Rovatok

Filmrajongó

Több mint 1000 bejegyzésből álló magyar nyelvű filmadatbázis, filmrajongóktól filmrajongóknak. Nem vagyunk kritikusok, nem vagyunk szakértők, csak két tv-néző, akik szeretik a filmeket:) Ha nem tudod, mit nézz este, vagy hogy megéri-e látni az adott filmet, keress rá (jobb oldalt a Kategóriák vagy A héten a tvben listában) és olvasd el a véleményünket róla! Erre a címre tudtok írni nekünk: tomzameth@gmail.com

Kategóriák

18+ (1) akció (151) áldokumentum (7) animációs (71) bekategorizálhatatlan (6) dokumentum (15) dráma (347) fantasy (145) háborús (20) hill (20) hírek (91) horror (201) kaland (80) katasztrófa (4) krimi (73) magyar (89) musical (11) néma (11) paródia (36) regényem (11) rövidfilm (14) sci fi (150) spencer (26) sport (39) szatíra (11) szuperhős (108) thriller (64) történelmi (42) vígjáték (492) western (11) zene (63)

Kék Szemek és A lány a tűzesőben Facebook Oldal

Friss topikok

  • Tévésámán: @Liberális Artúr: Köszönjük:) (2024.02.10. 13:04) 16. születésnapi bejegyzés I. – Összefoglaló 2023-ról
  • Tévésámán: @Gerberus: Az animáció egy része tényleg nagyon ronda, erre legjobb példa a felügyelő, de a pirami... (2024.01.18. 21:06) Halhatatlanok [Immortel (ad vitam), 2004]
  • Pedrolacarte9213: Szerintem egy igazi klasszikus. Számomra érthetetlen, hogy miért nem kapott Oscar-díjat. Összessé... (2024.01.11. 08:58) Excalibur (1981)
  • gigabursch: Ezek szerint a film kiválóan bemutatja, hogy az orvosi arrogancia nem mai találmány, viszont a gye... (2023.12.07. 14:04) Semmelweis (2023)
  • gigabursch: @Tévésámán: Kb három évtizede láttam. Orrba-szájba kerestem mindenféle megosztó oldalon, de sehol... (2023.09.15. 21:14) Csontváry (1980)

2009.11.16. 11:45 Tévésámán

Jéghercegnő (Ice Princess, 2005)

Nagyon bírom Michelle Trachtenberget. Már az első filmjében, a Harriet, a kémben kitűnő volt, plusz szerepelt a Nickelodeon régi, kicsit fura, de szerethető sorozatában, a Pete és kis Pete-ben, szóval régi ismerős. Mára pedig az aranyos kislányból egy csodás nő lett, aki szerintem szép és tehetséges is. Az egyetlen baj vele az, hogy leginkább csak ilyen filmekben szerepel... Ezt a mozit láttam már párszor, csak miatta néztem meg mindig, de valójában nem olyan rossz. Néha a sok szuperhősösdi és horror közt jól esik látni egy hétköznapi történetet.

Ez a hétköznapi történet Casey-ről szól (Trachtenberg), aki életét annak szentelte, hogy bejusson a Harvardra (ez már ismerős szituáció egy tucat egyéb moziból). Nagyon okos, de a tanuláson és a zsebpénze keresésén kívül gyakorlatilag nem él. Ahhoz pedig, hogy elérje álmát, a fizika ösztöndíjat erre a híres egyetemre, készít egy tudományos projektet, mégpedig a korcsolyázás aerodinamikai tulajdonságairól. Mialatt megfigyeli a korisokat, ő maga is beleszeret ebbe a sportba és tanárnő anyjának (Joan Cusack) tiltása ellenére titokban edzésekre kezd járni, sőt lassan összebarátkozik a suli bajnokaival, Gennel (Hayden Panettiere, aki még ekkor nem volt hős) és a fiatal, de nagyon tehetséges Nikkivel (Kirsten Olson, aki a valóságban szintén profi koris). És még rátalál a szerelem a jégpálya karbantartó srácának személyében... Azonban a titkos hobbi lassan a tanulás és minden más rovására megy, plusz még a rejtélyt lassan feltáró anyjával és a suli törtető, mindenre képes edzőnőjével (Kim "stexéscsikágó" Cattrall) is szembe kell néznie. Vajon végül bejut a Harvardra vagy ha elbukik, legalább megnyeri a területi bajnokságot?

A történettel végülis nincs baj, bár hasonlít a felépítése egy átlag szerelmesfilm konfliktusrendszeréhez. Igazából nem annyira kitalálható, pláne ha nem értesz a korcsolyázáshoz, a vége felé pedig természetesen minden egészen jól alakul. Főszereplőnőnk nagyszerű, 10 hónap alatt megtanult marhajól korcsolyázni és a szerep igazán testhezálló neki. Itt jön az, amit annyiszor le akarok írni, de mire elérek ide, mindig kimegy a fejemből. Miért van az, hogy az amerikai filmekben még a vesztesek (merthogy Casey annak tekinthető) is szépek, sportosak és némi sminkkel pillanatok alatt bombanők lesznek? Vagy éppen menő srácok (természetesen akkor nem sminkkel:))? Miért nincs az átlag ilyen moziban kövér szereplő? Miért nincs egy pattanásos gyerek; egy, akinek rosszak a fogai, vagy valami, miért ez a tökéletesség-látszat? (Személyes megjegyzés: Steven Spielberg és J.J. Abrams mostanra leszámolt ezzel a klisével a Super 8-ban, de sajnos a példájuk nem ragadós...)

Na, de vissza a filmhez! Hayden Panettiere jól kitanulta a jégen való mozgást, plusz hozzá illik ez a figura. Gen nem az a szokásos menőlány, mert csak annak látszik, de valójában sínylődik egy helyzetben, amiből nem bír szabadulni. Joan Cusacket szépnek nem lehet nevezni, de tehetségesnek annál inkább. Ő a tökéletes anya megformálója, nem egy csillogó műanyag valami, hanem egy ember, egy nő, egy olyan nő, aki simán létezhet a valóságban. Persze vannak filmek, pl. a Rocksuli, ahol biza irritáló szerepet kapott, de ha Casey mamájához hasonlatos feladatot lát el, akkor igazán jó. Kim Cattrall meg antipatikus, a vége felé már nem annyira, de mégis ez maradt meg róla:)

Van pár vicces pillanat, plusz én szeretem nézni az ilyen, alapvetően sport témájú mozikat. A játékidő előrehaladtával meglepődni sehol nem fogunk igazán, de ez pont egy hétvégi, kora délutáni műsorsávba való filmecske, ami segít eltölteni egy unalmas másfél órát.

imdb.com felhasználó szerint: 6.0/10

Szerintem: 4/5 (Tökéletesnek azért nem nevezhető, de "bármikor bekapcsolódhatsz bele" típusúnak annál inkább.)

Hírek:

- Joan Cusack két animációs filmhez is adja a hangját jövőre. Az egyik a Toy Story 3. (vajon ebben mi lesz a konfliktus?), a másik pedig a PiROSSZka 2. része, amiben Hayden Panettiere is hallható lesz. (Előbbiről lett cikk, utóbbiról nem.)

- A hülye picsák is örülhetnek mert lófejű szara dzsesszika párker és barátnői (köztük ugye Kim Cattrall) 2010-ben megint visszatérnek a vászonra a szex és Makkoshotyka-alsó folytatásában. Kell ez? Biztos kell?

Tegnap sikerült még két filmet megnézni, így hamarosan várható az Azonosság, valamint az éjszakai utazás a metro fiktív világában, a Kontroll, amit valószínűleg ketten írunk majd meg.

Szólj hozzá!

Címkék: sport vígjáték dráma


A bejegyzés trackback címe:

https://transfesser.blog.hu/api/trackback/id/tr721528670

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása