Wanna Be Me klipjéből ismertem, és nem mondhatom rá, hogy rossz színész, de azt se, hogy jó. George Lopez és Maggie Q átlagosak, James Hong karaktere király, ő talán a legjobb köztük, de egyértelműen Walken viszi el az egészet a hátán. Az ő nevével adták el a Balls of Fury-t, ha megnézzük a plakátot, ő van az előtérben, pedig elég sokáig nem is szerepel. A figuráját leginkább egy homokos vámpírhoz tudnám hasonlítani:)

Egyébként a kelet-német nemezist alakító Lennon a forgatókönyv írója, és a stáb szinte egészét a Reno 911!-sorozatból szedték össze, beleértve a színészeket is. Ami nem csoda, ha utánanézünk a rendező úr filmográfiájának. Egy rövid epizódig felbukkan az Idiokráciából ismert Terry Crews, és az elején a legfőbb gonosznak látszó figura nem más, mint a Mortal Kombat Shang Tsungja, Cary-Hiroyuki Tagawa. Szerintem a műben lévő legszebb nő nem a főszereplő lány, hanem Feng udvarmestere, akit Aisha Tyler alakít.

A kísérőzene szinte csak Def Leppard számokból áll, úgyhogy az együttes rajongóinak ajánlom a megtekintést, meg aki szereti a nagyon ostoba mozgóképeket. A sok ismert mellékszereplő, Walken és a zene miatt adok rá 3-at, de ez simán érdemelhetne 2-t is. Még érdekességnek annyit (és ez most főleg VVegának szól), hogy a Number 13 című most készülő filmben Fogler fogja játszani Hitchcockot. Meglátjuk, milyen eredménnyel.

imdb.com felhasználói szerint: 5.3/10 (8 év alatt 0.2-t növekedett.)

Szerintem: 3/5

Éjjel lesz a mozicsatornán az UltraViolet, azt megpróbálom megnézni, ti meg addig nézzétek meg a film trailerjét: (Szerkesztés: Az UltraVioláról szóló írás már elkészült.)

Szólj hozzá!

Címkék: sport vígjáték


A bejegyzés trackback címe:

https://transfesser.blog.hu/api/trackback/id/tr96421079

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása