Rovatok

Filmrajongó

Több mint 1000 bejegyzésből álló magyar nyelvű filmadatbázis, filmrajongóktól filmrajongóknak. Nem vagyunk kritikusok, nem vagyunk szakértők, csak két tv-néző, akik szeretik a filmeket:) Ha nem tudod, mit nézz este, vagy hogy megéri-e látni az adott filmet, keress rá (jobb oldalt a Kategóriák vagy A héten a tvben listában) és olvasd el a véleményünket róla! Erre a címre tudtok írni nekünk: tomzameth@gmail.com

Kategóriák

18+ (1) akció (151) áldokumentum (7) animációs (71) bekategorizálhatatlan (6) dokumentum (15) dráma (347) fantasy (145) háborús (20) hill (20) hírek (91) horror (201) kaland (80) katasztrófa (4) krimi (73) magyar (89) musical (11) néma (11) paródia (36) regényem (11) rövidfilm (14) sci fi (150) spencer (26) sport (39) szatíra (11) szuperhős (108) thriller (64) történelmi (42) vígjáték (492) western (11) zene (63)

Kék Szemek és A lány a tűzesőben Facebook Oldal

Friss topikok

  • Tévésámán: @Liberális Artúr: Köszönjük:) (2024.02.10. 13:04) 16. születésnapi bejegyzés I. – Összefoglaló 2023-ról
  • Tévésámán: @Gerberus: Az animáció egy része tényleg nagyon ronda, erre legjobb példa a felügyelő, de a pirami... (2024.01.18. 21:06) Halhatatlanok [Immortel (ad vitam), 2004]
  • Pedrolacarte9213: Szerintem egy igazi klasszikus. Számomra érthetetlen, hogy miért nem kapott Oscar-díjat. Összessé... (2024.01.11. 08:58) Excalibur (1981)
  • gigabursch: Ezek szerint a film kiválóan bemutatja, hogy az orvosi arrogancia nem mai találmány, viszont a gye... (2023.12.07. 14:04) Semmelweis (2023)
  • gigabursch: @Tévésámán: Kb három évtizede láttam. Orrba-szájba kerestem mindenféle megosztó oldalon, de sehol... (2023.09.15. 21:14) Csontváry (1980)

2009.07.16. 12:57 Tévésámán

A híres Ron Burgundy legendája (Anchorman: The Legend of Ron Burgundy, 2004)

Ismét Will Ferrell. A tv másodszor adta ezt a vígjátékot, amely a már említett úriember és Adam McKay rendező második közös "gyermeke" - az első a szerintem nem valami jó Ricky Bobby legendája volt.

A '70-es években járunk, San Diegoban, ahol a híradókat a 4-es csatorna és csapata uralja. Legfőképpen pedig A Bemondó, Ron Burgundy (Ferrell). Hímsoviniszta kollégáival (Steve Carell, Paul Rudd, David Koechner) övék az esti híradás - egészen addig, amíg meg nem jelenik a színen az okos, szép és erős Veronica (Christina Applegate). Innentől kezdődik a harc, nő és férfi, férfi és férfi, tv-csatorna és tv-csatorna közt! Mi pedig hol nevetni, hol sírni fogunk (de nem a meghatódottságtól, hanem, hogy ilyen szar poénokat hogy lehet beletenni egy mozifilmbe).

Összefoglaló egy mondatban: Az eleje szar, a közepe nagyon király, a vége egész jó. Ha az első fél órát kibírod és nem kapcsolsz el, akkor egy jó egy órád lehet még:)

Ferrell most is a szokott formáját hozza, Kautzky Armand nagyszerű szinkronjával. A többiek közül elsősorban Steve Carell érdemel dicséretet, ez a pali nagyon ért a hülyeséghez:D Applegate kisasszony remekül játssza az emancipált nőt, aki kenterbe veri a férfiakat. Rajtuk kívül még rengeteg híres színész felbukkan a filmben, néhány név példának: Vince Vaughn, Jack Black és Danny Trejo. Az egyértelmű csúcspont a híradóscsapatok párbaja, ott és akkor hirtelen megjelennek igazi, nagy sztárok a semmiből, az akció elképesztően irreális, szóval ha másért nem, csak azért az egy jelenetért érdemes látni! Érdekesség, hogy a borzasztó sok improvizáció miatt annyi plusz jelenet készült, hogy összedobtak egy második filmet is (Wake Up, Ron Burgundy: The Lost Movie), valamint készül egy folytatása is (Anchorman 2: The Legend Continues).

Mit is mondhatnék még? Egy tipikus Will Ferrell-mozi, aki bírja az ipsét, mindenképpen nézze meg! Rengeteg benne a fájdalmasan rossz vicc, de több alkalommal nevethetünk önfeledten is rajta.

imdb.com felhasználói szerint: 7.2/10 (7 év alatt 0.2-t emelkedett.)

Szerintem: 4/5

A dvdről: Ez a turkáló itt a házam mellett nem az igazi már, a szar kínálat miatt általában egy-egy dvdvel szoktam kárpótolni magamat, végülis darabja csak 100 Ft. Így jutottam hozzá ehhez, amit anno csak egyszer láttam, de úgy emlékeztem, hogy jó, plusz van hozzá egy rakás extra is. A Ron Burgundy-ről utólag annyit, hogy nagyon fárasztó, Carrell és a csatajelenetnél a beugró színészek a legjobbak, de legalább felfedeztem, hogy a stáblista elején van egy pici bakiparádé, a végén meg egy utolsó, nem túl érdekes jelenet.

Maga a korong tetszett, a menü animált, vicces, az Extrák almenübe lépve szintén kapunk egy kis animációt és ha jól sejtem, a többi almenüben is, bár ezeket nem próbáltam ki. Elsőnek a Trailereket néztem meg, ez konkrétan egy darab Valakidre ütök-előzetes, amit inkább kihagytam. Van egy audiokommentár, de az ilyeneket sosem hallgatom végig. A filmben hallott Afternoon Delight című dalhoz tartozó humoros videoklipet tényleg érdemes megnézni, jó nagy ökörség (lásd a bejegyzés végén). Rengeteg kivágott jeleneten átrághatjuk magunkat, ezek legtöbbje viszont valami eszelősen ostoba, egyedül a "This Is Bad" jó, legalábbis az eleje.

Végül akad még egy werkfilm, amiben a főszereplők, a producer és a rendező beszélnek a forgatásról, a karakterekről, valamint egy csomó olyan kimaradt részletet mutatnak ami a Kimaradt jelenetekben sincs benne, sőt, még mazsolázhatunk a szereplőválogatós tesztvideókból is. Pár érdekes infót megtudtam a nézéséből: Brian (Paul Rudd figurája) igazából még egy nővel se feküdt le; feltehetőleg mind a négy híradós közel áll az alkoholizmushoz, a legrosszabb viszont Champ (David Koechner). A direktor biztatta a színészeket, hogy nyugodtan improvizáljanak és sokszor a felvétel előtt talált ki új szövegeket Ferrellnek. Összesítésben egy elég jó kiadásról beszélünk most, ami ismét külföldi. A magyar nem tudom milyen, de ez határozottan megéri az árát, ha tetszett az Anchorman. (A dvdt azóta a helyi könyvtárak egyikének ajándékoztam, nem tudom, mi lett vele.)

Ma este 3 film is lesz, valószínűleg a Szóljatok a köpcösnek!-et nézem majd (remélem jobb lesz, mint az Ál/Arc) utána pedig adják a The Devil's Rejects-et, talán még azt is megtekintem. (Előbbiről lett írás, utóbbiról nem.) A TRON-nal már 2 napos csúszásban vagyok... Végezetül pedig egy videoklip, amely a filmben is elhangzó egyik dalhoz készült, érdemes megnézni:)

Szólj hozzá!

Címkék: vígjáték


A bejegyzés trackback címe:

https://transfesser.blog.hu/api/trackback/id/tr321249203

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása