Rovatok

Filmrajongó

Több mint 1000 bejegyzésből álló magyar nyelvű filmadatbázis, filmrajongóktól filmrajongóknak. Nem vagyunk kritikusok, nem vagyunk szakértők, csak két tv-néző, akik szeretik a filmeket:) Ha nem tudod, mit nézz este, vagy hogy megéri-e látni az adott filmet, keress rá (jobb oldalt a Kategóriák vagy A héten a tvben listában) és olvasd el a véleményünket róla! Erre a címre tudtok írni nekünk: tomzameth@gmail.com

Kategóriák

18+ (1) akció (151) áldokumentum (7) animációs (71) bekategorizálhatatlan (6) dokumentum (15) dráma (347) fantasy (145) háborús (20) hill (20) hírek (91) horror (201) kaland (80) katasztrófa (4) krimi (73) magyar (89) musical (11) néma (11) paródia (36) regényem (11) rövidfilm (14) sci fi (150) spencer (26) sport (39) szatíra (11) szuperhős (108) thriller (64) történelmi (42) vígjáték (492) western (11) zene (63)

Kék Szemek és A lány a tűzesőben Facebook Oldal

Friss topikok

  • Tévésámán: @Liberális Artúr: Köszönjük:) (2024.02.10. 13:04) 16. születésnapi bejegyzés I. – Összefoglaló 2023-ról
  • Tévésámán: @Gerberus: Az animáció egy része tényleg nagyon ronda, erre legjobb példa a felügyelő, de a pirami... (2024.01.18. 21:06) Halhatatlanok [Immortel (ad vitam), 2004]
  • Pedrolacarte9213: Szerintem egy igazi klasszikus. Számomra érthetetlen, hogy miért nem kapott Oscar-díjat. Összessé... (2024.01.11. 08:58) Excalibur (1981)
  • gigabursch: Ezek szerint a film kiválóan bemutatja, hogy az orvosi arrogancia nem mai találmány, viszont a gye... (2023.12.07. 14:04) Semmelweis (2023)
  • gigabursch: @Tévésámán: Kb három évtizede láttam. Orrba-szájba kerestem mindenféle megosztó oldalon, de sehol... (2023.09.15. 21:14) Csontváry (1980)

2010.01.12. 16:36 Tévésámán

The Haunted World of El Superbeasto (2009)

Már lassan egy éve is van annak, hogy bejelentettem ezt, a Szörnyek az Űrlények ellennel együtt, és most végre rászántam magam a megnézésére is. Ez Rob Zombie mester kizárólag 18 éven felülieknek szóló óriási állatsága, ami viszont kifejezetten szórakoztató (férfiszemmel mindenképpen).

Főhősünk a címben is szereplő El Superbeasto (hangja a komikus Tom Papa), aki Monsterland legnagyobb celebje. Igen, ő szó szerint az: ostoba, nagyon gazdag, és megkaphat magának bárkit/bármit. Egykori pankrátori munkája után most pornófilmeket forgat, szórja a pénzt, csajozik, és mellesleg szuperhősként szörnyeket püföl. Húga, Suzy X (Sheri Moon Zombie) igazi szuperügynök cicababa: elver bárkit, lelő akárkit, és közben még dögös is. Partnere Murray, a robot (Brian Posehn), aki bármilyen járművé át tud alakulni.

Ők hárman, kiegészülve a Superbeasto gatyájában lévő beszélő macskával, néhány spanyol bandataggal, és egy öreg egykori hőssel összefognak, hogy megállítsák Dr. Sátánt (Paul Giamatti), és a világuralom megszerzését célzó ördögi tervét.

Igazából nem tudtam, mi lesz ez, mikor leültem megnézni, de meglepetésemre sokkal jobb volt, mint amire számítottam. Brutális, alpári, és tele van fekete humorral. A legjobb azonban az, hogy hagyományos animációval készült, nem 3ds szarságokkal telepakolt valami, így már megéri látni. Jó dolog, hogy 2009-ben még készültek hagyományos rajzfilmek - még ha olyanok is, mint ez.

Íme a gonosz doktor, aki egyébként szerepelt Az 1000 halott házában is (persze ott sokkal jobban nézett ki, mint itt). Ki kell még emelnem az antagonista jobbkezét, Ottot, a gorillát (Tom Kenny), aki gyakorlatilag a legnormálisabb az egész bandából - dacára annak, hogy a fejéből egy hatalmasa csavar áll ki, és hogy folyton szivarozik:) Az eddig felsorolt színészek mellett még hallhatjuk Rosario Dawsont; Charles Adlert és Dee Bradley Bakert a Cow & Chicken-szériából; Clint Howardot; Danny Trejot; és még Firefly-ékat is (Bill Moseley és Sid Haig), akik "saját magukat" szinkronizálják. Szöveg nélküli, vagy csak nagyon kevés szövegű szerepben felbukkan például a Fekete Lagúna szörnye, a Metaluna mutáns, az Operaház Fantomja, Shakespeare, Mark Twain, és Frankenstein menyasszonya, de rengeteg egyéb filmrajongóknak szóló utalást is fel lehet fedezni a cselekményben.

Ez a film 3 évig készült, 10 millió dollárt emésztett fel. Szörnyek, náci motoros zombik, gyilkolás, vicces szövegű zenék, kefélés, és gyilkos poénok - kb. ebből áll össze El Superbeasto elátkozott világa. A rendező saját szavaival élve: "Olyan, mint egy 18-as karikás, felnőtteknek szóló szörnyes szexkomédia."

Ajánlom mindenkinek, akik szeretnének látni valami hagyományos animációval készült, de egyáltalán nem hagyományos, szabályokat felrúgó, agykikapcsolós, igazi filmcsemegét!

imdb.com felhasználói szerint: 6.1/10 (6 év alatt 0.1-et csökkent.)

Szerintem: 5/5 (Nagyon jól szórakoztam rajta, még ha ez engem is minősít:D)

Hírek:

- Rob Zombie hamarosan zeneszerzőként közreműködik A massza kitudjahányadik feldolgozásában, íróként a jövőre érkező Halloween III-ban és rendezőként a 2013-as dátummal ellátott Tyrannosaurus Rex-ben. (Utóbbiban Sheri Moont is láthatjuk majd.) [Ezek közül asszem egy sem készült el.]

- Paul Giamatti szerepel majd a Bubba Ho-Tep szintén jövőre elkészülő folytatásában, a Bubba Nosferatu: Curse of the She-Vampires-ben. [Ez meg még mindig bemutatásra vár.]

- A többi szinkronhangnál (akik nem ismert szereplők) találtam még pár izgalmasnak tűnő filmcímet: Idén látható lesz majd a Dahmer vs. Gacy című horror, a The Dark Between The Stars című horror/sci-fi és a The Rain című szintén borzongató film, melyben David Carradine is benne lesz. [Az első ezek közül valami nagyon rossz baromságnak tűnik...]

Aki még nem látta az Immortel (ad Vitam)-ot, az nézze meg éjjel az rtlklubbon, de egyébként a mai filmkínálat rettenetes lesz...

Szólj hozzá!

Címkék: szuperhős animációs


A bejegyzés trackback címe:

https://transfesser.blog.hu/api/trackback/id/tr431666820

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása