Rovatok

Filmrajongó

Több mint 1000 bejegyzésből álló magyar nyelvű filmadatbázis, filmrajongóktól filmrajongóknak. Nem vagyunk kritikusok, nem vagyunk szakértők, csak két tv-néző, akik szeretik a filmeket:) Ha nem tudod, mit nézz este, vagy hogy megéri-e látni az adott filmet, keress rá (jobb oldalt a Kategóriák vagy A héten a tvben listában) és olvasd el a véleményünket róla! Erre a címre tudtok írni nekünk: tomzameth@gmail.com

Kategóriák

18+ (1) akció (151) áldokumentum (7) animációs (71) bekategorizálhatatlan (6) dokumentum (15) dráma (346) fantasy (145) háborús (20) hill (20) hírek (91) horror (201) kaland (80) katasztrófa (4) krimi (73) magyar (88) musical (11) néma (11) paródia (36) regényem (11) rövidfilm (14) sci fi (150) spencer (26) sport (39) szatíra (11) szuperhős (108) thriller (64) történelmi (42) vígjáték (492) western (11) zene (63)

Kék Szemek és A lány a tűzesőben Facebook Oldal

Friss topikok

  • Tévésámán: @Liberális Artúr: Köszönjük:) (2024.02.10. 13:04) 16. születésnapi bejegyzés I. – Összefoglaló 2023-ról
  • Tévésámán: @Gerberus: Az animáció egy része tényleg nagyon ronda, erre legjobb példa a felügyelő, de a pirami... (2024.01.18. 21:06) Halhatatlanok [Immortel (ad vitam), 2004]
  • Pedrolacarte9213: Szerintem egy igazi klasszikus. Számomra érthetetlen, hogy miért nem kapott Oscar-díjat. Összessé... (2024.01.11. 08:58) Excalibur (1981)
  • gigabursch: Ezek szerint a film kiválóan bemutatja, hogy az orvosi arrogancia nem mai találmány, viszont a gye... (2023.12.07. 14:04) Semmelweis (2023)
  • gigabursch: @Tévésámán: Kb három évtizede láttam. Orrba-szájba kerestem mindenféle megosztó oldalon, de sehol... (2023.09.15. 21:14) Csontváry (1980)

2012.01.29. 12:12 Tévésámán

Michael (1996)

Régi vígjáték a szerelemről, amiben John Travolta angyalt alakít - ennyi elég? Nekem igen:) 

A Daily Mirror újságban Frank (William Hurt) egy ikonikus kiskutyával fémjelzett rovatot vezet, ami különleges esetekkel foglalkozik. Amikor már őt és kollégáját, a kutyust trenírozó Huey-t (Robert Pastorelli) is a kirúgás veszélye fenyegeti, levél jön Iowából, ahol állítólag az üzenetet író idős hölgy együtt lakik egy angyallal. A sztorit meggyőzőnek látszó fotó támasztja alá, így a két férfi újdonsült kolléganőjükkel, Dorothy-val (Andie MacDowell) együtt elindul, hogy utánajárjon az állítólagos égi teremtménynek. Amit találnak, az minden képzeletet felülmúl: a magas, jóképű Michaelnek (Travolta) valóban szárnyai vannak, ám iszik, cigizik és a nőket sem veti meg, de egyértelműen az, akinek mondja magát. A két újságíró hatalmas sztorit sejt, így elhatározzák, hogy magukkal viszik az angyalt Chicagoba. De az út korántsem könnyű, mivel a szárnyas pasas mindenütt csak szórakozni akar, Dorothy szintén hátráltatja az akciót és még egy isteni terv is lapul a háttérben, ami két megtört szív összehozására irányul. Vajon Michael időben teljesíti a feladatát? És vajon Franket meg Huey-t kirúgják, vagy övéké lesz az évszázad sztorija? 

Ez egy vicces, kedves film, ami végülis arról szól, hogy az élet tele van apró csodákkal, amiket érdemes meglátni, és varázslatos, vissza nem térő pillanatokkal, amikből örökké tartó, kellemes emlékek születhetnek. Travoltából sugárzik a vidámság, az életöröm, és Mozsárágyú szerint a haja is tök jó volt:D Andie MacDowellhez közel állnak ezek a szerepek, viszont William Hurtöt ebben a vígjátékban látni szinte élményszámba megy. Itt ugyanis nemcsak verekedik, hanem egy tőle szinte idegen, laza és kissé komolytalan fickót játszik. Robert Pastorelli nagyon hasonlít Oliver Plattre, de ezen kívül semmi érdekes nincs benne, akárki más is Huey bőrébe bújhatott volna. Ismertebb arcok még: Bob Hoskins (ő az urak főnöke), Carla Gugino (az őket felvevő friss házasok közül a menyasszony), Richard Schiff (az olasz étterem pincére, pl. a Négybalkézben és a Zsaru pánikbanban láthattuk), valamint meg kell említeni Margaret Travoltát (John testvére, az egyik riporter) és Tom Woodruff Jr.-t (ő a bika:D). A rendező-író-producer a Női vonalakat is dirigáló Nora Ephron volt.  

Érdekességek: Andie MacDowell a saját hangján énekel, a Huey feleségéről szóló pár sort a rendezőnő írta. A mozi legvégén van az a különleges jelenet - sajnos nem találtam róla adatokat, de nagyon érdekel, vajon hogyan készült? Mert tök jó:) A Michael 46 millió dollárból lett és majdnem 120 milliót hozott vissza, a kritikusok negatívan értékelték.  

Elsősorban Travolta nagyszerű alakítása és MacDowell aranyos karaktere (na meg a kiskutya) miatt érdemes megnézni, párszor lehet rajta jókat nevetni. De ha Hurt helyett mást választottak volna, talán sokkal jobb lett volna... 

Pontozás: 

imdb: 5.7 (4 év alatt 0.2-t emelkedett.)

Szerintem: 4/5  

Hírek:

- William Hurt a The Host című sci-fi thrillerben játszik, amiben egy különös lény próbál a jövő utolsó emberkolóniájára bukkanni. (Ez Stephanie "Tvájlájt" Meyer újabb szemete, csak ekkor még nem volt nyilvánvaló számomra.)

- Richard Schiff feltűnik majd a Man of Steel szereplőgárdájában. (Hujj, de szar volt... Akit érdekel, olvassa el a cikkemet róla!)

Várható írások: Reneszánsz szerelem, Predator, Eredet, Törvénytől sújtva.

Szólj hozzá!

Címkék: fantasy vígjáték


A bejegyzés trackback címe:

https://transfesser.blog.hu/api/trackback/id/tr113967861

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása