Rovatok

Filmrajongó

Több mint 1000 bejegyzésből álló magyar nyelvű filmadatbázis, filmrajongóktól filmrajongóknak. Nem vagyunk kritikusok, nem vagyunk szakértők, csak két tv-néző, akik szeretik a filmeket:) Ha nem tudod, mit nézz este, vagy hogy megéri-e látni az adott filmet, keress rá (jobb oldalt a Kategóriák vagy A héten a tvben listában) és olvasd el a véleményünket róla! Erre a címre tudtok írni nekünk: tomzameth@gmail.com

Kategóriák

18+ (1) akció (151) áldokumentum (7) animációs (71) bekategorizálhatatlan (6) dokumentum (15) dráma (347) fantasy (145) háborús (20) hill (20) hírek (91) horror (201) kaland (80) katasztrófa (4) krimi (73) magyar (89) musical (11) néma (11) paródia (36) regényem (11) rövidfilm (14) sci fi (150) spencer (26) sport (39) szatíra (11) szuperhős (108) thriller (64) történelmi (42) vígjáték (492) western (11) zene (63)

Kék Szemek és A lány a tűzesőben Facebook Oldal

Friss topikok

  • Tévésámán: @Liberális Artúr: Köszönjük:) (2024.02.10. 13:04) 16. születésnapi bejegyzés I. – Összefoglaló 2023-ról
  • Tévésámán: @Gerberus: Az animáció egy része tényleg nagyon ronda, erre legjobb példa a felügyelő, de a pirami... (2024.01.18. 21:06) Halhatatlanok [Immortel (ad vitam), 2004]
  • Pedrolacarte9213: Szerintem egy igazi klasszikus. Számomra érthetetlen, hogy miért nem kapott Oscar-díjat. Összessé... (2024.01.11. 08:58) Excalibur (1981)
  • gigabursch: Ezek szerint a film kiválóan bemutatja, hogy az orvosi arrogancia nem mai találmány, viszont a gye... (2023.12.07. 14:04) Semmelweis (2023)
  • gigabursch: @Tévésámán: Kb három évtizede láttam. Orrba-szájba kerestem mindenféle megosztó oldalon, de sehol... (2023.09.15. 21:14) Csontváry (1980)

2009.03.04. 19:49 Tévésámán

Babylon 5: Elveszett mesék - Hangok a sötétben (Babylon 5: The Lost Tales - Voices in the Dark, 2007)

Néztétek anno ezt a sorozatot az RTL-en? Én néztem és nagyon tetszett, sajnáltam is mikor vége lett. Igaz, hogy a Viasat elkezdte adni valamikor, de mivel hajnali órákban volt, ezért nem lehetett nézni. Megörültem, mikor láttam, hogy az HBO ad egy Babylon 5-mozit.

Ez a két éves film jelenleg az utolsó a sorozathoz készült folytatásokból, ugyanakkor az egyetlen, amit a megalkotó J. Michael Straczynski rendezett. Érdekes alkotás, mivel két epizódból áll - szerencsére - de ezt az elején nem tudhatod. Jön a nagyszerű indító stáblista, látom a régi nagy szereplőket és elkezdem dörzsölni a tenyerem, na végre, valami jó lesz itt. Erre EZT kapom elsőre:

Egy takarítót megszállt egy démon. Elizabeth Lochley ezredes (Tracy Scoggins), a Babylon 5 vezetője ezért hív egy papot a földről (Alan Scarfe). Hamar rájönnek, hogy valóban alvilági teremtménnyel van dolguk. Viszont nem egyszerű a helyzet: a démon választás elé állítja az atyát és az ezredest - és egyik döntés sem túl kecsegtető...

Néztem, hogy ugye nem ez lesz végig? Igaz, hogy a sci-fi vs. vallás jó téma, de ez annyira unalmas volt. Egyszerűen semmi köze nincs a címhez, csak a helyszínt adták és a csajt (akire amúgy nem emlékeztem régről). Szóval az első epizód nem túl jó. De szerencsére van második!

Sheridan elnök (Bruce Boxleitner) 10 év után először lép az állomás fedélzetére, mert nagyszabású ünnepség készül a Galaktikus Szövetség fennállásnak 10. évfordulójára. Azonban nem várt nehézségbe ütközik, amikor a technomágus Galen (Peter Woodward) szembesíti egy iszonyatos jövőképpel, ahol a Föld elpusztul egy globális támadásban. Az elnök az egyetlen, aki megakadályozhatja a vizionált katasztrófát, mégpedig úgy, ha megöli az eljövendő támadás vezetőjét, a jelenben épp felnőttkorba lépett Vintari herceget (Keegan MacIntosh). Ha Vintari meghal, a borzalmak nem következnek be, és mivel éppen Sheridanre bízták a védelmét, így a dolog könnyűnek ígérkezik. De vajon képes lesz-e hősünk meghúzni a ravaszt az adott pillanatban?

EZ már valami! Bruce Boxleitner itt van, öreg, de még mindig ő az a Sheridan, akit régen megismertünk. A bevezetésbeli riporternős poénkodás nagyon tetszett, ezután pedig igazán izgultam, hogy mi fog történni. Szóval ezért a részért megérte a film.

Ha külön-külön kellene osztályozni, akkor az első fele 1/5. Unalmas, tele erőltetett színészkedéssel és rengeteg fölös dumával. A második viszont 5/5! Izgalmas, hű a sorozathoz, van benne pár poén - egyszóval olyan, mint amilyennek lennie kell. Tehát ha az első felét nem nézed meg, akkor egy nagyszerű élményben lehet részed!

imdb.com felhasználói szerint: 6.3/10 (7 év alatt 0.2-t emelkedett.)

Szerintem összesítve: 3/5 (Az eleje nagyon lehúzza a pontszámot, a második része pedig felemeli, ezért közepes.)

Talán a jövőben nézek még Babylon 5-filmeket, egyszer láttam már egy másikat, de az unalmas volt. Sajnálatos, hogy az eredeti főhősök közül sem G'Kar alakítója, Andreas Katsulas, sem dr. Stephen Franklin játszója, Richard Biggs nem él már - igaz az utóbbi nekem nem nagyon maradt meg főszereplőként, az előbbi annál inkább, őt jobban is sajnálom. (Időközben a Zacket játszó Jeff Conaway is meghalt.)

Végezetül pedig jöjjön két videó, a 4. és az 5. széria kezdő képsorai!

1 komment

Címkék: sci fi


A bejegyzés trackback címe:

https://transfesser.blog.hu/api/trackback/id/tr71981705

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mozsárágyú · http://transfesser.blog.hu 2009.03.04. 21:13:31

Ezek a videók...mintha csak tegnap lett volna. Régi szép idők.
süti beállítások módosítása