Rovatok

Filmrajongó

Több mint 1000 bejegyzésből álló magyar nyelvű filmadatbázis, filmrajongóktól filmrajongóknak. Nem vagyunk kritikusok, nem vagyunk szakértők, csak két tv-néző, akik szeretik a filmeket:) Ha nem tudod, mit nézz este, vagy hogy megéri-e látni az adott filmet, keress rá (jobb oldalt a Kategóriák vagy A héten a tvben listában) és olvasd el a véleményünket róla! Erre a címre tudtok írni nekünk: tomzameth@gmail.com

Kategóriák

18+ (1) akció (151) áldokumentum (7) animációs (71) bekategorizálhatatlan (6) dokumentum (15) dráma (347) fantasy (145) háborús (20) hill (20) hírek (91) horror (201) kaland (80) katasztrófa (4) krimi (73) magyar (89) musical (11) néma (11) paródia (36) regényem (11) rövidfilm (14) sci fi (150) spencer (26) sport (39) szatíra (11) szuperhős (108) thriller (64) történelmi (42) vígjáték (492) western (11) zene (63)

Kék Szemek és A lány a tűzesőben Facebook Oldal

Friss topikok

  • Tévésámán: @Liberális Artúr: Köszönjük:) (2024.02.10. 13:04) 16. születésnapi bejegyzés I. – Összefoglaló 2023-ról
  • Tévésámán: @Gerberus: Az animáció egy része tényleg nagyon ronda, erre legjobb példa a felügyelő, de a pirami... (2024.01.18. 21:06) Halhatatlanok [Immortel (ad vitam), 2004]
  • Pedrolacarte9213: Szerintem egy igazi klasszikus. Számomra érthetetlen, hogy miért nem kapott Oscar-díjat. Összessé... (2024.01.11. 08:58) Excalibur (1981)
  • gigabursch: Ezek szerint a film kiválóan bemutatja, hogy az orvosi arrogancia nem mai találmány, viszont a gye... (2023.12.07. 14:04) Semmelweis (2023)
  • gigabursch: @Tévésámán: Kb három évtizede láttam. Orrba-szájba kerestem mindenféle megosztó oldalon, de sehol... (2023.09.15. 21:14) Csontváry (1980)

2009.08.14. 16:16 Tévésámán

RRRrrrr!!! (2004)

Azt hiszem a Half Pécses kollégák oldalán olvastam a Gerard Depardieu-szindrómáról:) A szerző azt írta, ez a betegség arra készteti a színészeket, hogy bármilyen szennyben szerepet vállaljanak, annak ellenére, hogy van/volt hírnevük. Nos, a betegség névadójával adják el hazánkban ezt a valamit, amit lehet filmnek nevezni, de talán nem ez a legjobb szó rá.

A történet 35 000 évvel ezelőtt élt őseink két törzséről szól. A csillogó, selymeshajúakéról és a mocskos csimbókhajúakéról. A két csapat 800 éve háborúzik a sampon titkáért - jobban mondva csimbókosék próbálják azt elvenni a másikaktól, de a poén az, hogy ez a filmben egy jelenet erejéig van jelen, később persze néha utalnak rá és végül a lezárásnál kap újból szerepet. De ez csak egy apró motívum, viszont a műsorújságokban jól mutat és kb. tükrözi a barmósági színvonalat.

A valódi történet az, hogy a selymeshajúak törzsében mindenki barna hajú, kivéve az egyiket, aki szőke. Ezért is Szőkének szólítják, de ő utálja ezt a megkülönböztetést. E törzsben egyébként mindenkit Pierre-nek hívnak az eredeti nyelven, ami magyarul tulajdonképpen Pétert jelent. Ennek ellenére az első 20 percben Polinak, utána Palinak fordítják. Igazán eldönthették volna... Tehát adott Szőke és a haverja (Pali...), aki göndör - viszont ő pedig csirkecsontokkal csavarja be a haját, mert a többieknek mind egyenes, így ő ki akar tűnni. Szóval ők kerülik a munkát és folyton lazsálnak. Egészen addig, amíg egyik nap egy nő meg nem hal egy férfi keze által - és ekkor a főnök kikiáltja, hogy ez a bűn. Az első eset pedig hamarosan megismétlődik és míg a néző végig látja, ki a tettes, az ősemberek elkezdenek nyomozni, hogy megtalálják a bűnözőt. És ez még mindig nem minden, mert egy csimbókhajú lány álruhában beépül a törzsbe és a göndör pali élete párjául szegődik, hogy megszerezze a sampont népének. Valamint Szőke dugja a főnök feleségét és így van még egy konfliktusforrás. Illetve volna, ha nem lenne majdnem minden szereplő síkhülye.

Plusz a háromnegyedénél jön egy olyan váltás, amikor azt mondtam, mi a franc ez a bődületes állatság? De aztán visszatérünk a megszokott történetbe és folyik tovább a marhulás.

A képen látható hölgyek és urak majdnem mindegyike tagja a The Robinhoods (Les Robins des Bois) nevű komédiázó csapatnak, akiket kb. egy L'art pour l'art-nak kell elképzelni. Így viszont már érthető lesz ez a Besenyő-család szintű ökörködés. Nem tagadom, volt pár jó poén benne, például a két magas fickó, akiket a bunkodába küldenek (ahol a bunkókat készítik), kifejezetten vicces, igaz, hogy összes szereplésük kb. 7 perc. A főhős csoport jól alakít, szerintem nagyon hitelesek, főleg a főnök asszonya (Elise Larcinol) és az áldológus (vagyis a sámán, Alain Chabat, aki egyben a rendező is). Depardieu úr pedig kb. 15 percet ha szerepel, akkor sem túl fontos, viszont a megszokottól eltérő magyar hangot adtak neki, ami tök jól illett hozzá.

Szóval, ha egy agyament, néhol borzasztóan, már-már irritálóan fárasztó filmet akarsz látni, nézd meg! Egy pár alakalommal azért a normál néző is nevethet rajta, de azért igazán csak a ZS-kategória kedvelőinek ajánlom.

imdb.com felhasználói szerint: 5.8/10  (Na EZ meglepő pontszám. - Az meg pláne meglepő, hogy 7 év alatt 0.6-ot emelkedett.)

Szerintem: 3/5  (A "már annyira rossz, hogy jó" kategória.)

Trailer van, de minek, úgyse tudtok franciául:D  Na, ma este az MGM vagy a TCM ad két mocsári szörnyes mozit egymás után, ha nem leszek hullafáradt, akkor megnézem őket. (Ebből asszem nem lett semmi...)

Szólj hozzá!

Címkék: vígjáték


A bejegyzés trackback címe:

https://transfesser.blog.hu/api/trackback/id/tr131309526

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása