Rovatok

Filmrajongó

Több mint 1000 bejegyzésből álló magyar nyelvű filmadatbázis, filmrajongóktól filmrajongóknak. Nem vagyunk kritikusok, nem vagyunk szakértők, csak két tv-néző, akik szeretik a filmeket:) Ha nem tudod, mit nézz este, vagy hogy megéri-e látni az adott filmet, keress rá (jobb oldalt a Kategóriák vagy A héten a tvben listában) és olvasd el a véleményünket róla! Erre a címre tudtok írni nekünk: tomzameth@gmail.com

Kategóriák

18+ (1) akció (151) áldokumentum (7) animációs (71) bekategorizálhatatlan (6) dokumentum (15) dráma (347) fantasy (145) háborús (20) hill (20) hírek (91) horror (201) kaland (80) katasztrófa (4) krimi (73) magyar (89) musical (11) néma (11) paródia (36) regényem (11) rövidfilm (14) sci fi (150) spencer (26) sport (39) szatíra (11) szuperhős (108) thriller (64) történelmi (42) vígjáték (492) western (11) zene (63)

Kék Szemek és A lány a tűzesőben Facebook Oldal

Friss topikok

  • Tévésámán: @Liberális Artúr: Köszönjük:) (2024.02.10. 13:04) 16. születésnapi bejegyzés I. – Összefoglaló 2023-ról
  • Tévésámán: @Gerberus: Az animáció egy része tényleg nagyon ronda, erre legjobb példa a felügyelő, de a pirami... (2024.01.18. 21:06) Halhatatlanok [Immortel (ad vitam), 2004]
  • Pedrolacarte9213: Szerintem egy igazi klasszikus. Számomra érthetetlen, hogy miért nem kapott Oscar-díjat. Összessé... (2024.01.11. 08:58) Excalibur (1981)
  • gigabursch: Ezek szerint a film kiválóan bemutatja, hogy az orvosi arrogancia nem mai találmány, viszont a gye... (2023.12.07. 14:04) Semmelweis (2023)
  • gigabursch: @Tévésámán: Kb három évtizede láttam. Orrba-szájba kerestem mindenféle megosztó oldalon, de sehol... (2023.09.15. 21:14) Csontváry (1980)

2009.07.26. 12:16 Tévésámán

Narancsvidék (Orange County, 2002)

Az a helyzet, hogy ez egy jó film, de ahogy egyre többször látom, kezd irritáló lenni. Valahogy utálom az olyan részeket a filmekben, ahol a karakter ciki helyzetbe kerül mindenki előtt, azok valahogy nagyon negatívan hatnak rám - ez pedig tele van ilyenekkel.

Adott a főhős, Shaun (Colin Hanks), aki okos. Nagyon okos. Szeret szörfözni és van pár fura haverja. Egyikük azonban egy szörfbalesetben életét veszti - az összetört Shaun a tengerparton búslakodva talál egy könyvet a homokba ásva. A talált könyv aztán elindítja egy új pályán, íróvá akar válni. Elkészíti első elbeszélését, de úgy érzi, környezete nem megfelelő álmai elérésére, ezért jelentkezik a Stanford Egyetemre, hogy ott Mr. Skinnertől (Kevin "Uncredited" Kline), az elásott olvasnivaló készítőjétől tanulhasson. Mindent a célért - azonban ebben akadályozza alkoholista anyja (Catherine O'Hara), drogos bátyja (Jack Black), munkamániás apja (John Litgow) és állatbolond barátnője (Schuyler Fisk). Szerintetek bejut majd a végén a Stanfordra?

Akit érdekel a válasz, nézze meg a filmet!

Lássuk csak, először is le kell szögezni, hogy ez egy MTV múvi. Vagyis van benne kis szex, kis gusztustalanság, pici trágárság és rossz zene (ami néhol viszont illik a hangulathoz). Nem értem, hogy az m2-nek miért kellett teljesen új szinkront csinálnia hozzá, mikor a régi nagyon jó volt - na de ez egy örök rejtély marad előttem.

Colin Hanks szerintem remek színész, méltó apja nevére (na ki lehet az?:)). Jack Black brillírozik, pedig csak mellékszereplő. Schuyler Fisk különös szépsége megragad engem, szeretem a vörös hajú nőket:) Ő egyébként Sissy Spacek lánya, ezt nem is tudtam eddig. Őrá meg a mama lehet büszke. Apró mellékes alakításokban feltűnik két legendás rendező: Gary Marshall (pl. a Neveletlen hercegnők) és Harold Ramis (remélem őt senkinek nem kell bemutatnom) valamint 2 percet megjelenik Chevy Chase is. Uncredited a remek Kevin Kline, aki alig 10 percével mégis maradandó, és egy jelenetben megpillanthatjuk ráadásként Ben Stillert.

A Narancsvidék poénjai jók, a cikisség foka néha túl magas, de szerintem ez azért egy jó kis film, talán csak túl sokszor láttam.

imdb.com felhasználói szerint: 6.2/10 (7 év alatt 0.1-et emelkedett.)

Szerintem: 4/5

Az egyik szereplő adatlapjának megtekintésekor akardtam erre. Hát ehhez szóljatok hozzá:O (Azóta már folytatása is készült...) Egyébként Jack Black legújabb filmjét Ramis bácsi írta, a bemutatója alapján pedig egészen jó lehet (Year One a címe). (Ebben nagyot tévedtem. A rendező is az azóta megboldogult Harold Ramis volt, és Juno Temple-rajongásom miatt a magyarul A kezdet kezdetére keresztelt alkotás megvan eredeti dvdn, de borzasztóan pocsék izé lett.)

Ezt itt Mozsárágyúnak a Charlize Theron képért cserébe:) Este lesz a WALL-E a tvben, remélem meg tudom nézni, mert anno a moziba nem sikerült elmenni rá. Itt pedig jöjjön egy trailer, hogy mindenki örüljön: A videót levették, de legalább azóta megszületett a cikk a WALL-E-ről.

1 komment

Címkék: vígjáték dráma


A bejegyzés trackback címe:

https://transfesser.blog.hu/api/trackback/id/tr131269001

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mozsárágyú · http://transfesser.blog.hu 2009.07.26. 16:46:57

"Köszönöm nagyuram, szép és jó vagy!"
süti beállítások módosítása