Rovatok

Filmrajongó

Több mint 1000 bejegyzésből álló magyar nyelvű filmadatbázis, filmrajongóktól filmrajongóknak. Nem vagyunk kritikusok, nem vagyunk szakértők, csak két tv-néző, akik szeretik a filmeket:) Ha nem tudod, mit nézz este, vagy hogy megéri-e látni az adott filmet, keress rá (jobb oldalt a Kategóriák vagy A héten a tvben listában) és olvasd el a véleményünket róla! Erre a címre tudtok írni nekünk: tomzameth@gmail.com

Kategóriák

18+ (1) akció (151) áldokumentum (7) animációs (71) bekategorizálhatatlan (6) dokumentum (15) dráma (347) fantasy (145) háborús (20) hill (20) hírek (91) horror (201) kaland (80) katasztrófa (4) krimi (73) magyar (89) musical (11) néma (11) paródia (36) regényem (11) rövidfilm (14) sci fi (150) spencer (26) sport (39) szatíra (11) szuperhős (108) thriller (64) történelmi (42) vígjáték (492) western (11) zene (63)

Kék Szemek és A lány a tűzesőben Facebook Oldal

Friss topikok

  • Tévésámán: @Liberális Artúr: Köszönjük:) (2024.02.10. 13:04) 16. születésnapi bejegyzés I. – Összefoglaló 2023-ról
  • Tévésámán: @Gerberus: Az animáció egy része tényleg nagyon ronda, erre legjobb példa a felügyelő, de a pirami... (2024.01.18. 21:06) Halhatatlanok [Immortel (ad vitam), 2004]
  • Pedrolacarte9213: Szerintem egy igazi klasszikus. Számomra érthetetlen, hogy miért nem kapott Oscar-díjat. Összessé... (2024.01.11. 08:58) Excalibur (1981)
  • gigabursch: Ezek szerint a film kiválóan bemutatja, hogy az orvosi arrogancia nem mai találmány, viszont a gye... (2023.12.07. 14:04) Semmelweis (2023)
  • gigabursch: @Tévésámán: Kb három évtizede láttam. Orrba-szájba kerestem mindenféle megosztó oldalon, de sehol... (2023.09.15. 21:14) Csontváry (1980)

2008.11.02. 09:30 Tévésámán

Bubba Ho-tep (2002)

Ha egy film 7.5-öt kap az imdbn, az jelent valamit. [Szerkesztés: Még a 7.2 is.] Ennek ellenére, valamint annak, amit majd lent, a trailerben is láthattok, hogy mennyi díjat nyert, Magyarhonban csak 2 helyről lehetett erről értesülni. A már megszűnt, nagyszerű Fangoria magazinból, vagy a Holdfénytől, akik kétféle figurát árultak belőle, és ezek egyike felkelthette a figyelmedet. De mivel a Fango már nincs, a Holdfényt meg viszonylag kevesen nézegetik (aki nem tudja miről van szó, azzal semmi baj nincs, sőt:)), ezért itthon erről a műről senki se tudhat semmit. Még azt se, hogy kiadták-e dvdn. A lényeg az, hogy ide szinte csak a szemét jut el. Hájszkúlmjúzikel, nyálas vígjátékok meg undorító tinifilmek, ez kell a népnek... [Manapság meg még szuperhősök és az éhezők labirintusának kiválasztottai...]

Szóval én mindkét helyen találkoztam ezzel a filmmel és nagyon kíváncsi lettem rá. Már jó régen meg akartam nézni, és mivel végülis Halloween a horror ideje, ezért úgy gondoltam, inkább ezt választom (horror-vígjáték), mint valami másik borzongatóst, plusz ez lejött egy nap alatt:P Valami könnyed kis belezésre számítottam - hát ez nem az.

Meglepődnétek ha azt mondanám, Elvis él? De, tényleg. Csak épp Sebastian Haff álnéven, egy texas-i nyugdíjasotthonban. Szóval Elvis (Bruce Campbell - óriási) öreg, unalmas napjait tengeti, mert anno életet cserélt egy imitátorával. Semmi öröme nincs már, még a farka se áll már fel - plusz van rajta egy daganat is. Az idősek otthonában, ahol lakik, sorba halnak meg a lakók. Hősünket csak egy sorstársa érti meg, ő nem más, mint Jack (Ossie Davis), akiről pedig kiderül, hogy maga John Fitzgerald Kennedy elnök, csak éppen négerré operálva, homokkal az agyában - ugyanis ő meg túlélte a dallas-i merényletet. A két öregfiú pedig hamarosan szembesül a ténnyel, miszerint a lakók számát egy cowboyruhás múmia ritkítja. A Mud Creeki Idősek Otthonának sorsa a Király és az Elnök Úr kezében van... 

A két főhős és a gonosz is nagyon abszurd, de mégis az egész annyira hihető. Teljes mértékben elfogadjuk, hogy Elvis Elvis, hogy JFK él, és hogy a múmia graffitizik. Bruce Campbell irtó jó. Ossie Davis megnyerő alakítást nyújt, a Kennedy-dologtól elvonatkoztatva a Szomszéd nőjebeli Chuckhoz hasonló melegszívű öregurat játszik. A megvalósítás tetszetős, bár a szkarabeuszon nagyon látszik, hogy bábú - én azért megijedtem tőle. Kellően izgalmas, a hangulat megfogja az embert, de mégis valami hiányzik. Hiába a fenomenális színészi játék, a poénok, de a vége nem jó és valahogy az egész annyira rövid. Gyakorlatilag a rocklegenda emlékezésén és a végső csatán túl semmi érdekes nem történik. Azért mégse akarom lehúzni, de nekem nem tetszett.

imdb.com felhasználói szerint: 7.2/10 (8 év alatt 0.3-at csökkent.)

Szerintem: 4/5

Ma este vagy Szellemlovas, vagy Carter edző - meglátjuk, melyikre esik a választás. (Az előbbi nyert.) Itt pedig jön egy trailer:

Amit sajnos levettek.

Szólj hozzá!

Címkék: horror vígjáték


A bejegyzés trackback címe:

https://transfesser.blog.hu/api/trackback/id/tr82745061

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása