Rovatok

Filmrajongó

Több mint 1000 bejegyzésből álló magyar nyelvű filmadatbázis, filmrajongóktól filmrajongóknak. Nem vagyunk kritikusok, nem vagyunk szakértők, csak két tv-néző, akik szeretik a filmeket:) Ha nem tudod, mit nézz este, vagy hogy megéri-e látni az adott filmet, keress rá (jobb oldalt a Kategóriák vagy A héten a tvben listában) és olvasd el a véleményünket róla! Erre a címre tudtok írni nekünk: tomzameth@gmail.com

Kategóriák

18+ (1) akció (151) áldokumentum (7) animációs (71) bekategorizálhatatlan (6) dokumentum (15) dráma (347) fantasy (145) háborús (20) hill (20) hírek (91) horror (201) kaland (80) katasztrófa (4) krimi (73) magyar (89) musical (11) néma (11) paródia (36) regényem (11) rövidfilm (14) sci fi (150) spencer (26) sport (39) szatíra (11) szuperhős (108) thriller (64) történelmi (42) vígjáték (492) western (11) zene (63)

Kék Szemek és A lány a tűzesőben Facebook Oldal

Friss topikok

  • Tévésámán: @Liberális Artúr: Köszönjük:) (2024.02.10. 13:04) 16. születésnapi bejegyzés I. – Összefoglaló 2023-ról
  • Tévésámán: @Gerberus: Az animáció egy része tényleg nagyon ronda, erre legjobb példa a felügyelő, de a pirami... (2024.01.18. 21:06) Halhatatlanok [Immortel (ad vitam), 2004]
  • Pedrolacarte9213: Szerintem egy igazi klasszikus. Számomra érthetetlen, hogy miért nem kapott Oscar-díjat. Összessé... (2024.01.11. 08:58) Excalibur (1981)
  • gigabursch: Ezek szerint a film kiválóan bemutatja, hogy az orvosi arrogancia nem mai találmány, viszont a gye... (2023.12.07. 14:04) Semmelweis (2023)
  • gigabursch: @Tévésámán: Kb három évtizede láttam. Orrba-szájba kerestem mindenféle megosztó oldalon, de sehol... (2023.09.15. 21:14) Csontváry (1980)

2009.04.29. 16:30 Tévésámán

Underworld: Rise of the Lycans (A vérfarkasok lázadása, 2009)

Nagy reményekkel ültem le a gép elé tegnap éjjel. Bár az első rész leírásakor megjegyeztem, hogy vajon hogy lehetett ennek a sorozatnak előzményt csinálni, azért érdekelt a végeredmény. Immár elmondhatom magamról, hogy mind a 3 részt láttam - elmehetek Underworld-szakértőnek:)

Egy középkori, nagy hatalmú földesúr, Viktor (Bill Nighy) vámpírként uralkodik birtokai felett, amiket az erdőségekben élő, rémisztő farkasemberek tartanak rettegésben. E szörnyek nem képesek visszaalakulni emberré, egészen addig, míg egyikőjük, egy szolgaságban senyvedő példány, életet nem ad egy fiúnak, aki már tud alakot váltani.

Lucien (Michael Sheen) a többi rabszolgával együtt él Viktor várában, ahol főleg, mint kovács dolgozik, de a nagyúr szinte fiának tekinti, ezért privilégiumokat élvez. Ugyanúgy, mint Sonja (Rhona Mitra), aki a vámpír vér szerinti lánya, és legtöbbször nagy ívben szarik apja parancsaira. A két ifjú titokban szenvedélyes szerelemre lobban egymás iránt, eldugott helyeken találkozgatnak. A nemzetközi helyzet azonban egyre fokozódik, az erdő bestiái egyre többen és többen vannak, a nemesek berzenkednek, Viktor pedig mindinkább ideges lesz. A kígyószerű személyiséggel bíró udvari történész, Tannis (Steven Mackintosh) úgy dönt, segítséget nyújt a szerelmespárnak, időközben Lucien lázadásra készül, Sonja meg vele tart...

Ez az első rész, ami egyáltalán nem a jelenben játszódik. (Leszámítva az utolsó két snittet, de az nem lényeges.) Kate Beckinsale kb. fél percet szerepel az említett befejezéskor, egyébként Mitra kisasszony a főhősnő - van benne valami, de nem ér fel elődjéhez. Michael Sheen baromijó, Bill Nighy minden eddiginél iszonytatóbb külsőt kapott, és a rendező, Patrick Tatopoulos (aki alapjáraton látványeffektekkel foglalkozik), valamint Brian "Minden Szörny Megtestesítője" Steele neve garancia a baromijó néznivalóra.

Vannak nagyon erőteljes, érzelmekkel teli részek, leginkább a szerelmesek végső megkínzása magával ragadó. Ellenben a csatajelenetek túl gyorsak és túlontúl sötétek - magyarul semmit se látunk, csak vérfröcsögést, üvöltéssel aláfestve. A sztorit mindenki, aki látta az Underworldöt, tudni fogja, tehát nincsenek meglepetések. Nincs kiért izgulni, mert előre tudjuk, ki marad életben és ki nem.

Most jönnek a hülyeségek. Tannis ugyebár elvileg vámpír, de ennek nyoma sincs - ahogy mondjuk Sonjánál se (jaj, hát már nem Dammak Jázmin játssza?:O). [Utólagos szerkesztés: Azért Sonjának méretes szemfogai vannak.] Ezen kívül totál érthetetlen számomra, hogy a rabszolgák alapból vérfarkasok, vagy nem? Ha nem azok, akkor kik? Ha azok, akkor mért kell őket még külön megharaptatni? És ha azok, akkor mért vannak emberalakban? Kevin Grevioux Raze-e és a többiek hogyhogy simán át tudnak változni, mindenféle fájdalmas procedúrát nélkülözve? Nagyon egyszerű: Ők sima parasztok, akiket egy nemes akar ajándékba adni Viktornak, hogy tegyen velük belátása szerint. Aztán megharaptatja őket egy lycannel és így már ők is azokká válnak, képesek lesznek átalakulni. Csak kicsit figyelmesebbnek kellett lennem és máris megtudtam a választ:)

Látom, Viktor nagyon csúnyán néz, amiért ilyeneket írok a filmjéről:)

Összefoglalva: Egy történet, amiről minden rajongó tudni fogja, hogyan végződik, olyan megvalósítással, ahol az előző részhez hasonlóan szinte semmi nem történik, de az másfél órán keresztül, sötéten, túl gyorsan és nem igazán izgalmasan. Egy nagyon látványos akciómozi, de legalább nem okozott olyan "mégse-Underworld-érzést" mint az elődje.

imdb.com felhasználói szerint: 6.6/10 (7 év alatt 0.1-et csökkent, míg az elődje növekedett.)

Szerintem: 4/5 (Nighy és Sheen játéka, valamint a szerelmespár megpróbáltatásainak elég szívbe markoló ábrázolása miatt felhúztam egy kicsit.)

Holnap este nem tudom, mit nézek még majd, de több Underworld-mozi már nincs:) Ja és még valami: Megszűnt a Zone Europa nevű csatorna. Az a csatorna, amin Az embervadászt, A sebhelyesarcút, az 1984-et, A piszkos tizenkettőt és a Tizenkét dühös embert adták. Mert úgy látszik, minőségi filmekre a néző már nem vevő. De még jó, hogy a tvgettó és a pompás, finom, ertéelklub nevű szarkupac adja majd hétvégén a hájszkúlmjúzikelkettőt.

Valamint sikerült az első 100, régebbi bejegyzést frissíteni, a munkálatok majd folytatódnak a jövőben! Német katasztrófafilmek és milliószor látott, lerágott csontok helyett inkább nézzétek meg A vérfarkasok lázadását, vagy mi ennek a magyar alcíme. Íme, egy kis kedvcsináló, érdemes háj kválítíben nézni!

Szólj hozzá!

Címkék: horror fantasy


A bejegyzés trackback címe:

https://transfesser.blog.hu/api/trackback/id/tr541093837

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása