Rovatok

Filmrajongó

Több mint 1000 bejegyzésből álló magyar nyelvű filmadatbázis, filmrajongóktól filmrajongóknak. Nem vagyunk kritikusok, nem vagyunk szakértők, csak két tv-néző, akik szeretik a filmeket:) Ha nem tudod, mit nézz este, vagy hogy megéri-e látni az adott filmet, keress rá (jobb oldalt a Kategóriák vagy A héten a tvben listában) és olvasd el a véleményünket róla! Erre a címre tudtok írni nekünk: tomzameth@gmail.com

Kategóriák

18+ (1) akció (151) áldokumentum (7) animációs (71) bekategorizálhatatlan (6) dokumentum (15) dráma (347) fantasy (145) háborús (20) hill (20) hírek (91) horror (201) kaland (80) katasztrófa (4) krimi (73) magyar (89) musical (11) néma (11) paródia (36) regényem (11) rövidfilm (14) sci fi (150) spencer (26) sport (39) szatíra (11) szuperhős (108) thriller (64) történelmi (42) vígjáték (492) western (11) zene (63)

Kék Szemek és A lány a tűzesőben Facebook Oldal

Friss topikok

  • Tévésámán: @Liberális Artúr: Köszönjük:) (2024.02.10. 13:04) 16. születésnapi bejegyzés I. – Összefoglaló 2023-ról
  • Tévésámán: @Gerberus: Az animáció egy része tényleg nagyon ronda, erre legjobb példa a felügyelő, de a pirami... (2024.01.18. 21:06) Halhatatlanok [Immortel (ad vitam), 2004]
  • Pedrolacarte9213: Szerintem egy igazi klasszikus. Számomra érthetetlen, hogy miért nem kapott Oscar-díjat. Összessé... (2024.01.11. 08:58) Excalibur (1981)
  • gigabursch: Ezek szerint a film kiválóan bemutatja, hogy az orvosi arrogancia nem mai találmány, viszont a gye... (2023.12.07. 14:04) Semmelweis (2023)
  • gigabursch: @Tévésámán: Kb három évtizede láttam. Orrba-szájba kerestem mindenféle megosztó oldalon, de sehol... (2023.09.15. 21:14) Csontváry (1980)

2012.11.30. 19:57 Tévésámán

A Múmia 3: A Sárkánycsászár sírja (The Mummy: Tomb of the Dragon Emperor, 2008)

múmia3 pposter_1.jpg

A copyright-jog szar dolog abból a szempontból, hogy ha valaminek a jogtulajdonosa vagy, akkor akár azzal a névvel lótrágyát is piacra dobhatsz, mivel a tied a márka. A filmesek gyakran esnek abba a hibába, hogy nem tudják, mikor álljanak le egy adott címmel ellátott mozi folytatásainak gyártásával. Addig nincs gond, ameddig a szériában vannak még lehetőségek (lásd: Harry Potter, hiszen ott hét könyv van, mindegyik egy új sztori), de ha már az ötödik bőrt húzzák le ugyanarról, az már minden esetben egyenlő a bukással (pl: Rendőrakadémia, Beethoven). Ilyen esetekben a kudarcot az okozza, hogy a korábbi sikeres alkotások készítői kiszállnak, és hiába a jó alapanyag, ha egyszer laikusok kezébe adják a gyeplőt. Nagy kedvencem, A Múmia sajnos erre a sorsra jutott, hiszen a második rész sakálfejű harcosokkal, párbajokkal és CGI-Dwayne Johnsonnal telített orgiája után a rendező Stephen Sommers elutasította a következő epizód dirigálását; az pedig külön fájó, hogy a szépséges Rachel Weisz hozzá hasonlóan kilépett a keretből. Ha ehhez még hozzátesszük, hogy a The Mummy 3 már nem is Egyiptomban játszódik, akkor tulajdonképpen semmi sem maradt benne, amiért érdemes lenne megnézni. (Talán éppen ezért tűnt el a süllyesztőben olyan gyorsan.) Miután most a hét elején a Viasat3 leadta az első kettőt, megjött a kedvem az utolsóhoz, ami helyett érdekes módon inkább a Skorpiókirály 1-2-t sugározták. Kérdés, hogy vajon jobban jártam-e A Sárkánycsászár sírjával, vagy hogy egyáltalán érdemes volt-e fennmaradnom majdnem hajnali 3-ig miatta? Ha érdekel a válasz, olvass tovább! 

Jó néhány év eltelt azóta, hogy Rick (Brendan Fraser) és párja, Evelyn (ezúttal már Maria Bello) végképp száműzték a túlvilágra a két lábon járó egyiptomi sorscsapást, Imhotepet. Közben lezajlott a II. Világháború, amiben hőseink kémkedtek, mostanra pedig gyönyörű kastélyukban élvezik a nyugdíjukat. Vagyis inkább csak élveznék, mert nagyon unatkoznak, de még önmaguknak sem vallják be az igazságot... Alex (Luke Ford) felnőtt, és szüleihez hasonlóan kincsvadásznak állt, első nagy fogása pedig a Shanghaji Múzeum számára a Sárkánycsászár elveszettnek hitt mauzóleuma. A legendás uralkodót bemutató kiállításra éppen kapóra jön a britek által visszaadott Shangri-La Szeme drágakő, amit fiuk meglátogatása néven az O'Connell-házaspár visz el Kínába. Ott azonban váratlan nehézségekbe ütköznek, mert dacára az évezredes figyelmeztetéseknek, egy nagyravágyó tábornok (Anthony Wong Chau-Sang) elhatározza, hogy feléleszti örök álmából a Császárt és elátkozott seregét. A mágikus hatalommal bíró, szinte elpusztíthatatlan szörnyeteg (Jet Li) valóban újjáéled és elindul, hogy megtalálja a mitikus örök élet forrását - ha ebben megmerítkezik, akkor onnantól már senki sem állíthatja meg! Hőseink azonban ezt nem hagyhatják annyiban, így Evey, Rick, Alex, a véletlenül odakeveredő Jonathan (John Hannah) és a hozzájuk csapódó Lin (Isabella Leong) együtt próbálják meg megakadályozni az apokaliptikus tervet. Vajon sikerrel járhatnak vagy a Sárkánycsászár hadai másodszor is lerohanják a világot? 

dragonemperor460.jpg

Annak ellenére, hogy ilyen szép kis körítést írtam neki, valójában ennek a filmnek nincs története. Fogtak két évszázados klisét (szüleitől eltávolodó gyerek+a nyugalmat elviselni képtelen, izgalomra vágyó emberek mindennapjai), hozzájuk toldottak egy túlságosan lényegtelenné váló szerelmi konfliktust (a csaj ugyanis nem lehet a srácé, mert valami elválasztja őket), majd az egészet beletették egy király keleti fantasy-kalandba, ami viszont sajnos beleragad egy ostoba amerikai rágógumi-vígjátékba. Ahogy ebből a leírásból kitűnik, a legnagyobb baj az, hogy míg Sommers-nél működött a gyagya vígjáték elegyítése a kincskeresős kalandmozival, addig az új rendező, Rob Cohen ugyanezen a téren felsül. Hiszen adott egy baromijó alapötlet (Csin Si Huang Ti, az első kínai császár agyaghadseregének felélesztése), ami uralja a kész művet; de sem a hősöket, sem a hozzájuk kapcsolódó mellékszálakat nem sikerült szintbe hozni ezzel. A korábbi Múmiákban voltak szar poénok, de itt csak és kizárólag elviselhetetlenül szar viccek vannak ("Jonathan, lángol a feneked!"), mindössze az elején sikerült megnevettetniük, mikor Rick horgászni megy. Szóval a Tomb of the Dragon Emperor vígjátéki szinten elhasal, de vajon a többi aspektusát tekintve hogyan teljesít? 

The_Mummy_3_-_Tomb_of_the_Dragon_Emperor_2008_Jet_Li.jpg

Bár tény, hogy elhagytuk Egyiptom varázslattal és misztikummal teli földjét, de helyette ellátogathatunk a rejtélyes Távol-Keletre, a Nagy Fal és a Himalája hazájába. Tehát még mindig adott egy mesés ókori civilizáció, ami oly különböző a nyugatitól, a hozzá kapcsolódó legendákkal és titkokkal - a Császár mindezeket kitűnően testesíti meg. Uralja az öt elemet (víz, tűz, föld, fém és fa), fantasztikus varázslatai vannak, baromijól néz ki, tud alakot váltani, tűzgolyókat lőni, rohadtjó a hangja, mágikus kardot forgat és az őt alakító Jet Li révén a harcművészetek mestere is. Igazi jelenléte van a vásznon, magára vonzza a tekintetet és talán meg merném kockáztatni, hogy még jobb főgonosz, mint Imhotep. Egyetlen apró hibája, hogy ál-múmia... Vele szemben áll egy ősi őrző, akinek feladata, hogy megakadályozza a szörny feléledését - ismerős, nem? A démoni antagonista és csatlósai, valamint a keleti jófiúk (lányok:)) és a lenyűgözően szép tájak együtt elsőrangú elegyet alkotnak, ami teljességgel hihető, hiteles és elfogadható. Éppen ezért sajnálom, hogy az ezen kívül történő, ehhez semmilyen módon nem kapcsolható történetszálak unalmasak és érdektelenek; meg hogy a protagonisták annyira bénák, hogy inkább a gonosznak szurkoltam... 

Ha már itt tartunk, A Múmia visszatér után összeállítottam egy listát, amit ma és tegnap még tovább bővítettem, ezen pedig azok a motívumok szerepelnek, amik mindegyik vagy majdnem mindegyik Mummy-moziban láthatóak. Most közzéteszem ezt, így aki még netán egyiket sem látta, AZ NE OLVASSON TOVÁBB! Aki mégis továbbmegy, annak a zárójelben található számokkal jelzem, hány epizódban találkozhat az adott motívummal a trilógiában: 

1. A felvezető történelemóra (3): Az első pár percben visszatekintünk a távoli múltba, hogy lássuk, hogyan és miért lett olyan a gonosz, amilyen.

2. A naiv, de okos pozitív figura (3): Evey, Alex és Lin; bár az utóbbi esetében a naiv talán nem teljesen igaz.

3. Ledőlő könyvespolcok/oszlopok (2): Az első két részben a felvezető kalandban láthatjuk ezt a poént, aminek igazán csak a másodikban van szerepe.

4. A múzeumi dolgozó, akinek fontos küldetése van (3): A múzeum igazgatója, aki jófiú; a British Museumos pali, aki a gonosz kultistákat vezeti; meg az áruló Wilson.

5. A titkos őrzők, akik a szörny feléledését hivatottak megakadályozni, de mindig elbuknak (3): az igazgató a múzeumban és Ardeth; újból Ardeth; majd Lin és az anyja. Ide tartoznak az 1-2-ből a mágusok is.

6. A zsoldosok, akiket az Imhotepet felerősítő láda megtalálásával bíznak meg (2): 4 keménylegény az elsőben, 3 keménylegény a másodikban.

7. A szörnynek el kell végeznie egy szertartást (3): Ankhsunamun felélesztése; a Skorpiókirály megölése; fürdés az örök élet forrásában. Plusz idevehetjük még Imhotep ládáját, ami kell az ereje visszaszerzéséhez és azokat a rituálékat, amiket az emberek visznek végbe a főgonosz ellen vagy érte. Mondjuk amikor a kettőben életre keltik a Múmiát vagy amikor Jonathan az egyben átveszi az irányítást a gárdisták felett a könyvvel.

8. A titkos hely, ami csak a legendákban létezik (3): Hamunaptra, Am-Sher és Shangri-La. Persze O'Connellék egyből megtalálják mindet és ehhez kétszer Jonathan szerzi a nyomravezető tárgyat.

9. Egy mágikus valami, ami mindenkinek kell a kincs megtalálásához (3): Jonathan varázserejű szerzeményei (a kulcs és Ozirisz lándzsája), a Skorpiókirály karperece, Shangri-La Szeme, a Holtak Könyve és Amon-Ré Könyve.

10. Rick vicces pilóta ismerőse (3): Winston, Izzy és "Mad Dog" Maguire.

11. A gonosz jobbkeze, aki valamiért mindent megtesz mesteréért (3): Benny (a gazdagság motiválja) Lock-Na (ki tudja, talán csak azért, mert gonosz) és a tábornok (a hatalomvágy hajtja).

12. Savas csapda (2) [A másodikban volt ilyen?]

13. Szörny-szolgák (3): A gárdista múmiák (ők két epizódban szerepelnek), a pigmeusok (ők valójában senkit nem szolgálnak, de félnek Imhoteptől és a Skorpiókirály holdudvarába tartoznak), a jetik (ezek kivételesen pozitív szereplők).

14. A hölgy, aki mindenre tudja a választ (3): Evey az első két részben, aztán Lin és az anyja az utolsóban.

15. A fekete könyv mágiája (2): Mindkétszer az amenofusz hieroglifa a kulcs. [Ha már kulcs: a kettőben hogyan nyitják ki a könyvet enélkül?]

16. A halál legyőzése (3): Imhotep kétszer tér vissza az életbe, Ankhsunamun szintén kétszer, a Császár, Evey és Rick egyszer-egyszer; de ide lehet sorolni a feléledő múmiákat és a terrakotta-sereget is.

17. Az elemek feletti uralom (3): A víz- és a homok-arc, Imhotep homokviharrá válása, a Császár varázslatai.

18. Túlvilági sereg (3): Imhotep papjai, Anubisz harcosai, az agyagkatonák, a zombik a Nagy Fal alól.

19. Harc az erejét vesztett gonosszal (3): Az egyben Jonathan és a könyv, a kettőben a sakálfejű isten veszi el Imhotep hatalmát; a harmadikban a Császár pedig a végső összecsapás során nem használja természetfeletti adottságait Rick ellen. 

És most térjünk vissza A Sárkánycsászár sírjához: 

mummy3_wallpaper17.jpg

Kiemelnék néhány dolgot, ami tetszett; a legelső az, hogy a kínai figurák az anyanyelvükön beszélnek egymással szinte minden alkalommal, még akkor is, ha a britek a közelükben vannak. (Megjegyzés: Nem ártott volna, ha beépített feliratot készítenek ezekhez a jelenetekhez, de így sem volt rossz.) Nézzétek meg, mi Jonathan night klubjának a neve:) Ami nem tetszett: Evey-t lecserélték és megöregítették, a Himaláján csak a nőkön van sál (a férfiak annyira királyak, hogy nekik nem kell:D) és aztán jönnek ezek az ominózus jetik, amik hát finoman szólva furák. Mert egész jól néznek ki és még a buta amerikai focis viccük se elviselhetetlen, csak ez olyan gagyi. A havasi ember említésére ma mindenkinek az ugrik be, hogy ostoba mítosz és ezért valahogy nem illenek oda - szerencsére az agyaghadsereg ellen felsorakozó túlvilági armada a végén kárpótol értük. A negatív csúcs viszont az, hogy (muszáj elmondanom) a tábornok meg a vágott arcú csaj túlélik, hogy egy bazinagy bomba a fejükre zuhan... 

Isabella_Leong.jpg

A színészek közül a keleti figurák életre keltői emelkednek ki, ők azok, akik elviszik a hátukon az egész mozit: Michelle Yeoh (Lin anyja, anno a Tigris és sárkányban is nagyszerű volt), Isabella Leong (nagyon cuki:)) és Jet Li. A korábbi epizódokból csak Fraser és Hannah maradtak meg; mivel már nem az egyiptomi főpap a rosszfiú, így Arnold Vosloo eltűnt; Alex már nem gyerek, így őt is lecserélték; Ardeth-nek nincs befolyása Kínában, ezért szívódik fel Oded Fehr; Rachel Weisz pedig a fia születése meg a forgatókönyv hibái miatt utasította vissza a felkérést. Szerencsére sikerült beszervezni Liam Cunninghamet "Mad Dog" szerepére, őt a Trónok Harcás felbukkanása óta mindenütt szívesen látom, mert tök jó színész (lásd: A guardista). Stephen Sommers most csak pénzelte a produkciót; a helyét átvevő Cohen nevéhez a xXx, a Sárkányszív és a hazánkban még mindig előszeretettel sugárzott Daylight - Alagút a halálba köthető, ezek alapján kb. el tudjuk képzelni, mit várhatunk tőle.

Emperor1.jpg

Érdekességek: A számszeríj-csapdákat a valóság ihlette, a kínai archeológusok elmondása szerint ilyenek védik Csin Si Huang Ti mauzóleumát és ezek adják az egyik okot, ami miatt olyan lassan halad az agyaghadsereg feltárása. A filmbeli harcosok figuráihoz 20 különböző, cserélhető fejet készítettek el és ezeket a jelenetek között váltogatták a testeken. A Császár fogatot hajtó szobra teljes egészében megépült, a katonák között pedig akadtak Kínából importált, az igazi terrakotta-harcosokra megszólalásig hasonlító másolatok. Bár mind a sereg tagjait, mind a főgonoszt múmiának nevezik, igazából egyikük sem esett át a mumifikálási procedúrán, így technikailag mégsem azok. A Csin-dinasztia korának életszerű megidézéséhez az akkori kultúrával foglalkozó szakértők voltak a stáb segítségére. A sivatagi harcjelenetek színhelyén sokszor le kellett állni a forgatással, mivel az a hely a kínai hadsereg gyakorlóterepe és ők folyton gyakorlatoznak. Készült egy rövid előzmény-képregény a filmhez, a The Mummy Movie Prequel: The Rise & Fall of Xango's Ax, ami Rick és Alex kapcsolatát mutatja be. Az egyik betétdal, a My Sweet Eternal Love szövegét Rob Cohen írta. Egy vicces név a statiszták közül: Emerald Starr (Smaragd Csillagg, ő egy férfi), a bár egyik vendégét alakította. 

Ismeretterjesztő rovat: Az első császár és a terrakotta hadsereg

Huang Ti.jpg

Csin Si Huang Ti (i.e. 259 - i.e. 210) az első kínai császár volt, a Csin-dinasztia ura, aki először egyesítette országa királyságait. Történelmi jelentősége most kevésbé érdekes, inkább arról beszélek, ami a filmben is megjelenik vele kapcsolatban: a miszticizmus. Huang Ti az öt elemben hitt (tűz, föld, víz, fém és fa), saját eleme a víz volt, amit a fekete szín jelképez - mindenki, aki a Császárhoz hű a sztoriban, feketét visel, ahogy ő maga is. Valóban megszállottan kutatott az élet elixírje után, ezt sok csaló kihasználta. Könyveket égettetett, aminek célja egyesek szerint az lehetett, hogy a fölöslegesnek ítélt tudományok helyett az alkímiára összpontosítsa tudósai figyelmét. Félt a szellemektől, így minden palotájába titkos folyosórendszereket építtetett, mert úgy gondolta, hogy ha "láthatatlanul" közlekedik, akkor a gonosz lelkek nem bánthatják. Sok tanítómestert kivégeztetett, ezzel próbára téve az állítólagos mágikus erejüket, mondván, akinek tényleg varázshatalma van, az majd úgyis visszajön az életbe - ez egyiküknek sem sikerült...

Különös módon a császár halálát éppen egy az örök élet megszerzésére tett kísérlet okozta: higanytablettákat vett be... Halála éppen út közben érte és a kíséretével együtt két hónapig tartott, ameddig hazaért, ezalatt a távozását a miniszterelnöke eltitkolta, mert attól félt, hogy lázadás tör ki az országban. Így aztán hatvan napon át egy oszló holttestet vittek magukkal, amit különböző praktikákkal még mindig élőnek tüntettek fel és ez olyan jól sikerült, hogy csak alig egy tucat ember jött rá az igazságra. Az uralkodót lenyűgöző méretű és részletességű síremlékbe temették el, amely gyakorlatilag egy túlvilági palota: a lehető legpontosabb másolata az életében őt körülvevő kényelemnek, na meg a hatalmának méltó reprezentálása. Az épület 38 éven át készült, egyes források szerint 700 ezer ember dolgozott rajta. A sírban egész kis világot építettek fel, volt saját égboltja, higany-folyói, talajvíz-elvezető rendszere, a császárnak pedig agyagból szolgákat, hivatalnokokat, művészeket és katonákat csináltak. 

Terracotta_army_5256.jpg

A terrakotta hadsereg körülbelül 8000 tagot számlál, nagy részük még a föld alatt várakozik. Vannak köztük gyalogosok, íjászok, lovasok, harci szekeresek és tisztek. Manufaktúrák készítették őket, vélhetően gyártósor-szerű módszerrel, a testük és a végtagjaik különálló darabok, amiket utólag illesztettek össze. Valósághű méretűek, ám a tisztek némiképpen nagyobbak a többieknél, mert minél magasabb rangú az adott szobor, annál nagyobb méretű. Fénykorukban mindnyájan festettek és lakkozottak voltak, így még életszerűbbnek hatottak, kezükben igazi bronzfegyvereket tartottak. Minden egyes harcosnak különböző az arca, nincs köztük két hasonló, teljesen egyediek. Bár alapvetően 8 különböző arcformát használtak a megalkotásukhoz, ezeket később plusz agyag hozzáadásával speciálissá tették. Nem csak az arcuk, de a ruházatuk és a hajuk is eltérő. A fegyvereik egy részét vagy ellopták, vagy az idők során elkorhadtak, a festésük pedig sajnos lemállott.

Hihetetlen módon az általuk "forgatott" pengék között sok olyan akad, ami még 2000 év után is meglepően éles, mert annak idején króm-oxiddal vonták be őket, így ellenálltak a rozsdásodásnak. A kardok között van, amelyikre ráírták a készítésük dátumát, ezek i.e. 245 és i.e. 228 közöttről származnak, így valószínűleg ténylegesen használták őket, mielőtt az agyagkatonákhoz kerültek. A sereg a sírtól másfél kilométernyire keletre helyezkedik el, mintegy elővédként oltalmazva az örök álmát alvó császárt. Négy hatalmas veremben állnak, precíz formációban, rang és feladat szerint csoportosulva. Az első veremben áll a hadtest nagy része, itt kb. 6000 figura van, akiket megerősített, vízálló tetőzet véd az időjárástól. A második gödörben lovasok és gyalogosok sorakoznak, ők alkotják a testőrséget. A harmadikban vannak a főtisztek és a harci szekerek; a negyedik viszont üres, talán nem maradt idő befejezni. Ez a lenyűgöző armada és a mauzóleum 1987 óta a világörökség részét képezi, ám a nagy része még mindig feltárásra vár, például Huang Ti sírboltja az építmény szívében. Talán a jövőben láthatjuk majd, hogy milyen mesés kincseket rejt még ez az ókorból itt maradt csoda...

A valóság után ismét jöjjön a fikció: A The Mummy: Tomb of the Dragon Emperor 145 millió dollárból lett és világszerte 401 milliót hozott vissza; ám sem a kritikusok, sem a rajongók tetszését nem sikerült elnyernie. Különös módon azonban akadtak olyanok, akiknek mégis tetszett, köztük volt Roger Ebert, aki a sorozat legjobb darabjának kiáltotta ki a harmadik részt. Filmzenei kategóriában a Sárkánycsászár komponistáját, Randy Edelmant BMI-díjjal jutalmazták munkájáért. 

Kicsit úgy vagyok most, mint az AvP2-nél: egy kurvajó szörny ámokfutást rendez, csak éppen egy rakás semmilyen ember győzi le a végén, amikor neki kellene nyernie... A széria (eddigi?) legrosszabb darabja, de biztos vagyok benne, hogy ha Stephen Sommers mégis elvállalja a rendezést és megvárja Rachel Weiszt, akkor sokkal jobb lett volna!

Pontozás: 

imdb: 5.2 

Szerintem: 4/5 (Ez a Császár annyira tetszik, hogy nem tudok 4-es alá menni!) 

Hírek: 

- Rob Cohen az első után a harmadik xXx-et fogja rendezni, a The Return of Xander Cage-et. 

- Brendan Frasert négy filmben láthatjuk/hallhatjuk jövőre. Az első a Gimme Shelter című dráma, amiben Vanessa Hudgens rövid hajú hajléktalant játszik, aki gazdag apját (Fraser) keresi. A másik a The Legend of William Tell: 3D, amiben Brendan címszereplő és producer; valamint két animációs moziban szinkronizál: Escape from Planet Earth (sci-fi) és The Nut Job (valami mókusos vadbaromság). 

- Jet Li valószínűleg ismét a legnagyobb akcióhősök csapatát erősíti a The Expendables 3-ban, ha az valaha elkészül... 

- Maria Bello a beszédes nevű House of Horrorban fog egy rémületes kísértet-járás után nyomozni. 

- John Hannah-val a szintén borzongatós Woodland Cross-ban találkozhatunk legközelebb. 

A folytatásról: A Tomb of the Dragon Emperor premierje után úgy tűnt, jön egy következő rész. Maria Bello megerősítette ezt egy interjújában, Luke Fordot pedig három filmre szerződtették; ebben az évben azonban a Universal bejelentette, hogy nem lesz folytatás, de helyette jön (na, mi?) egy újra! (Hurrá!) Ez jelenleg biztosnak tűnik, azt ígérik, sokkal sötétebb hangulatú lesz, mint az elődei (a '32-es eredeti is horror volt), többet egyelőre nem nagyon lehet tudni róla. (2017-ben jön, a Múmia egy nő, a főhős Tom Cruise, az ellenfelek a terroristák...)

Mint látható, mostanában alig nézek filmeket. Egyrészt a munkám eléggé kifáraszt, másrészt csak olyat akarok nézni, ami tényleg érdekel; harmadrészt pedig egy jó kis fórum és néhány játék lefoglal:D Valamikor majd jövök még, remélem, hogy közben az olvasottság visszaáll majd a régi szintre...

Szólj hozzá!

Címkék: fantasy kaland


A bejegyzés trackback címe:

https://transfesser.blog.hu/api/trackback/id/tr594940311

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása