Rovatok

Filmrajongó

Több mint 1000 bejegyzésből álló magyar nyelvű filmadatbázis, filmrajongóktól filmrajongóknak. Nem vagyunk kritikusok, nem vagyunk szakértők, csak két tv-néző, akik szeretik a filmeket:) Ha nem tudod, mit nézz este, vagy hogy megéri-e látni az adott filmet, keress rá (jobb oldalt a Kategóriák vagy A héten a tvben listában) és olvasd el a véleményünket róla! Erre a címre tudtok írni nekünk: tomzameth@gmail.com

Kategóriák

18+ (1) akció (151) áldokumentum (7) animációs (71) bekategorizálhatatlan (6) dokumentum (15) dráma (347) fantasy (145) háborús (20) hill (20) hírek (91) horror (201) kaland (80) katasztrófa (4) krimi (73) magyar (89) musical (11) néma (11) paródia (36) regényem (11) rövidfilm (14) sci fi (150) spencer (26) sport (39) szatíra (11) szuperhős (108) thriller (64) történelmi (42) vígjáték (492) western (11) zene (63)

Kék Szemek és A lány a tűzesőben Facebook Oldal

Friss topikok

  • Tévésámán: @Liberális Artúr: Köszönjük:) (2024.02.10. 13:04) 16. születésnapi bejegyzés I. – Összefoglaló 2023-ról
  • Tévésámán: @Gerberus: Az animáció egy része tényleg nagyon ronda, erre legjobb példa a felügyelő, de a pirami... (2024.01.18. 21:06) Halhatatlanok [Immortel (ad vitam), 2004]
  • Pedrolacarte9213: Szerintem egy igazi klasszikus. Számomra érthetetlen, hogy miért nem kapott Oscar-díjat. Összessé... (2024.01.11. 08:58) Excalibur (1981)
  • gigabursch: Ezek szerint a film kiválóan bemutatja, hogy az orvosi arrogancia nem mai találmány, viszont a gye... (2023.12.07. 14:04) Semmelweis (2023)
  • gigabursch: @Tévésámán: Kb három évtizede láttam. Orrba-szájba kerestem mindenféle megosztó oldalon, de sehol... (2023.09.15. 21:14) Csontváry (1980)

2009.08.18. 21:18 Tévésámán

Félhomály (Half Light, 2006)

Kinek mi jut eszébe ha azt mondom: Demi Moore? Ashton Kutcher, plasztikai műtétek, Bruce Willis, Michael Douglas, Eszelős szívatás - nekem így ezek ugrottak be. És neked? Biztos vagyok benne, hogy a horror szó nem szerepel a listádon. Ahogy nekem se - épp ezért volt meglepő Demi Moore-t egy ijesztgetős filmben látni. Valljuk be, a hölgy neve 10-15 éve nagyon jól csengett, ma már inkább csak jóval fiatalabb pasija és szépészeti beavatkozásai miatt kerül a reflektorfénybe. Ő már abban a helyzetben van, hogy el kell vállalnia majdnem mindent, ha képernyőre/mozivászonra akar kerülni. Nem mondanám, hogy a Half Light szar, de nem az az eget rengető királyság sem (utóbbira példának lásd azt ezt megelőző bejegyzést).

Rachel (Moore) sikeres írónő. Kisfiával és pasijával (Henry Ian "Lost" Cusick) gyönyörű helyen lakik, az élete szinte tökéletes. Egy napon azonban baleset történik és a kissrác vízbe fullad. Hősnőnk élete ezután szürke és szomorú lesz. Még az írás se megy neki, ezért elköltözik egy isten háta mögötti szigetre, ahol csak 128 ember él egy kis halászfaluban. Közvetlen szomszédságában megismerkedik a világítótorony magányos, de jóképű őrével (Hans Matheson). Minden jól alakul, csupán néhány furcsa, megmagyarázhatatlan esemény árnyékolja be új boldogságát, amik így vagy úgy elhunyt gyerekéhez köthetőek. Vajon tényleg Thomas akar üzenni az anyjának a túlvilágról, vagy valami más van a háttérben?

Ez csak egy kis kedvcsináló volt, mert a film sokkal többről szól. Az általam leírt események után van egy csavar, ahol aztán az ember úgy gondolja, "na, ez már valami, de hogy lesz ebből hepiend?". Aztán lassan fény derül az igazságra, vagyis, hogy amit látunk, az közel sem a valóság. Ott, mikor rájöttem, hogy igazából mi folyik a filmben, azt mondtam: "jaj, ez mekkora szar!". Viszont ezek után még mindig van egy kis misztikum, némi megmagyarázhatatlanság és a vége, ahol hála istennek elkerülték a klisés nyitva hagyott befejezést.

Mindezzel együtt se mondanám rá, hogy hűdejóvolt. Kicsit hasonlít a Bújócskára, mert ott is az van, hogy sose gondoltad volna ezt a megoldást - viszont az a megoldás sokkal jobb, mint ez. Plusz néhány kérdés is felmerült bennem, de a szpojlerveszély miatt nem írom le őket, hátha valaki meg akarja nézni. A színészek közül Matheson szerintem remekül játszik, kiemelném még az idős rendőrt életre keltő James Cosmot is.

Egy szó mint száz: közepes horror.

imdb.com felhasználói szerint: 6.0/10

Szerintem: 3/5

Ma semmi se volt a tvben, a listámon szereplők közül egy se érdekel olyan nagyon, úgyhogy mostanában nem tudom mikor jövök újra. Megtaláltam a Fangoriás horrorfilmlistámat, ha egyszer kedvet kapok hozzá, akkor elkezdem nézni azt is. Most pedig egy trailer, ami szerintem elég jó. Egyrészt elhiteti velünk, hogy ezt és ezt fogjuk látni, másrészt olyan, mintha lelőné a poént, de valójában mégse teszi azt: A videót levették...

Szólj hozzá!

Címkék: horror


A bejegyzés trackback címe:

https://transfesser.blog.hu/api/trackback/id/tr161320535

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása