Rovatok

Filmrajongó

Több mint 1000 bejegyzésből álló magyar nyelvű filmadatbázis, filmrajongóktól filmrajongóknak. Nem vagyunk kritikusok, nem vagyunk szakértők, csak két tv-néző, akik szeretik a filmeket:) Ha nem tudod, mit nézz este, vagy hogy megéri-e látni az adott filmet, keress rá (jobb oldalt a Kategóriák vagy A héten a tvben listában) és olvasd el a véleményünket róla! Erre a címre tudtok írni nekünk: tomzameth@gmail.com

Kategóriák

18+ (1) akció (151) áldokumentum (7) animációs (71) bekategorizálhatatlan (6) dokumentum (15) dráma (347) fantasy (145) háborús (20) hill (20) hírek (91) horror (201) kaland (80) katasztrófa (4) krimi (73) magyar (89) musical (11) néma (11) paródia (36) regényem (11) rövidfilm (14) sci fi (150) spencer (26) sport (39) szatíra (11) szuperhős (108) thriller (64) történelmi (42) vígjáték (492) western (11) zene (63)

Kék Szemek és A lány a tűzesőben Facebook Oldal

Friss topikok

  • Tévésámán: @Liberális Artúr: Köszönjük:) (2024.02.10. 13:04) 16. születésnapi bejegyzés I. – Összefoglaló 2023-ról
  • Tévésámán: @Gerberus: Az animáció egy része tényleg nagyon ronda, erre legjobb példa a felügyelő, de a pirami... (2024.01.18. 21:06) Halhatatlanok [Immortel (ad vitam), 2004]
  • Pedrolacarte9213: Szerintem egy igazi klasszikus. Számomra érthetetlen, hogy miért nem kapott Oscar-díjat. Összessé... (2024.01.11. 08:58) Excalibur (1981)
  • gigabursch: Ezek szerint a film kiválóan bemutatja, hogy az orvosi arrogancia nem mai találmány, viszont a gye... (2023.12.07. 14:04) Semmelweis (2023)
  • gigabursch: @Tévésámán: Kb három évtizede láttam. Orrba-szájba kerestem mindenféle megosztó oldalon, de sehol... (2023.09.15. 21:14) Csontváry (1980)

2008.06.01. 10:47 Tévésámán

This is Spinal Tap (A turné, 1984)

Végre, valami ilyesmi már nagyon kellett. Persze nem várható el Magyarhontól, hogy akár csak dvdn is megjelentessék...

Rockumentumfilm, a kitalált Spinal Tap nevű rockbandáról. Bemutatja a korai karrierjüket, felemelkedésüket, és az új album kijötte utáni válságukat.

Teljesen valószerű, abszolút nyoma nincs sehol színészkedésnek, mindent improvizáltak, ezért olyan valóságos. A sok apró poén, amiket a rockzene ismerői felfedezhetnek, azok nagyon jók benne, és akkor még szó sem esett a zenéről.

Íme a banda, az első sor balról jobbra: Michael McKean - David St.Hubbins, Christopher Guest - Nigel Tufnel és Harry Shearer - Derek Smalls.

A felső sorban lévő 2 pali a dobos és a billentyűs, de igazán nagy szerepük nincs. A színészek mindent maguk adnak elő a filmben, az ő hangszeres játékuk és hangjuk hallható - szerintem fantasztikusak. Michael McKeant már sok helyen láttam mellékszerepekben, pl. a Fránya macskában ő Christina Ricci apja - igaz, hogy nem értek a zenéhez, de úgy gondolom, jó hangja van, és a külseje is totál rockénekeshez méltó:) Érdekesség róla, hogy ő az egyetlen ember, aki a Saturday Night Live című híres showban zenei fellépőként, vendégként és műsorvezetőként is szerepelt már. Christopher Guestet még nem láttam ezelőtt sehol. Ő is jól nyomja a gitárral, és hitelesen adja elő a zenészrigolyákat. Ráadásul a valóságban bárói címmel rendelkezik. Viszont Harry Shearer a legjobb:) Ez a haj és ez a szakáll, látni kell:D Ezek mellett nem semmi a basszusgitározása, a rockercuccok is jól állnak neki. Őt az Oscar egyik Finuccijaként már láttam, plusz az egyik kedvenc játékomban, a StarCraftban a Terran Science Vessel hangját szolgáltatta. Tudni kell róla, hogy 21 karakter szólaltat meg a Simpson családban, ezzel rekordtartó.

A film egyébként óriási, kultművé nőtte ki magát az idők során. A Spinal Tap pedig átlépett a valóságba, jelent meg albumuk, koncerteztek is, máig sokszor felbukkannak még, leggyakrabban Guest Nigelje tűnt fel eddig önállóan tvműsorokban. A bandáról itt olvashattok bővebben angolul. Ennek a mozinak készült videóra egy folytatása 1998-ban, valamint '92-ben kiadtak egy válogatást az együttes klipjeiből.

Ez a mondat az imdbről van, nagyon tetszik:

" If you like toilet humor then well thats your thing, but this movie stands on its on sly wit not just obscene visual gags attacking minorties in our society." (Ha szereted a wc-humort, jól van, de ez a film megállja a helyét anélkül, hogy kizárólag a társadalmunk kisebbségei ellen irányuló obszcén vizuális poénokkal operálna.)

Ajánlom mindenkinek aki szereti a rockzenét, főként a '80-as évekbeli irányvonalat és az áldokumentumfilmek kedvelőinek.

imdb.com felhasználói szerint: 8/10 (8 év alatt 0.1-et emelkedett.)

Szerintem: 5/5

Ma talán megtekintem a Fűrész III-at, de nem biztos. Itt jöjjön a Spinal Tap Majesty of Rock című száma, amit a húgom látott a vh1-en, ennek hatására néztük meg a filmet: 

Szólj hozzá!

Címkék: zene vígjáték áldokumentum


A bejegyzés trackback címe:

https://transfesser.blog.hu/api/trackback/id/tr13497390

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása