Rovatok

Filmrajongó

Több mint 1000 bejegyzésből álló magyar nyelvű filmadatbázis, filmrajongóktól filmrajongóknak. Nem vagyunk kritikusok, nem vagyunk szakértők, csak két tv-néző, akik szeretik a filmeket:) Ha nem tudod, mit nézz este, vagy hogy megéri-e látni az adott filmet, keress rá (jobb oldalt a Kategóriák vagy A héten a tvben listában) és olvasd el a véleményünket róla! Erre a címre tudtok írni nekünk: tomzameth@gmail.com

Kategóriák

18+ (1) akció (151) áldokumentum (7) animációs (71) bekategorizálhatatlan (6) dokumentum (15) dráma (346) fantasy (145) háborús (20) hill (20) hírek (91) horror (201) kaland (80) katasztrófa (4) krimi (73) magyar (88) musical (11) néma (11) paródia (36) regényem (11) rövidfilm (14) sci fi (150) spencer (26) sport (39) szatíra (11) szuperhős (108) thriller (64) történelmi (42) vígjáték (492) western (11) zene (63)

Kék Szemek és A lány a tűzesőben Facebook Oldal

Friss topikok

  • Tévésámán: @Liberális Artúr: Köszönjük:) (2024.02.10. 13:04) 16. születésnapi bejegyzés I. – Összefoglaló 2023-ról
  • Tévésámán: @Gerberus: Az animáció egy része tényleg nagyon ronda, erre legjobb példa a felügyelő, de a pirami... (2024.01.18. 21:06) Halhatatlanok [Immortel (ad vitam), 2004]
  • Pedrolacarte9213: Szerintem egy igazi klasszikus. Számomra érthetetlen, hogy miért nem kapott Oscar-díjat. Összessé... (2024.01.11. 08:58) Excalibur (1981)
  • gigabursch: Ezek szerint a film kiválóan bemutatja, hogy az orvosi arrogancia nem mai találmány, viszont a gye... (2023.12.07. 14:04) Semmelweis (2023)
  • gigabursch: @Tévésámán: Kb három évtizede láttam. Orrba-szájba kerestem mindenféle megosztó oldalon, de sehol... (2023.09.15. 21:14) Csontváry (1980)

2013.08.13. 23:06 Tévésámán

Interkozmosz - Hírek a készülő magyar sci-fi rövidfilmről

Bánhegyi Béla filmrendező még tavaly keresett meg, hogy tegyem ki a Hírek-rovatba a Szőke Andrással készülő kisfilmjéről, az Interkozmoszról szóló rövid híradást. Ez megtörtént, aztán mondtam neki, hogy ha akad még hasonló, akkor szóljon és azt is kiteszem. Ezúttal Béla egy komplett sajtóanyagot küldött, így most azt publikálom, a hozzá tartozó képpel együtt, remélem, felkelti az érdeklődéseteket!

Interkozmosz-media.jpg

Novemberben forog az Interkozmosz

Augusztus 1-én, Indiegogo kampányoldalának indulásával váltak publikussá az Interkozmosz című magyar rövidfilmmel kapcsolatos friss információk. Lassan másfél éve, hogy a hazai filmes blogok először hírt adtak a Bánhegyi-Szőke páros filmjéről, ám időközben a stáb nem kapott belső forgatási engedélyt az Űrtávközlési Földi Állomás területére, ezért egy időre az is kérdésessé vált, hogy Magyarországon készül-e a film. Végül Bánhegyi úgy döntött, hogy megtartva az eredeti helyszíneket új történetet ír, kissé mellőzve a fantasztikumot, előtérbe helyezve az embert.

A sztori szerint a film főhőse Bandi (Szőke András) megszállott sci-fi rajongó, aki magányosan éli mindennapjait egy kis magyar faluban, elektronikai eszközök maszek javításából tartva fenn magát. Gyerekkora óta gyűjt mindent ami az űrkutatással, csillagászattal és a tudományos fantasztikummal kapcsolatos, ám rajongása elképesztő méreteket kezd ölteni amikor 15 éves korában a falu mellett megépítik az ország egyetlen űrtávközlési földi állomását. Rögeszméjévé válik, hogy az állomás földönkívüli adásokat fogad és továbbít, ezért legnagyobb vágya, hogy egyszer bejusson az objektumba. 35 év, számtalan kérelem és próbálkozás ellenére sem jár sikerrel, de lelkesedése töretlen. A filmnek köszönhetően nyomon követhetjük Bandi egy vasárnapját, ezáltal megismerve egyéni látásmódját és zárt világát is: szokatlan rutinjait, döbbenetes mennyiségű relikviagyűjteményét, a plébánián berendezett rádióadóját, és 7 lakattal őrzött titkos szobáját.

Ami a terjesztést illeti, a készítők az elkészült alkotással jövőre szeretnének megjelenni nemzetközi kulturális és filmes fesztiválokon, televíziós csatornákon és a legnépszerűbb videómegosztó oldalakon. Az Indiegogo kampány keretein belül az Interkozmosz logó- és háttérkép ingyenesen letölthető, a 10.-, 25.-, 50.-, 100.- dolláros támogatásokat pedig különböző formában honorálják az alkotók (letölthető soundtrack, plakát, támogató nevének feltüntetése a stáblistán, …).

Az interkozmosz.com domain lefoglalása már megtörtént, a készítők az ősz folyamán itt szeretnék elindítani informatív weboldalukat, amely többek között tartalmazná például a főhős teljes relikviagyűjteményének listáját is. A film hanganyagáról annyit már tudni lehet, hogy az ambient és space/synth music jegyében fogan, többek között analóg szintetizátorok felhasználásával Bánhegyi Béla és a The Outsiders prezentálásában. Az Interkozmosz nyitánya (Ghostwalk) nemrég Angliában, Terry Hawke rádióműsorában, a Chill Out Sessions-ben debütált.

Az alacsony költségvetés ellenére az alkotók elkötelezték magukat a minőség mellett, ennek bizonyítéka a Fehér Zoltán által, Bánhegyi közreműködésével készített kreatív, mely stílusában és hangulatában is azt a hőskorszakot idézi meg amikor még hagyományos, kézzel festett plakátok készültek a filmekhez.
Tekintve, hogy sci-fi rajongóról még nem készült film, az alkotók a hamarosan induló nemzetközi előpromóció kapcsán nagy érdeklődésre számítanak.

Trailer decemberben, bemutató februárban várható.

Még több info itt.

(Utólagos szerkesztés: A kisfilm elkészült, írtam róla, és később készítettem egy interjút a rendezővel.)

Szólj hozzá!

Címkék: hírek


A bejegyzés trackback címe:

https://transfesser.blog.hu/api/trackback/id/tr535459831

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása